pano 24 #1 Публикувано 7 Октомври, 2008 Здравейте колеги преди ден от Германия закупих БМВ 530д 184к.с.(не е за мен ,не изневерявам на марката),из4етох темите из форума относно акциза,но неразбрах кога,къде и как се пла6та тоя акциз и има ли някоя далаверка да мина метър и да не пла6там ни6то.Моля за съдейиствие,о6те не съм се прибрал,но трябва да знам какво да о4аквам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #2 Отговорено 7 Октомври, 2008 (Редактирано) Няма отърване по законен път Незаконните са много но не ги знам.Или може да се регистрира в Германия и да се кара с немск иномера, но това води до други трудностип.п.Единствения начин май е да я вкараш по отделно: купе и двигателЗа двигатели няма акциз Редактирано 7 Октомври, 2008 от blueeye Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest pano #3 Отговорено 8 Октомври, 2008 То 4е няма да е много легално ако неплатя акциз го знам,но съ6то така ме интересува прецедурата по пла6тането му за да не се мотам много,4е няма да имам време много след като се прибера с колата в БГ(5дена),за6тото пак 6те отлитам за Германия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #4 Отговорено 8 Октомври, 2008 Че кой пла6та акцизи на това време Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #5 Отговорено 8 Октомври, 2008 Че кой пла6та акцизи на това време Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest darius #6 Отговорено 8 Октомври, 2008 Намери си човек в Кат и регистрирай колата,после си трай и не казвай на никого Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Бай Гуджан 0 #7 Отговорено 8 Октомври, 2008 Че кой пла6та акцизи на това време Намери си човек в Кат и регистрирай колата,после си трай и не казвай на никого В КАТ не ти искат документ за платен акциз и си регистрирай колата без много много да се обясняваш. На митницата като влизаш в България също никой не те пита нищо. Така, че........... Айде успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #8 Отговорено 8 Октомври, 2008 (Редактирано) с нетърпение очаквам следващата тема от тип "ама защо в страната Х, пътищата, законите или ............. са хубави, а тук не"В днешно време кой си плаща тока или парното? Гъзарията е да не ги плащаш , после да наемеш адвокат и да протакаш делото до изтичане на давността.Кат ти е скъп акциза - не купувай акцизна кола. Редактирано 8 Октомври, 2008 от Restless Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ARIES #9 Отговорено 8 Октомври, 2008 Аз лично ако имам мощна кола на тия смотаняци управляващите няма да дам и стотинка, щото тва за акциз на коли го няма никъде по белите страни... Така, че ако има как гледай да потулиш работата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pano 24 #10 Отговорено 8 Октомври, 2008 Благодаря колеги за съветите,но след като размислих и се усведомих за цените на тия БМВ-та тука в Германия разбрах 4е няма смисъл да я внасям тая кола,тука 6те изкарам съ6тите пари,но без вси4ките тия гимнастики по вноса и(мисля 4е сккоро май 6те по4на са внасям коли от БГ в Германия ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
i-vtec 0 #11 Отговорено 14 Октомври, 2008 (Редактирано) с нетърпение очаквам следващата тема от тип "ама защо в страната Х, пътищата, законите или ............. са хубави, а тук не"В днешно време кой си плаща тока или парното? Гъзарията е да не ги плащаш , после да наемеш адвокат и да протакаш делото до изтичане на давността.Кат ти е скъп акциза - не купувай акцизна кола.За акциза не си прав! Говорим за употребявани автомобили от Европа, на които вече им е платен веднъж. Държавата неправомерно взима тези пари! В Полша беше абсолютно същото но поляците са сериозни и не обичат да ги правят на маймуни. Осъдиха държавата си в европейския съд. В този случай дори не е необходимо да се съдиш с нашата държава. Просто трябва да се позовеш на казуса Полша. Никой все още не го е направил. Аз съм за нареждане на държавата в случаите в които тя ни прави на по-големи идиоти от колкото сме Прасни ги с акциза не им го давай !! Редактирано 14 Октомври, 2008 от i-vtec Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #12 Отговорено 14 Октомври, 2008 А аз да попитам за мито и акциз на Nissan 200 sx. Искам ми се да си зема дрифтерка, и в mobile.de ги гледам по 100-2000 евро : >>тази например<< , но за съжаление са 124 kW и много за малко се разминава с горницата. Дали няма начин за мъничко някак си да се измъкна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #13 Отговорено 14 Октомври, 2008 ...Просто трябва да се позовеш на казуса Полша. Никой все още не го е направил. Аз съм за нареждане на държавата в случаите в които тя ни прави на по-големи идиоти от колкото сме Прасни ги с акциза не им го давай !!Много добра идея, но за да кара колата трябва да я регистрира, а в КАТ май няма да го направят ако не е платен акциза, или бъркам?Може някой запознат с правото да каже дали може да се цака така държавата, защото ще е от полза за много хора. Достатъчен е един пробив в тъпите глави на управниците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове