Jump to content
aleksandar_belov

Honda Civic седан 5-то поколение

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

здравейте. решил съм да си звемам такава хонда и по специално honda civic седан 5-то поколение, 1.5, 90 коня, бензин. според мен това е най добрия автомобил за цената, на която се предлага по автомобилните пазари. бих искал колеги, които карат вече такава да споделят техническите плюсове и минуси, които има точно този модел, къде са му слабите места, скъпа ли е подръжката, какъв е разхода на гориво и т.н. общо взето какви са ви впечатленията. четах някакви работи по въпроса из нета, но ще е хубаво да чуя и вашето мнение.

Редактирано от aleksandar_belov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Аз карам такава кола вече 150 000 километра. Мога да кажа че за нашите пътища перфектна кола няма. Окачването на седана (а както и на всяка друга Хонда) си е слабо място, ако караш 50 000 км на година. Като плюс мога да кажа че за габаритите си е сравнително широка кола. Поддръжката е евтина от към консумативи (масла, филтри, ремъци и накладки). Като за по сериозни ремонти не мога да кажа, почти нищо защото съм сменявал само водна помпа. Другите ремонти които съм правил по колата са били предимно от мои грешки, а не поради износване или повреда. В общи линии това е за 5-та седан.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четири години карам такава и като цяло съм супер доволен. Гледай да е читава като я взимаш и после няма да имаш проблеми. Гледай за удари, машинките на ел. стъклата да не са скъсани или намачкани уплътненита по предните врати, че над 100 има неприятен шум. За частите. Като цяло са евтини, но избягвай да купуваш ментета. Ако е около 200 хил реални ще смениш съединител (300 лева пълен комплект) отдолу има доста гуми и тампони и там ще има нещо за смяна. Предни дискове около 200 лева комплект, накладки по джоба. Термостат 42, шарнир 25, маншони между 12 и 25 лева. За разход аз съм с 125 к. двигател. и съм правил от 10-18 градско. До 100 км извънградско е 5.5-5.8 над 100 до 150 около 7. Това са засичани литри на база опит, но не твърдя, че са точни. Ако е гледана добре колата е повече от перфектна, но ако предишният собственик е имал пари само за колата и за нищо повече по нея бягай.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като слабо място знам единствено задните вежди, почти не съм виждал 5ген без ръжда там

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за инфото. явно това ще е новата ми-стара кола :)

Няма да сбъркаш :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...