ReSPecT 121 #1 Публикувано 1 Септември, 2008 Идеята да направя това нещо ми доиде от новире аудита. ето и малко снимки да се види за какво точно става вапрос: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #2 Отговорено 1 Септември, 2008 Eee..... това наистина къса нерви.. Дай малко повече инфо от къде ги взема .....? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #3 Отговорено 1 Септември, 2008 (Редактирано) и аз се убих да търся такива, бързо казвай мноу е добре Редактирано 1 Септември, 2008 от manniakk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #4 Отговорено 1 Септември, 2008 Eee..... това наистина къса нерви.. Дай малко повече инфо от къде ги взема .....?Това са светодиоди с къса глава които разпръскват светлината и светят много силно аз ги купих от един магазин в стара загора другото е един шаблон си направих белязах на бронята каде ще са диодите и разпробих залепих ги за бронята и вързах всичките успоредно на + им сложих резистор 220ома и това е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Malano4e 0 #5 Отговорено 1 Септември, 2008 много добре е станало. Тази идея ми влезе скоро в главата, ReSPecT ме изпревари но благодарение на него ще знам как ще изглежда и моята.колега кажи само има ли друг ефект освен визията,вечер вършат ли работа?Ти на бронята разпроди отвори за всеки светодиод,защото във Варна съм виждал готови поставени на "стойка". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavkata 2 #6 Отговорено 1 Септември, 2008 Ти на бронята разпроди отвори за всеки светодиод,защото във Варна съм виждал готови поставени на "стойка".Къде си виждал? Искам и аз !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
foz 1 #7 Отговорено 1 Септември, 2008 (Редактирано) Бош продават подобни за БМВ http://b2c.hella.com/b2c_hella/b2c/init.do...io.xcm=hella_gbuff трабваше ми 20 мин да ги намеря http://www.carzone.dk/images/i/LEDayLine_Abmessungen.pdfами намерих и цената !!! 220 евро Редактирано 1 Септември, 2008 от foz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #8 Отговорено 2 Септември, 2008 (Редактирано) дай няква снимка в едър план да видим как изглежда от близо. Аз мисля да поръчам 10мм 1w диоди ако намеря в бг Редактирано 2 Септември, 2008 от manniakk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #9 Отговорено 3 Септември, 2008 дай няква снимка в едър план да видим как изглежда от близо. Аз мисля да поръчам 10мм 1w диоди ако намеря в бгДиодите са 5мм а резистора от 220ома им е перфектен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jimmy 0 #10 Отговорено 3 Септември, 2008 (Редактирано) Има диоди 1-6 W ако не се лъжа в един от магазините "електрон" - забравих как се казваше улицата, но е пресечка на Екзарх Йосиф - точно преди женския пазар в дясно (при движение пеша от халите към женския пазар) . Имайте предвид, че за по-мощните диоди трябва да се предвиди и охлаждане. Между другото визията ме кефи, поздравления за добрата работа. Редактирано 3 Септември, 2008 от Jimmy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #11 Отговорено 3 Септември, 2008 Ето и как изглеждат моите диоди много са добри даже не очаквах да светят толкова силно а сега си взех и диодни стопове и купето мн радва с тях. Ето още малко снимки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #12 Отговорено 3 Септември, 2008 eeeeeeeeeee е***х ти якото колега много яко е станало браво браво направо красота Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Faithless 1 #13 Отговорено 3 Септември, 2008 Вярно е много зверски изглежда хондата с тия диоди оня ден я видях на Las Vegas в СТЗ и напрао цепи мрака Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #14 Отговорено 3 Септември, 2008 пусни снимка на тъмно, сигурно ефекта е доста добър Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #15 Отговорено 19 Септември, 2008 (Редактирано) пристигнаха зверските диоди.... 10мм, 280Kmcd сравнени с 5мм и 3мм диоди , сега само да ги назначим на бронята Редактирано 19 Септември, 2008 от manniakk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #16 Отговорено 19 Септември, 2008 Маниак,за Вторника ще бъдеш ли готов Много ми е мерак да видя на 6-та как ще седят,успех баце! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #17 Отговорено 19 Септември, 2008 еми ще видим, надявам се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #18 Отговорено 19 Септември, 2008 Колега много е готино , аз на моя брат от кога му говоря за това, след като ги видях на едно порше турбо, но не ме слуша.Само ми вика, че щял да ми свали халогените, че много искал и той.Имам само едно питане-куките да не ти правят проблеми за това, че на мен постоянно ми се заяжват, когато карам само на халогени.Макар, че до колкото знам тези ЛЕД светлини май ще стават задължителни в Европа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
foz 1 #19 Отговорено 19 Септември, 2008 Има разлика да караш на халогени и лед светлини.Има защо да се заяждат все пак за забранени защото заслепяват, а ти колко повече виждаш си е твоя работа.До сега мен лед не ме е заслепил. Прави си извода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #20 Отговорено 19 Септември, 2008 (Редактирано) халогена заслепява? не съм чувал някоя да е бил заслепен от халогени. Халогена свети ниско долу, на 2-5 метра пред колата. как ще заслепи някогома пък закона бил на друго мнение...Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.Все пак това не е халоген, а DRL Редактирано 19 Септември, 2008 от manniakk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #21 Отговорено 19 Септември, 2008 всякакви лампички и диодчета без хомологация са забранени ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #22 Отговорено 19 Септември, 2008 Неможе да се отрече , че е станало много добре , а и в България едва ли някой ще ти се заяде за тях . Виж за халогени си глобяват редовно , защото си има закон и поне тая част която им дава право да взимат кинти я знаят горе-долу Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest foz #23 Отговорено 19 Септември, 2008 халогена заслепява? не съм чувал някоя да е бил заслепен от халогени. Халогена свети ниско долу, на 2-5 метра пред колата. как ще заслепи някогоТи кога са последно си виждал кола с пуснати халогени нощем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #24 Отговорено 19 Септември, 2008 снощи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #25 Отговорено 19 Септември, 2008 пристигнаха зверските диоди.... 10мм, 280Kmcd сравнени с 5мм и 3мм диоди , сега само да ги назначим на бронята Колега с тези диоди няма да стане добре нищо лично но това са си най обикновени диоди с лупа и като ги погледнеш от друг ъгъл не светят добре само челно а тези които сложих аз са с голям диапазон на разпръскване и са тъпи отпред и нямат лупа и не големината на диода определя силата на светлината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
foz 1 #26 Отговорено 19 Септември, 2008 снощи?И ти да не си бил със слънчеви очила ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #27 Отговорено 25 Септември, 2008 Маниак как върви работата,има ли напредък?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #28 Отговорено 25 Септември, 2008 чакам малко да спре да вали. може би за месечната ще успея. Пък и още се чудя къде е най-добре да ги сложа, понеже преди фейса няма дупки за халогени, както при колегата. Може би ще ги сложа ниско долу на бронята направо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dilqn_Mitev #29 Отговорено 25 Септември, 2008 Е и аз съм така преди фейса..а мислил ли си да махнеш пластмасовите лайсни на предната броня и да пробваш там да ги сложиш?Сигорно и кит ще трябва да се заличи някоя друга дупна но пък мястото е добро,иначе на друго не се сещам да става без да пробиваш.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #30 Отговорено 25 Септември, 2008 от отдавна ми е загладена бронята и нямам такива лайсни. но ще измислим нещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #31 Отговорено 25 Септември, 2008 Опа вярно че твойта беше така...забравих!Дам догава друго треа се мисли,освен да си оградиш номера че да те виждат по-добре куките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #32 Отговорено 15 Ноември, 2008 дай няква снимка в едър план да видим как изглежда от близо. Аз мисля да поръчам 10мм 1w диоди ако намеря в бгДиодите са 5мм а резистора от 220ома им е перфектен Напротив...при 12V на "студен" акумулатор им прекарваш 54mA с този резистор при допустими между 10-20mA то при зареден акумулатор имаш около 3 пъти по голям ток от този който трябва да тече през тях за да не настъпи траен пробив в светодиода. В момента си на максималния запас на светодиода от три пъти по голяма стойност от номиналния ток, тоест спасяват те фактори като това че се охлаждат по време на движение, температурата на въздуха и т.н. За да нямаш проблеми резистора трябва да е около 1kOhm (кило ом), за да осигуриш ток през диода между 11 и 15 милиампера независимо от състоянието на акумулатора! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #33 Отговорено 15 Ноември, 2008 дай няква снимка в едър план да видим как изглежда от близо. Аз мисля да поръчам 10мм 1w диоди ако намеря в бгДиодите са 5мм а резистора от 220ома им е перфектен Напротив...при 12V на "студен" акумулатор им прекарваш 54mA с този резистор при допустими между 10-20mA то при зареден акумулатор имаш около 3 пъти по голям ток от този който трябва да тече през тях за да не настъпи траен пробив в светодиода. В момента си на максималния запас на светодиода от три пъти по голяма стойност от номиналния ток, тоест спасяват те фактори като това че се охлаждат по време на движение, температурата на въздуха и т.н. За да нямаш проблеми резистора трябва да е около 1kOhm (кило ом), за да осигуриш ток през диода между 11 и 15 милиампера независимо от състоянието на акумулатора!Колега цялото ми табло е с Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #34 Отговорено 15 Ноември, 2008 дай няква снимка в едър план да видим как изглежда от близо. Аз мисля да поръчам 10мм 1w диоди ако намеря в бгДиодите са 5мм а резистора от 220ома им е перфектен Напротив...при 12V на "студен" акумулатор им прекарваш 54mA с този резистор при допустими между 10-20mA то при зареден акумулатор имаш около 3 пъти по голям ток от този който трябва да тече през тях за да не настъпи траен пробив в светодиода. В момента си на максималния запас на светодиода от три пъти по голяма стойност от номиналния ток, тоест спасяват те фактори като това че се охлаждат по време на движение, температурата на въздуха и т.н. За да нямаш проблеми резистора трябва да е около 1kOhm (кило ом), за да осигуриш ток през диода между 11 и 15 милиампера независимо от състоянието на акумулатора!Колега цялото ми табло е с такива Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове