FnTsY 0 #1 Публикувано 19 Август, 2008 Здравейте колегиИмам едно питане относно климатика на Accord-чето ми, начи почна да духа слабичко и отивам при един майстор и ми казва ми немога да го дозаредя понеже е с фреон R12 а сега всички работят с фреон R134А верно ли е това че Accord 94г 2.0I LS англичанка е с такъв климатик и фреон или този нещо ме гъбарка? Той само отвори капака и вика този климатик е с фреон R12 може ли да се разбере така само с един поглед на трабичките Прочетох няколко теми и разбрах че не може да се сложи на компресор работещ с R12 Р134 и обратното.Нека някой който знае да ми каже дали е така.Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondarev_accordov 0 #2 Отговорено 20 Август, 2008 Здравеи колега , ами аз имам Акорд и като се отвори предния капак мисля, че от дясната страна има една лепенка на която пише с какъв фреон е зареден климатика.Предполагам ,че маистора това е видял и затова ти е казал така, а относно дозареждането прав си, че не могат да се смесват два фреона.Мисля, че трябва да се токни стария и да се дозареди с R134А.Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vallski 0 #3 Отговорено 20 Август, 2008 Не можеш на система за стария фреон да слагаш R134 всичко е различно - маркучите, маслото - не го прави в никакъв случай. По добре провери филтрите възможно е да са задръстени и затова да духа слабо, а не защото не достига фреон. Най лесно можеш да провериш като ги махнеш и пробваш как работи без тях. Ако пък се окаже че е фреон има все още майстори които дозареждат от R12. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bob 12 #4 Отговорено 22 Август, 2008 Здравейте колегиИмам едно питане относно климатика на Accord-чето ми, начи почна да духа слабичко и отивам при един майстор и ми казва ми немога да го дозаредя понеже е с фреон R12 а сега всички работят с фреон R134А верно ли е това че Accord 94г 2.0I LS англичанка е с такъв климатик и фреон или този нещо ме гъбарка? Той само отвори капака и вика този климатик е с фреон R12 може ли да се разбере така само с един поглед на трабичките Прочетох няколко теми и разбрах че не може да се сложи на компресор работещ с R12 Р134 и обратното.Нека някой който знае да ми каже дали е така.Благодаря Просто я откарай на свестен сервиз Това са елементарни неща но за тези които ги разбират все пак И мойта е 1994 и е с R134 Прави се бърза диагностика и се дозарежда ако има нужда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BorisD 1 #5 Отговорено 22 Август, 2008 Здравей, По-принцип фреон R12 е с окло 30% по-ефикасен от новия които е екологично чист и за това се използва масово от около 10 г., но това не трябва да те плаши защото е доказано че озоновата дупка е започнала да се затваря така че ти ще си от малкото с ефективен климатк . Сега сериозно, автоклиматика е система която се обслужва два пъти годишно т.е. фреон, филтри и миене на радиатор, най-добре отиди да ти го чекнат в сервиз където имат машина за тази цел.Не се лъжи да ходиш при тия с бутилките, защото от тях файда няма, никога не могат да ти напълнят системата като една машина, само ще ти създадът суперяко налягане и после само ядове. Видях че си от Пловдив, не мога да ти кажа обаче там кой може да ти свърши работа, ще поразпитам и ако имам някква информация ще ти пиша. ПОЗДРАВИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #6 Отговорено 23 Декември, 2012 Колеги, да събудим малко стара тема. Знам,че е добре да се включва климатика и през зимата по за 10-15 мин (веднъж в седмицата примерно).Днес запалих колата и след 2-рата минута след като работи двигателя пуснах климатика, но не чух компресора да включва.Някакви идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #7 Отговорено 23 Декември, 2012 Ако температурата на околната среда е под 5 градуса няма да включи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #8 Отговорено 23 Декември, 2012 Благодаря за отговора - очакваме по-високи температури Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #9 Отговорено 25 Декември, 2012 Повечето съвременни климатроници палят компресора и на по-ниски темпертури,ако тикнеш програматора на предното стъкло.Климатика ползва много малко мощност зимата,за разлика от лятото.Технически няма проблем да работи.Това ,че си сетил за препоръката е чудесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове