Jump to content
teror1sta

Странно тракане при 2500 оборота.

Recommended Posts

може да се радваш че го чуваш само тогава. Моята като я запаля е като дизел докато загрее.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

D15Z6 доколкото знам точно на 2500 излиза от икономичен режим и включва останалите 4 клапана.Шума ти се чува да е от главата ... да не си почупил нещо по Vtec-а ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хубаво е да отидеш при някой който му чува да погледне да не е сериозен проблема. До сега съм виждал 2 втек-Е (единия моя) и на двата са износени едни "колчета" (не ги знам как се казват), който освобождават 2-рия клапан. Шумът който се чува е едно към едно с мръсен дизел (само че е по лекичко). Този шум се усилва като е студен двигателя, не са регулирани добре клапаните. След като загрее може да се каже, че изчезва. Също се чува мн ясно като е студен двигателя и подадеш газ. До (около) 2500 об. се чува едно мн звучно тракане. Като не подаваш газ заглъхва. та така де..... отиди да ти го погледне някой който му разбира да не е нещо друго. Ако е това .. май бяха 80 лв. на колче. Аз още не съм ги сменял и си пердаша така за сега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

D15Z6 доколкото знам точно на 2500 излиза от икономичен режим и включва останалите 4 клапана.Шума ти се чува да е от главата ... да не си почупил нещо по Vtec-а ?

И на мен това ми мина през главата, но няма разлика в динамиката.

До (около) 2500 об. се чува едно мн звучно тракане. Като не подаваш газ заглъхва.та така де..... отиди да ти го погледне някой който му разбира да не е нещо друго. Ако е това .. май бяха 80 лв. на колче. Аз още не съм ги сменял и си пердаша така за сега.

Това с "колчетата" ми се струва напълно възможно в моя случай.Тракането при мен е единствено около 2500 оборота няма го в по ниските и в по високите и то само при температура около 1/4 по скалата на таблото като загрее изчезва, а на студен двигател не съм стигал до 2500 оборота и не знам на студено дали го има.Благодаря за отговорите момчета, при първа възможност ще я нося на сервиз да видим какво ще излезе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

като пиша до 2500 об. има предвид, че и на ниски пак се чува. и под студен имам предвид напълно студен, Чак напълно загрял "млъква". То пак може да е това ама да е лек проблема още.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес я оставих в сервиза, който преди се е грижил за нея и най-рано утре ще има разяснение по проблема с тракането.

Редактирано от ilias

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си разбрал от какво е чукането ще споделиш ли че и аз имам такъв проблем и искам да го оправя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен се появи този проблем след смяна на паслото. Като загрее колата чукането изчезва, повечето майстори казват че е нормално, след като не ми хаби масло. Маслото е Fust скоро смятам да сложа друго, мисля да е Repsol.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...