Jump to content
pano

Помощ акциз!

Recommended Posts

Здравейте колеги преди ден от Германия закупих БМВ 530д 184к.с.(не е за мен :) ,не изневерявам на марката),из4етох темите из форума относно акциза,но неразбрах кога,къде и как се пла6та тоя акциз и има ли някоя далаверка да мина метър и да не пла6там ни6то.Моля за съдейиствие,о6те не съм се прибрал,но трябва да знам какво да о4аквам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма отърване по законен път :) Незаконните са много но не ги знам.Или може да се регистрира в Германия и да се кара с немск иномера, но това води до други трудностип.п.Единствения начин май е да я вкараш по отделно: купе и двигателЗа двигатели няма акциз

Редактирано от blueeye

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pano

То 4е няма да е много легално ако неплатя акциз го знам,но съ6то така ме интересува прецедурата по пла6тането му за да не се мотам много,4е няма да имам време много след като се прибера с колата в БГ(5дена),за6тото пак 6те отлитам за Германия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че кой пла6та акцизи на това време :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Намери си човек в Кат и регистрирай колата,после си трай и не казвай на никого :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че кой пла6та акцизи на това време ;)

;)

Намери си човек в Кат и регистрирай колата,после си трай и не казвай на никого :dry:

В КАТ не ти искат документ за платен акциз и си регистрирай колата без много много да се обясняваш. На митницата като влизаш в България също никой не те пита нищо. Така, че........... :) Айде успех!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с нетърпение очаквам следващата тема от тип "ама защо в страната Х, пътищата, законите или ............. са хубави, а тук не"В днешно време кой си плаща тока или парното? Гъзарията е да не ги плащаш , после да наемеш адвокат и да протакаш делото до изтичане на давността.Кат ти е скъп акциза - не купувай акцизна кола.

Редактирано от Restless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ARIES

Аз лично ако имам мощна кола на тия смотаняци управляващите няма да дам и стотинка, щото тва за акциз на коли го няма никъде по белите страни... Така, че ако има как гледай да потулиш работата :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги за съветите,но след като размислих и се усведомих за цените на тия БМВ-та тука в Германия разбрах 4е няма смисъл да я внасям тая кола,тука 6те изкарам съ6тите пари,но без вси4ките тия гимнастики по вноса и(мисля 4е сккоро май 6те по4на са внасям коли от БГ в Германия :) )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с нетърпение очаквам следващата тема от тип "ама защо в страната Х, пътищата, законите или ............. са хубави, а тук не"В днешно време кой си плаща тока или парното? Гъзарията е да не ги плащаш , после да наемеш адвокат и да протакаш делото до изтичане на давността.Кат ти е скъп акциза - не купувай акцизна кола.

За акциза не си прав! Говорим за употребявани автомобили от Европа, на които вече им е платен веднъж. Държавата неправомерно взима тези пари! В Полша беше абсолютно същото но поляците са сериозни и не обичат да ги правят на маймуни. Осъдиха държавата си в европейския съд. В този случай дори не е необходимо да се съдиш с нашата държава. Просто трябва да се позовеш на казуса Полша. Никой все още не го е направил. Аз съм за нареждане на държавата в случаите в които тя ни прави на по-големи идиоти от колкото сме ;)Прасни ги с акциза не им го давай ;)!! Редактирано от i-vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз да попитам за мито и акциз на Nissan 200 sx. Искам ми се да си зема дрифтерка, и в mobile.de ги гледам по 100-2000 евро : >>тази например<< , но за съжаление са 124 kW и много за малко се разминава с горницата. ;) Дали няма начин за мъничко някак си да се измъкна?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Просто трябва да се позовеш на казуса Полша. Никой все още не го е направил. Аз съм за нареждане на държавата в случаите в които тя ни прави на по-големи идиоти от колкото сме ;)Прасни ги с акциза не им го давай !!!!!

Много добра идея, но за да кара колата трябва да я регистрира, а в КАТ май няма да го направят ако не е платен акциза, или бъркам?Може някой запознат с правото да каже дали може да се цака така държавата, защото ще е от полза за много хора. Достатъчен е един пробив в тъпите глави на управниците.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...