Guest YordanIvanov #1 Публикувано 28 Август, 2008 Колеги, в покет българия нещо хич не мога да се ориентирам форума им е свръх разхвърлен и нещо говорят на прекалено непознат език за мен.Моля някой от нашите да ми даде софтуер с карти и всичко нужно(много съм невеж) за навигация за моето покет пс, което е hp6915.Ще бъда благодарен.До сега работя с някъв софтуер инави ама нешо ме дразни.Фабрично покета е с томтом и не знам как да му сложа карти.Там нали сега навител било хубаво и не знам си кво.Айде колеги и мерси за съдействието.Моля да вземете под внимание че екранана тела ми е 240х240 ако това има значение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #2 Отговорено 28 Август, 2008 Скачай във форума на http://all4smartphone.com . Търси инфо не точно за твоя покет, а за всичко де що е WindowsMobile 5.0/6.0 (може и 2003). Там инфо бол а и Уиндоуса си иска грижи за да стане на 100%. При Симбиан нещата са малко по-лесни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #3 Отговорено 28 Август, 2008 Aз за софтуер ползвам от скоро iGO 2006 . Картите ги копираш в Maps и си ти . В data.bg има и софта и карти колкото искаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #4 Отговорено 29 Август, 2008 До колкото си спомням само една по-старичка версия на томтом поддържаше българия и тя върви при мен ( НТС 3300 ), но беше трудна за намиране. Пробвай с iGo както те посъветва Rust, ако не стане обади се да ти дам ТомТом Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OXYGEN 0 #5 Отговорено 29 Август, 2008 (Редактирано) Хора, хубаво давате съвети на човека.Ама първо уточнете, че проблема с този HP е, че екрана е квадратен - 240X240 и от там проблемите със софтуер.Трябва специална версия за този екран. Или поне при Igo един data.zip като за него се слагаше, доколкото си спомням.Колега, ще трябва да намериш голямата тема за Igo8 в pocketbulgaria примерно и да тръгнеш да ровиш из всичките й страници за линк с този data.zip за 240X240. После самия софт (ако не е различен, но май не беше) и след това вече линк и за нужните ти карти. Редактирано 29 Август, 2008 от OXYGEN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ogi_Stoev 2 #6 Отговорено 29 Август, 2008 Можеш и да погледнеш и в series60.ru. За навигация аз ползвам IGo2006 и съм безкрайно доволен, в по-горе посочения сайт ( http://all4smartphone.com) има новите карти на България, като ги има във вариант на кирилица, което ги прави доста удобни, дори има и номерация на улици и блокове. (не трябва да се чудиш по какъв идиотски начин е исписана дадена улица на латиница) Трябва да си отделиш време за да пробваш и/или прочетеш кое поддържа 240х240. А ако не ти се занимава, трябва да изчакаш някой колега да ти ги прати на готово - за съжаление болшинстовото пда-та са 320х240. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #7 Отговорено 29 Август, 2008 (Редактирано) Сменя се само data.zip и тръгва на 240Х240(поне така си спомням от това, което съм чел). За ТомТом забрави, картата е с цел да влезеш в България и да излезеш. За извън България обаче е екстра. Иго 6 го ползвам от една година и е доста добър, с хубава карта, добър и лесен за работа интерфейс. Добрия и удобен интерфейс е много важно нещо. Не можеш да си позволиш да ровиш из много менюта когато караш. На места има разминавания, но става за свястна навигация в България. Иго 8 е по добре от 6 в някои отношения. Има възможност за 3д сгради, ландшафти и други красоти. На всякъде показва ограничението на скоростта на дисплея и забранени улици. Нещо което липсва в Иго 6. Скоро за 6-цата няма да има нови карти и тогава ще се разчита на 8-цата. От 3 месеца ползвам и Гармин. Софтуера на Гармин е доста бозав, бавен и тромав. Бавно преизчислява маршрутите в сравнение с Иго. случвало ми се е да подмина 2-3 пресечки и тогава да започне да преизчислява маршрута. Докато го сметне минавам още една. Обаче картата BgOffroad 4.60, която ползвам е най доброто нещо като покритие на България, което съм срещал. Трябва да почетеш доста, за да разбереш всичко, което те интересува. Моят съвет е, Качи си Гармин и Иго 8. Когато видиш, че едното не се справя добре, сменяш на другото. Аз в момента имам Иго 6, Иго 8, Гармин и Том Том на покета си. При всички положения се навигирам чудесно. Ако ти се занимава можеш и ти да направиш така. От личен опит ти казвам, че един не е достатъчен. (лично мнение)За сега за това се сещам. Успех колега. Колегата от по горния пост е пропуснал да каже, че ако се ползва карта на кирилица, трябва да се сложи и такава клавиатура на програмата. По начало няма такава. Редактирано 29 Август, 2008 от Stefan Milev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове