Jump to content
casper

Критични обороти за Д16А8?

Recommended Posts

Двигателя ми е Д16А8-няколко пъти го изпъвах до над 7000 оборота, но за кратко време (около 1 мин).Опасно ли е това за двигателя? Може да си внушавам ама последния път ми замириса на изгоряло.Бях отворил докрай прозорците и не съм сигурен дали беше мирис от изгорели газове или от нещо друго(да не би да е приплъзнал съединителя?). Накрая започна като че ли да прекъсва. Врено ли е това за мотора и до колко максимум имам право да го издувам за да няма последствия.Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

колега, лято е , доста хора са на почивка или на работа т.н. трябва малко търпение :plane:, пък другата неделя е 31ви - има месечна среща, може да наминеш към Булгарплод, със сигурност ще има хора настъпващи до 7000 и нагоре :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

До колкото си спомням прекъсвача е някъде на 7000 и малко. Ако караш на бензин, няма никакъв проблем, компютъра ще прекъсне подаването на гориво и ще се получи това прекъсване за което говориш.Ако си подържаш двигателя, и си сменяш консумативите и маслото овреме, няма никакъв проблем да я настъпваш от време на време и до прекъсвач. Повечето от нас предполагам често карат в обороти :plane:Незнам какво си правил 1 минута на тези обороти, но си наглеждаи температурата, ако не се покачва над средата значи няма проблем :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pamo

Здравей колега casper. По лично мое мнение можеш да си настъпваш до 7000, но цяла минута на тези обороти ми се вижда странно.Е, не ти критикувам стила на каране де :plane: . Аз например редовно си стигам 7, 7300(после прекъсвач), но гледам и дали температурата "спи". Ако нещо не ти е наред и по-малки обороти могат да са ти критични, относително е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

аз си мисля че нищо му няма .аз имам и едновалка и до 7500-600 си я карам и няма никакви проблеми...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

някои да го изтрие това че нещо бъгна

Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...