Jump to content
lyubohar

Отстъпки при купуване на нова Хонда

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Привет. Някой собственик на нова Хонда (купувана от официалния дистрибутор) може ли да сподели дали и каква отстъпка е успял да си договори? Ясно е, че всичко е въпрос на договорка с продавача, но все пак би бил полезен опитът на другите...10хП.С. Магазинът на Хонда във Варна на Бултрако ли е, или Хонда си има и друг представител вече? 20х

Редактирано от lyubohar

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, инфото ми е от преди 4 месеца... но ме съмнява да се е променило нещо :) Обаждах се в Бултрако и техните софийски дилъри Юбико и Динамик мотърс. На въпроса ми за евентуална отстъпка за Акорд отговора беше "НЯМА"... какво да ти кажа - отношението към клиентите в мизерната ни държавица е под всякаква критика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В бизнеса отстъпка се получава за определени бройки. Ако си редовен клиент и имаш примерно 2-3 коли имаш 100% шанс за отстъпка, ама с разговори по телефона да се муфти някаква отстъпка си е пълна загуба на време.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси. Всъщност и аз мисля, че по телефона няма как да стане. Говорим за друго - да си избереш кола, да я покараш, да си я окомплектоваш като екстри и т.н. и вече когато се стигне до купуване да обсъждаш отстъпка. От опит знам, че 90% от вносителите са склонни да направят (говорим за една единствена кола), особено при плащане в брой. Интересно ми беше как стоят нещата при Хонда и дали някой е успял да си купи нова Хонда и с каква отстъпка...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че отстъпка се прави на човек, който те е впечатлил с нещо. Отстъпката се явява като жест или като благодарност. На мен лично няма да ми хареса някой да дойде в автосалона и да започне с "абе тази кола е много добра ама дай да направим нещо...отстъпчица", защото просто не е престижно. Друг е въпросът, ако автомобила е на промоция - отстъпка. Не искам никой да се засяга лично от написаното, това е моето мнение :P Поздрави на всички! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При плащане в брой може и да измънеш някаква отстъпка, но това на място с парите на масата, иначе забрави. Точно в Бултрако няма как да стане. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вносителя може да аправи отстъпка ако реши. Той има няква отстъпка от пазарната цена от производителя. Докато сатигне пазарна цена в нея се калкулират разходите и печалбата. Именно от печалбата се прави и отстъпката по усмотрение на конкретния дилър. Ако копуваш за 2-3 и пр път със сигурност има, за плащане в брой не знам. Поне така беше там кудето аз продавах миналата година.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Мерси. Всъщност и аз мисля, че по телефона няма как да стане. Говорим за друго - да си избереш кола, да я покараш, да си я окомплектоваш като екстри и т.н. и вече когато се стигне до купуване да обсъждаш отстъпка. От опит знам, че 90% от вносителите са склонни да направят (говорим за една единствена кола), особено при плащане в брой. Интересно ми беше как стоят нещата при Хонда и дали някой е успял да си купи нова Хонда и с каква отстъпка...

Колите и в частност моделите на Хонда, които се продават като нови, си имат конкретната цена. Тя е сложена там, за да показва колко трябва да се бръкнеш, ако искаш да я караш. Такива неща като пазарлъци, когато за 1-ви път ти стъпва крака в този автосалон, са си смешна работа. А и дори да успееш да изцедиш дилъра за 1% - на 40 хил.лв., това са 400лв. Аз не бих си правил устата, като знам, че ще дам 40хил. лв. накуп. Но на някои хора това им е цел - при всяка покупка задължително трябва да им се направи отстъпка. Може би това ги въздига над останалите, които ходят и като балъци си плащат обявената цена. Ако няма основание за отстъпка, което основание за мен е стар клиент или крупна сделка - всичко останало е цигания. :P
Мерси, че ме светна за какво е написаната цена. И че ме обяви за циганин. За мен обаче отстъпка от 5-6 % се равнява на доста прилична сума, и съвсем не е въпрос на спорт. Дали ти е смешно или не - такава съм получавал за покупка на друга марка кола и не смятам, че съм се циганил. Както и да е, мерси на останалите, които се опитаха да бъдат полезни. Надявах се някой да има опит от първа ръка, за да се избегнат свободните съчинения като горното, но явно няма такива :P Редактирано от lyubohar

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, че ме светна за какво е написаната цена. И че ме обяви за циганин. За мен обаче отстъпка от 5-6 % се равнява на доста прилична сума, и съвсем не е въпрос на спорт. Дали ти е смешно или не - такава съм получавал за покупка на друга марка кола и не смятам, че съм се циганил. Както и да е, мерси на останалите, които се опитаха да бъдат полезни. Надявах се някой да има опит от първа ръка, за да се избегнат свободните съчинения като горното, но явно няма такива :D

За какво служи цената май е нужно не само да бъдеш светнет, а и да се напънеш сам и да го осмислиш. Относно циганията - теб циганин не съм те наричал!!! Ако си се засегнал по-сериозно от моето мнение - не ми е било това целта и извинявай. А тази отстъпка от 5-6%, която си получил според мен е в следствие или на прекомерна надценка на колата, която си закупил(за което набутване си получил някаква финансова утеха), или за дилъра на марката е важно да има текучество на стоката, която продава и той не държи на името, качеството и реномето на своята стока. Но специално в Хонда да ти направят отстъпка с такъв марж - трудно достижимо. Ако успееш при първата покупка - евала, макар, че това не виждам това как ще стане. Както сам виждаш - засега няма такива случки и горните свободни съчинения ти го казват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам един приятел който продава опел и шевролет и прави около 10%отстъпка , за фирмата щяхме да купуваме нов мерцедес платформа и ни казаха около 3-4% отстъпка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин да ти направят отстъпка, както при корейките примерно, понеже когато преди месец купих ЦРВ-то за фирмата, се изненадах, че докато подписвам фактурите ми попаднаха в ръцете и документите, с които пловдивския дилър го получава и видях, че реално печели 10% от продажната цена. След като дилърската цена е -10%, колко да ти направят отстъпка за сефте? И това при положение, че чакахме 6(!) месеца за джипа!!! Айде - при втора или трета покупка може да бутнеш някой процент......Виж, във Форд такава зарибявка има, мисля че можеха и до 10% да паднат, колите им стоят и си чакат купувачите, всъщност така беше при почти всички останали дилъри които обиколих, може би с изключение на Тойотата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...