Guest LAMER #1 Публикувано 1 Август, 2008 Здравейте.Решил съм да сменям куцото магаренце, със пето поколение хеч, с б16а двигателя и искам да си направя сметката с финансите Ще помоля, за малко помощ, относно цените на следните неща:ДанъкЗастраховкаПо обслужването:Ролки, ремъциКомплект сегментиКомплект основни и мотовилкови лагериГарнитура блок/глава, по-добре реюзъбал(ако може и марка)Комплект предни и задни накладки(да речем че ще трябва да ги сменя)Нещо друго по обслужването ако някой се сеща.За кабели, свещи, масла, филтри не питам, мисля е ясно защо П.С. Колко гори дзверо, при нормално каране??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #2 Отговорено 2 Август, 2008 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koki4a 0 #3 Отговорено 2 Август, 2008 май никой не иска да ти отговори? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest LAMER #4 Отговорено 3 Август, 2008 А колко ти гори, при "нормално" каране, градско, извънградско? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #5 Отговорено 3 Август, 2008 А колко ти гори, при "нормално" каране, градско, извънградско?В момента разработвам една B16, максимум я карам до 3000 оборота, дава ми 7-8/100г градско (като рядко вися по задръствания).Като се разработи предполагам ще дава 11/100 в обороти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #6 Отговорено 3 Август, 2008 Дам цифрите са в диапазона които каза колегата Векс..вече си зависи преди това как е карана колата,и в какво състояние е като цяло!А като става дума за града,през деня има малко места кадето можеш да й дадеш зор че да гълта много,извънградско ако си караш с 120-140 (което ако не се лъжа не е във в-тек)разхода си е нормален.като за кола 1.6...7-8-9литра.А за части опреледно си е по-скъпа от другите хондели,и аз разработвам моита защото преди 2 дена и смених:сегменти,гумички на клапаните,двете гарнитури и свещи...малко ме заболя 1400лева ми излезна с работа и всичко.разбира се частите са си Хонда на 100%.Кажи речи с някои допълнения на други части това си е душата на колата и няма как да не ти излезне солено..но които има брада трябва да има и гребенче.. Но ако ще взимаш Хонда с такъв мотор,те саветвам да ползваш оригинални части!За това си помисли дали това е твоята кола,иначе ще бъдеш много доволен Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #7 Отговорено 3 Август, 2008 9-10 гори градско с нормално каране Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
beast 22 #8 Отговорено 4 Август, 2008 Сегменти "Рик" биелни и основни лагери "тай хо" гарнитура за главата металана общо 330лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest LAMER #9 Отговорено 4 Август, 2008 Гарнитурата реюзабъл ли е? Благодая за отговорите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 922 #10 Отговорено 5 Август, 2008 Погледни ето ТУК и ще разбереш колко струват резервните части !Относно данъка моя на 6ген е 214лв.Каско 800лв и гражданската е май 130 след отстъпките!Харчлъка е голям, 11/100,ако икономисваш и караш леко 9 или 10,ама с Б16А2 ако караш леко по-добре си купи Д14А3 ил А4 ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #11 Отговорено 5 Август, 2008 На какво основание данъка ти е 214лв?Моят е 145лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #12 Отговорено 5 Август, 2008 я кажете това за данъка единия 214 и 145 колко е в краина сметка ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 922 #13 Отговорено 6 Август, 2008 На какво основание данъка ти е 214лв?Моят е 145лвЗнам ли? Отидох 2007г март в общината,дадох копие от големия талон, оня маймун нанесе данните наедна програма и данъка ми светна 209лв.В началото сбърка и писа 160kw добре че гледах,та го поправих!Конете ги извади от един каталог и гледаше номера на купето и JHMEK4....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest i4o #14 Отговорено 6 Август, 2008 (Редактирано) B16-ка над 14г. -145лв B16-ка от 5 до 14 годишна -217лв ;)p.s.за всяка община е различно има разлика около 4-5 лв че и повече Редактирано 6 Август, 2008 от i4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #15 Отговорено 12 Август, 2008 Дааа, може да е от годинките, моята е 1992год.И аз така отидох с големият талон, каката писа, щрака, смята и каза 145лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове