igmhonda 0 #1 Публикувано 14 Октомври, 2008 Здравейте колети,моля за съвет относно чукане на аванса.Значи над 3500оборота се чува да трака аванса.Ходил съм на две диагностики /едната беше в ХЕЕД-91 в Надежда/ и хората казват че всичко си е наред по колата,като казвам всичко имам впредвид,че горивна смес си е ок,обороти и т.н.На място колата си поема съвсем нормално газ и не се чува никакво чукане.Моля кажете към какво да се насочаМежду другото единия от майсторите /от ХЕЕД-91/ каза че може след известно време да имам проблеми с един от кабелите на свещите/възможно ли е да има връзка с проблема/.Свещите са ок.Четох в търсачката подобни теми,но неможах да намеря за моя проблемКолата е Сивик 5хеч D15B2 Е това е за сега питането ми! И мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igmhonda 0 #2 Отговорено 15 Октомври, 2008 Мерси колеги.77виждания и никой не драсна нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #3 Отговорено 15 Октомври, 2008 ами ако хората които четат не са компетентни (като мене)?Единствено което аз мога да посъветвам е да се настрои предварението според фабричните препоръки - да не лъжа но май 17-18 градуса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #4 Отговорено 15 Октомври, 2008 Това изведнъж ли се появи или след някаква интервенция по мотора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igmhonda 0 #5 Отговорено 15 Октомври, 2008 (Редактирано) Няма интервенция по мотора.Освен смяната на ангренажния ремък,но това си е нещо нормално,а и се появи доста след това Редактирано 15 Октомври, 2008 от igmhonda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #6 Отговорено 15 Октомври, 2008 над 3500оборота се чува да трака авансаТова няма как да стане ако не ти е пипано ЕЦУ-то Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #7 Отговорено 15 Октомври, 2008 Защо ли си мисля,че ремъка не е на белег........ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #8 Отговорено 15 Октомври, 2008 Ще се обажда и в ниските. Чека работи ли правилно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igmhonda 0 #9 Отговорено 15 Октомври, 2008 Пичове ЕЦУ-то не е пипано и да чукна на дърво работи ехтра и досега не съм имал никви ядове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #10 Отговорено 15 Октомври, 2008 Пробвай да настъпиш педала на газта до дупка още от ниските обороти и виж дали пак ще ти чука аванса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igmhonda 0 #11 Отговорено 15 Октомври, 2008 Пробвай да настъпиш педала на газта до дупка още от ниските обороти и виж дали пак ще ти чука аванса.Пробвал съм я на масто до към 5000-5500 и не се чува,на утре пак ще опитам за да съм сигурен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #12 Отговорено 15 Октомври, 2008 Не на място а в движение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igmhonda 0 #13 Отговорено 15 Октомври, 2008 Не на място а в движениеКолега,мерси но съм сигурен на 90% че и до 8000 да я настъпя ако не съм на скорост няма да се обади Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #14 Отговорено 15 Октомври, 2008 Като ти пиша да си в движение имам в предвид да си на скорост,а не по инерция!За да е по разбираемо ще ти го напиша пак......пробвай да настъпиш педала на газта до дупка от ниски обороти,когато си на скорост.Надявам се ще сега ме разбра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
i-vtec 0 #15 Отговорено 15 Октомври, 2008 Калпавия бензин доста често е причина за чукане на аванса особено при по-здраво настъпване. Ниско октанов или бъркан с разни тулоли и т.н. Сипи и 100 и някакъв октан плюс. Ползвал съм Лики моли доста е добър. И ако и тогава не спре ходи на сервиз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igmhonda 0 #16 Отговорено 15 Октомври, 2008 Като ти пиша да си в движение имам в предвид да си на скорост,а не по инерция!За да е по разбираемо ще ти го напиша пак......пробвай да настъпиш педала на газта до дупка от ниски обороти,когато си на скорост.Надявам се ще сега ме разбра ааааааааааааааа да чука.давам ти пример:примерно тръгвам нормално после минавам на втора и настъпвам-естествено почва да ускорява и като стигне към 3500 започва да чука,да речем че минавам на трета пак чука,ако отпусна малко педала изчезва при настъпване пак почваЗареждам предимно на Еко и ОМВ и отвреме навреме сипвам 100октанов на Екото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lakomnik 1 #17 Отговорено 15 Октомври, 2008 Имам същия проблем колега тва става при по ниските обороти особено по нагорнища най много се чува и мен сега ще ми го правят уж тоя аванс стегнаха го кво го праеха съсщатата работа ся пак тея дни ще ходя да видим какво ще стане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #18 Отговорено 18 Октомври, 2008 Има ли някаква яснота по този проблем ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusiq_81 25 #19 Отговорено 18 Октомври, 2008 Слагайте по високооктанов бензин или си върнете малко делката в закъснение п.п За тези които не знаят коя е посоката ще поясня,по посока на въртене 1-3-4-2 е закъснение а обратно е предварение.Успех и не ходете да давате излишни пари по майстори,мърдате по много малко и пробвате докато проблема изчезне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest icaka #20 Отговорено 18 Октомври, 2008 И при мен го има тоя проблем!В диапазона 2000-3000 оборота доста често чука! Така че с нетърпение чакам някой от колегите който е решил проблема да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lakomnik 1 #21 Отговорено 19 Октомври, 2008 Ами на мен при познати ще ми го правят и ремака да ми сменят . Аз не сам в час много ама и те неска утре вдруги ден и ся заминаха в чужбина отиде още ена седмица че и карето се обажда на левите завои притраква и то Лоша работа . Ако има някво развитие в добра посока ще казвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pe6o_hondata 0 #22 Отговорено 18 Декември, 2008 MIYAMOTO е прав.Аз имах същия проблем и се оказа,че ми е разместен ремъка с един зъб. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове