Jump to content
forsata70

Honda Accord-srs Проблем

Recommended Posts

някои може ли да ми каже как да си сменя крушката на габарита. Карам honda accord 97 1.8 ils. А също така на таблото ми свети лампата на еърбега-SRS.От какво може да е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някои може ли да ми каже как да си сменя крушката на габарита. Карам honda accord 97 1.8 ils. А също така на таблото ми свети лампата на еърбега-SRS.От какво може да е.

SRS-а ходи в Бултрако да те включат на тестера а габарита кой точно ? :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имаш ли еърбег в седалките?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

габарита на фара.Гледах като теле 10 минути и ништо не разбрах. Явно ще трябва да отида на сервиз

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че нямам в седалките. Трябва да проверя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имаш ли еърбег в седалките?

А какво ако има, да не е там нейде проблема ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой пишман майстор му е махал седалките за нещо си(дали да я изперат преди продажбата или е удряна някога и някой я е опъвал между две липи пред гаража ;) ) и е решил да я премести некаде(както си е без седалки) по дворя щот му пречи да си закачи диодите на чистачките на голфа. Бате в такъв случай 100% ти светва SRSa, щото просто колицата не си открива възглавките и дава грешка, после като ги нагнявиш обратно няма как да разбере че си ги върнал, трябва един чичко с лаб-тоб ;) да ги угаси.АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

При тоя "слабия с топа" :) ходих няколко пъти вече и той го "гаси" но след различни периоди и без причина ТО отново светва :) Нищо не съм раскачал - имам я от 4 години, тоя номер ми го прави от година инещо - ХА СЕГА ДЕ ???

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи имаш проблем. Казаха ли ти каква е грешката?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колга не разбрах от теста с топа какъв е резултата. Има ли някаква грешка в СРС-а като цяло?На скоро бях свидетел на проблем с СРС на един мечок. ПОдобно на теб му светеше постоянно лампата. На стенда му излезе съобщение за грешка с обяснение, че е налично голямо съпротивление на възглавницата на волана.След разглабяне на волана се оказа прекъсната спиралата (захранването на самата възглавница). Та ако ти се занимава без тестване, разглоби волана и замерете този кабел. Ако ти даде съпротивление клонящо към безкрайност, то подменяй го и пляскай с ръце.Моят също е 97-а нои проблем с възглавниците нямам.Успех и пиши когато откриеш причината.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдааа..., като ти гасят лампата на SRSa на тоя с лап топа му излиза кой е проблемния, но мисля че излизаше само това, а не какъв е проблема :cry: Трябва да се отиде при някой който е в час с начина по които е устроена системата им да се подходи по принципа проба грешка докато излезе някой датчик или лоша връзка някъде по таблото.При такова положение така и така няма да ти гръмне еърбега при удар, по-добре намери начин да загасиш само лампата(тамън после няма да търсиш волан и табло втора употреба щото твоите са сцепени), говоря ти от личен опит, имах една очиларка която беше много запазена, направо вътре си беше все едно е излязла от завода преди два дни, намамих се челно в един дядка с нея и после тия от БУЛ ИНС ми сложиха някакво табло от същия модел, само че някой си беше учил питбула да къса на него :thumbs1: ПОБЪЛГАРЯВАНЕ МУ Е МАЙКАТА :cry: , ТАМЪН ПОСЛЕ БОЛИ ПО-МАЛКО ИЗОТЗАДЗЕ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Permanent DTCs - No DTC was found Temporary DTCs - 07-3 Internal failure of SRS unit 08-6 Internal failure of SRS unit

Това има на разпечатката, като казаха че или има прекъсната верига или сработва защитата на системата, която се активира при пад на напрежението (за да не се отворят възглавниците без удар). Най първият път когато светна лампичката на таблото слизах Петрохан с пълна кола (без никакви инциденти) и си светеше категорично докато не пристигнах. На другия ден не светеше , и така сигурно минаха 1-2 месеца. После пак бе светнала и угаснала на другия ден(не помня конкретни обстоятелства , но нищо извънредно). После - един ден светна и вече не угасна, ходих да я гасят, но след около месец пак светна - аз си карах така докато не попаднах пак в София и пак я угасихме , и след седмица ХОП - пак я угасихме и след час-два пак светна !!! И тва ми омръзна (кат малките деца -пали, гаси) то ние нищо и не правихме - само гасим а не търсим проблема - щото "даай неа време" !!! Та така си я карам (да ми е гадно)и ако някой отвори уста по темата - надавам ухо. Надявам се някой да изскокне с дешифровка на горните кодове грешки или хипотеза поне каде би могъл да е проблема щото нямам сили и време да разглобявам цялата колца (а и сърце не ми дава). Накрая ще и лепна едно черно тиксо (щото не можело да се изключи само диодчето на таблото).

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Та така си я карам (да ми е гадно)и ако някой отвори уста по темата - надавам ухо. И аз така ми свети SRS-то и скоро ще го угася , и ще се моля да не светне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей пичове, така като слушам първия който се сети да направи сервиз за ремонт и диагностика на SRSи, ще си купи вила на Френската Ривиера точно до тази на Роман Абрамович :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко колега, в тоя диод има закодиран и друг НАПОМНЯЩ ЗНАК и едва ли всички ще се юрнат да го "гасят" :) . Предполагам че е по лична инструкция на "бащицата" и е с цел да ни напомня че нищо (и никой) не е съвършенно. SRS - Soichiro Remind Sign !!! Аз лично откак ми СВЕТНА "си имам едно на ум" Ще съм благодарен (и по финикийски) ако някой ми помогне , или поне подскаже кво значат тея два кода - ма на-"твоят човек" не се е появил още :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера нулираха грешката в БУЛТРАКО и сега да се надявам , че няма да светне.30 лв. ми струваше това удоволствие. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ceco_accord

Вчера нулираха грешката в БУЛТРАКО и сега да се надявам , че няма да светне.30 лв. ми струваше това удоволствие. :)

Ее , честито :) А някакви коментари, казаха ли от какво е било и дадоха ли ти разпечатка?Ако някой знае (или провери ако има данни) :) "за кво иде реч" - нека сподели , щото почвам да си мисля че тея цифри ако не са кодове на конкретни грешки може и да са просто дата и месец на запаметените грешки ??? Permanent DTCs - No DTC was found Temporary DTCs - 07-3 Internal failure of SRS unit 08-6 Internal failure of SRS unit

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера нулираха грешката в БУЛТРАКО и сега да се надявам , че няма да светне.30 лв. ми струваше това удоволствие. :thumbs1:

Ее , честито :thumbs1: А някакви коментари, казаха ли от какво е било и дадоха ли ти разпечатка?Ако някой знае (или провери ако има данни) :thumbs1: "за кво иде реч" - нека сподели , щото почвам да си мисля че тея цифри ако не са кодове на конкретни грешки може и да са просто дата и месец на запаметените грешки ??? Permanent DTCs - No DTC was found Temporary DTCs - 07-3 Internal failure of SRS unit 08-6 Internal failure of SRS unit
Разпечатка няма , има само листче от поръчката на която пише : нулиране SRS грешка - 30 лв.Мисля , че трябва да отидеш да те включат на тестера.Тогава ще видят каде е проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На теб казаха ли ти от какво е било ??? щото да дам 30 лв. за "филм който вече съм гледал" - някак си е :thumbs1: , а и имаше тук една темичка от един колега, който бе описал как става гасенето с "голи ръце" . Според мен е важно да се знае причината , тъй като вече няколко пъти съм го гасил и щом светва пак - значи има такава :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На теб казаха ли ти от какво е било ??? щото да дам 30 лв. за "филм който вече съм гледал" - някак си е :cool: , а и имаше тук една темичка от един колега, който бе описал как става гасенето с "голи ръце" . Според мен е важно да се знае причината , тъй като вече няколко пъти съм го гасил и щом светва пак - значи има такава :cool:

Абе никой нищо не ми каза даже аз си бях навън.Казах им да оправят SRS-а и , че май трябва да изчистят грешката , и докато го включиха в "черната кутия" не съм бил там , а после от бързане платих и избягах. :P:cool:Мисля , че като те включат на "черната кутия" Ще покаже каде е проблема.Поговори с хората в сервиза или питай по телефона.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми може и да звънна но като знам че по телефона всеки вика "ми ила , щъ упрайм" , а като отидеш и хоп :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...