Jump to content
Stefan Lalev

Въпрос за каско

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колеги искам да ви питам няколко неща свързани с каското.Колата ми е застрахована към ДЗИ и претърпях ПТП с средни щети по предницата:маски ,брони,капак фарове...Оцениха ми щетите на около 4000лв и им дадох колата си на доверен сервиз преди две седмици и вчера отивам да видя какво е станало и..... колата стои така непипната минали само на втори оглед ;) Ходих при шефа на сервиза и тои ми вика ами няма части за твоята кола когато намерим ще я почнем и го питам е кога ще стане ориентировъчно това отговора :ами незнам.Вика ми намерил съм само предна броня втора употреба а на мен ми писаха всички части нови: фарове капак броня и тн.Та въпроса ми е тя колата може да стои там още 2-3 месеца примерно без да я почнат???Щото като ги гледам как никак не си дават зор никак няма да се учудя какво мога да направя мога ли да си взема колата,парите ако се забавят още известно време и аз да си се оправям или ако не какво мога да направя ???ще съм благодарен на тези които могат да ми помогнат някой съвет или са минавали през тоя филм.... ;)

Редактирано от Stefan Lalev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rusta имаше същия проблем. 5 месеца му седя колата в сервиза, и твоята ще е що годе готова в тоя срок ако не даваш зор....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отиваш в ДЗИ и вдигаш МНОГО шум.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И другото което исках да попитам те втора употреба части ли ще ми сложат при положение че в протокола пише да са нови?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

възможно най евтините. там яко лъжат в цените ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Кажи в кой сервиз те пратиха. Аз имах подобни проблеми и три пъти връщах колата в сервиза.Аз бях във Овча купел сервиза е Джоки и има много полицейски коли там.Ако е в този сервиз му казваш че отиваш в дзи и подаваш оплакване и изрично подчертай че ще наблегнеш на това че иска да ти слага части втора употреба.Опс не видях че си от ВарнаОбаче ги заплаши със оплакване

Редактирано от guni

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Пфффффф трябваше да си взема парите и да ходя да си я правя аз ама уж там да я направят както трябва да ама маи не....сега вече късно ли е да си я взема и да си я правя сам?;) Пак и като го гледам тоя в сервиза как иска да ме метне с нещата лошо ми става 4к ще му дадат от ДЗИ той иска да ми накупи части на половина макс съм сигурен,въобще мн се наиграх че си оставих колатаАми аз съм от Шумен и я оставих тук в доверения им сервиз защото нямаше как с спукан радиатор ...

Редактирано от Stefan Lalev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се занимаваш с ДЗИ повече - това е отговора. Аз съм много доволен от ЛевИнс - ударих колата и си я правих при мой човек, излезе ми 1200 лева, а те ми платиха 1860. Скоро пускаме нов проект www.zastrahovki.org и там всички хонда фенове ще се ползват с много добри отстъпки за всички видове застраховки. Засега имаме лиценз само към ЛевИнс но от 15 Септември почваме с всички застрахователи.Допълнително всеки член на Форума ще получава 10% от премията на всеки препоръчан от него клиент.Казваш ни кой иска застраховка, ние отиваме, правим я примерно 500 лева и ти взимаш 10% (50лв.)Но това съвсем скоро и повече инфо ще бъде публикувано тук и в HondaSpaceУспех колега и се ориентирай към друг застраховател

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, питай ги дали може да ти платят по фактури. Ако да, отиваш до Карада, поръчваш всичко ново, земаш фактурата и частите и бой по канчетата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казаха че може да ми платят по фактура но от представителството на Хонда не признавали на коли над 2 години защото цените били нереални

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ходи им дигай скалндал, какви са тия глупости!!!! Да отидат в примерно Каргоекспрес (Опел) да видят и там цените, че не са много по-различни. Дигаи им скандал, веднага!! Като ти зимат парите обаче не питат, нали. :unsure::D Брато, майка ми е агент на Дзи В Тетевен и каза, че няма право да ти отказват, ако е в молбата е споменато че се плаща по фактури, като не можеш от друго място да си ги намериш.

Редактирано от Slayer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха ами сега в петък пак ще отида до сервиза и ако не сам направили нищо отивам в ДЗИ да се разправям.Мерси за съветите колеги Никои ли обаче не знае мога ли да си взема колата щом веднъж съм я дал на доверен сервиз?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин да ти платят по фактури ако колата е на повече от три години, независимо в коя компания е това. Размерите на обезщетенията са фиксирани с нормативен акт. В някой случаи обезщетенията по експертна оценка може да то стигнат за отремонтиране на автомобила, но това е доста рядко или само ако сам си намериш частите и се договориш със сервиза. Както казах ако щеш да вдигнеш олелия като на концерт на Металика, единствено добро желание от страна на застрахователя може да те "спаси".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз те съветвам да си намериш друг сервиз(тук във форума има доста) и после да отидеш до дзи и да попълниш молба или жалба както ти дойде. Променяш искането за отстраняване на щетата от доверен сервиз към фактури. Плаща се по фактури, но не в оторизирания сервиз на марката автомобил (в хонда само до 3г или 5г зависи от компанията), а в който друг искаш. Взимаш фактурата, като майстора трябва да ти направи точна разбивка за работа и части, те знаят как. Плащаш си ти в сервиза и после в дзи ще ти изплатят парите по банков път след представяне на фактурата. Срокът е м/у 15дни и 1 месец. Ако имаш познати там може и по-бързо да стане. Лошото при теб е,че някои части се поръчват от хонда, а те идват доста скъпички и се бавят. Затова някои майстори прибягват до втора употреба части. Но ти в който и друг сервиз да отидеш ще ти я направят и ще ти излезне по-евтино. Ако имаш въпроси питай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никои ли обаче не знае мога ли да си взема колата щом веднъж съм я дал на доверен сервиз?

Можеш с молба в дзи или жалба, че си оставил колата и все още не е пипната и ......................., че не знаят кога ще е готова.........и т.н. Малко по-грубичко ;) и всичко ще се нареди :lol: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest anikolov

Брат, тая немърливост ми е вече болна тема и не знам в кой момент ще взема сопата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...