Jump to content
nastezatelq

не ми работи парното

Recommended Posts

колеги колата е d14a1 сивик 4 ген значи радиатора ми сълзеше и сложих прахче за запушване на течове и от тогава май нямам парно помогнете или кажете какво да правя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Нивото на антифриза в охладителната система какво е? Да не би да си останал без антифриз?Ако не ти духа топло само на място, а в движение духа топло значи ти е малко антифриза.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зад централната конзола има клапа на парното.Виж дали се не е разместила за6тото ако е постоянно 6те духа студено.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

...сложих прахче за запушване на течове...

Мисля, че сам си отговори на въпроса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer
Отговорено (Редактирано)

аз много ги мразя тия вълшебни прахчета за запушване на радиатори, за възтановяване на сегменти ... ето още един пример какво става. и моя радиатор сълзи обаче доливам :)

Редактирано от Shadow^Dancer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено ти трябва промивка, но няма да стане лесно. В зависимост от това колко е запушено парното, може да ти се наложи да го демонтираш.Ако искаш да го направиш веднъж за винаги, намери препарат който разтваря тая гад и си промий системата с него на място. Аз бих свалил всички маркучи след промивката, за да ги доизчистя на ръка, бих сменил радиатора и водната помпа и бих си свалил парното за да го промия и него.не разбирам защо причинявате подобни неща на колите си, които толкова много обичате.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nastezatelq

не можах да разбера защо трябва да сменям и водна помпа и радиаотор толкова мн ли да се е запушило няма ли да мине само с яка промивка и някакъв препарат а за прахчето даже не го и изсипах цялото някъде към 1/3 от него

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не можах да разбера защо трябва да сменям и водна помпа и радиаотор толкова мн ли да се е запушило няма ли да мине само с яка промивка и някакъв препарат а за прахчето даже не го и изсипах цялото някъде към 1/3 от него

явно е било достатъчно :Dсигурен ли си, че клапана в коша при двигателя е отворен ? и при задържане на високи обороти за 10-тина секунди, пак не ти духа топло така ли ?зимата това беше тактиката ... караш 2 км докато загрее двигателя, после форсираш за 10 секунди да налее топла вода в радиятора и се събуждаш от зимния сън :Dв тези жеги само не разбрах за какво ти е парно :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то на мен парно не ми трябва на жената и става студено ако сме ходили някъде на кръчма и се пребираме по ранните часове а за този клапан имаш предвид клапата която пуска въздух от вънка или като е затворена да върти само в купето въздуха?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1

колеги колата е d14a1 сивик 4 ген значи радиатора ми сълзеше и сложих прахче за запушване на течове и от тогава май нямам парно помогнете или кажете какво да правя

Ей затова не се слагат такива прахчета !Сега като тръгнеш да промиваш - ще ти изпадат и половината (ламели ли се казваха) пластини в радиатора . А ако сложиш и почистваш препарат 100% - нали знаеш че тези препарати разяждат за да почистят .... Послушай 1нет - Вместо да си губиш времето и нервите - вземи си купи един радиатор за 100-тина лева почисти си и радиатора на парното с промивка - дано да не си му разказал играта и на него , помисли и за водната помпа....От това че се опитваме да "преараме" дявола във въздуха винаги си патим братле :D . Късмет и успехБел.Ред. Ника на Емо е 1нет - словом Еднонет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше пример ако АЗ го правя, просто защото искам всичко да си ми е ОК и да нямам гадости по системата. Не е нужно да правиш всичко това. Сипвал съм такова прахче (вече не помня защо) и извадих късмет, но много хора не са късметлии.п.с. мерси на редактора (който и да е той :D ) че изясни ника ми :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...