Jump to content
AntonB

Проблем с Ламбда Сонда Акорд 2.0 Vtec 2001г.

Recommended Posts

Преди известно време ми светна чека и се оказа, че ламбда сондата ми е заминала. Карам Акорд 2.0 vtec 2001г. F20B6В магазина ми предложиха една но компютъра я изплю със съобщение грешен ток. Пратиха ме при най-добрия елконаджия във Варна и той потвърди че проблема е в това че съпротивлението на сондата е различно от това което компютъра търси. Смениха ми я но и с втората е същото положение. Алтернативата с оригинална от Хонда е 500лв. Възможно е да се направи някакъв фокус с резистори но незнаем точното съпротивление на оригиналната.Молбата ми е, ако някой има такъв Акорд да си измери съпротивлението на сондата. Мери се на крачетата на буксата на двата еднакви кабела. При мен кабелите бяха 2 черни, бял и зелен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, съветът ми е да се фокусираш не в резисторите, а в друг магазин, който може да ти достави съвместима с модела на двигателя ти сонда. Всичко останало според мен е компромис, който с времето може да ти излезе по-скъп от 500-те за оригинала. Явно се опитват да ти пробутат нещо по схемата 'ако мине номера'. МОже да погледнеш ето тук: http://www.lambdasensor.com/main/index.htm

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...