Jump to content
tazzz

Скърцане в задните амортисъори

Recommended Posts

Пускам темата от името на приятел, който няма акаунт във форума. Колата е Сивик 5 генерация, D15B2 ето какви са симптомите:При натискане на колата надолу в задната част, както и при завои или по дупки, се чува отвратително скърцанеот задницата ( подозираме амортисъорите ).Омбре предположи, че са големите тампони ( единия е леко прокъсан ;)), другото момче в неговия сервиз ( съжалявам но не знам името му, нека не се сърди :rolleyes: ) каза че не е от тях, а от малките. Скърцането обаче е идентично и от двете страни. След напръскване с WD-40 на самите тръби скърцането прекъсва за малко, след ден-два се появява отново. Въпросът на човека е може ли да са изпуснали и от това да скърца ( има газова отзад и колата е леко клекнала ), трябва ли да се сменят или какво може да се направи? Идеята е да знае кое да смени, не му се дават пари да сменя всички тампони + амортисъори и евентуално пружини :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...при мен скърцането е същото само,че понякога спира това е от скъсаните ми големи тампони на задните носачи на 100% е това

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата ми е Сивик 5 генерация, D15B2 със спортни пружини съм обаче.На мен ми скърцаше отпред.Смених всички селенови фтулки и проблема си остана.Накрая се оказа че е противоударния тампон който е на стъблото на амортисьора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Момчето вчера е отишло на някакъв майстор във Велинград ( че е там на почивка, ей не си оставяме колите и за миг :stupid: ) и са оправили нещата, още нямам инфо как, щом го видя ще пиша как са я излекували :)

Редактирано от tazzz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...