Jump to content
Guest Wardog

Въпрос за Angel Eyes и ксенон

Recommended Posts

Guest Wardog

Здравейте, първо искам да се извиня, ако темата се повтаря, но не успях да намеря подобна чрез search-a. Това което искам да ви попитам е следното: Наскоро си купих фарове с Angel Eyes. Още не съм ги поставил, но идеята ми беше с поставянето им да си сложа и ксенон. Дотук всичко ОК, обаче след като купих фаровете забелязах следният надпис на тях "H.I.D. bulb not allowed". Предполагам, че повечето от вас могат да си го преведат. Та... хората, които имат такива фарове и ксенон или са се сблъсквали с нещо подобно, биха ли споделили дали са имали/имат проблеми и евентуалното им решение?! Благодаря Ви предварително!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм чел ксеноните имат консумация около 30W, което ги прави по-безопасни дори от нормални крушки от към топлина

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

Аз съм с лупи, и си сложих ксенон. Наистина HID крушката е по-студена, но не мисля, че за това е надписа. Според мен е заради това че не са одобрени за HID. Може да е само предпазна мярка да не ги налазят адвокати. Технически няма никакъв проблем, може да е само легален :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

по-скоро проблем може да е че всяка смяна на светлините е палене/гасене на крушките и съответно ако се гасят късите, минава време докато дългите захапят и обратно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ManiaK

Аз съм с лупи, и си сложих ксенон....

А какъв е ксенона...... Н?????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

Мисля, че повечето Angel Eyes които се предлагат за 5ген са H1. Аз поне не съм виждал други :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две думи слагай и си свиркай така ли!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stefan Milev
Отговорено (Редактирано)

Ако реже добре светлинния сноп, така че да не заслепяваш насрещното движение, слагай.

Редактирано от Stefan Milev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нееее слагай го и си щтракаи с пръсти

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 6 ген също са H1, надписа че не стават за ксенон го има и на мойте Sonar-чета, но в най-скоро време смятам да опитам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата май май си отиват на към ксенон. Благодаря на всички за мненията

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gin

такива фарове легални ли са?линкимат светещ ринг, но нямат габарит

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest go6i11

е според теб ринга не е ли габарит ?????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen

Дотук всичко ОК, обаче след като купих фаровете забелязах следният надпис на тях "H.I.D. bulb not allowed".

не са allowed, просто защото не отговарят на качествените изисквания за HID системи, предполагам и нямаш ел. машинки които да ти коригират височината на светлинния сноп ... по някакви бегли спомени , мисля че беше забранено да се монтират HID на фарове без ел. машинки, защото може да заслепяват супер зловещо насрещното движение ... точно и заради това твоите фарове не са одобрени за HID, заради размазания светлинен поток който излиза от тях ... в САЩ щяха да те спукат от глоби, ако те хванат с подобна инсталация на HID (забранили са продажбата на HID Kit-ове)... но за съжаление си в България, така че слагай си "яките крушки" и давай да си святкаме в очите вечер :lol:има една алтернатива да си направиш качествена ксенонова система, с качествата на серийно произвежданите автомобили ( да , няма aftermarket фар, който да свети толкова добре, колкото оригиналния) ... само че горната операция ще ти струва примерно 2 пъти цената на фаровете ти :lol: за сметка на това ще имаш истинска ксеон

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както каза колегата преди мен - ейнджъл айс-а Е габарит, тъй че нямаш никакви проблеми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@cryogen - благодаря за разяснението. Представях си нещо подобно, но това бяха само догадки. Разбира се ще се опитам да направя реглаж на фаровете, доколкото това ми е възможно за да не си "светкаме в очите" вечер. На мен също ми е неприятно големите скъпи джипове с ксенон да ми светят вечер пред и зад мен, тъй че ще се опитам да си направя реглаж доколкото позволяват фаровете ми. Знам, че една птичка пролет не прави но............

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CryoGen
:lol: някой ден ако искаш истинска ксенон "светлина", влез в ebay, и разгледай за Retrofit фарове от Audi, BMW или Honda S2000, ... тоест, само лупите на късите, заедно с рефлектора, само че от оригиналните им фарове ... и с леко преправяне можеш да си ги боцнеш в ангелите без проблеми ... така хем ще имаш визията на ангелите, хем истински добри фарове :lol: тъпото е че струват около 300-400$ :lol: мисля че има и по ефтин вариянт на Valeo и също така качествен, за около 150$, крушките и баластите можеш да ползваш от инсталацията, която сега ще направиш :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги извинявам се за тъпия въпрос но нали това са фарове за Honda Civic 7 генерация.http://cgi.ebay.com/ebaymotors/01-02-03-HO...bayphotohosting

Да, със 99% сигурност. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги извинявам се за тъпия въпрос но нали това са фарове за Honda Civic 7 генерация.http://cgi.ebay.com/ebaymotors/01-02-03-HO...bayphotohosting

Да, със 99% сигурност. :D
Мерси много,сега остава само да си ги намеря някаде и ще си взема със сигуност.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...