Jump to content
stany68

Accord-a много тропа..направо не се трае

Recommended Posts

Здравейте колеги,от 2 седмици карам Акорд '1998,1.8 бензин и съм много доволен.В Омбре си свършиха супер работата - смяна ремъци и т.н.,реглаж на клапаните - колата вече върви добре .Всичко е ОК,само дето много тропа - отпред и отзад.В ОМБРЕ отново гледаха - по ходовата част всичко е здраво.Амортисьорите и те са здрави.При празен багажник нещо си тропка отзад.Отпред - и аз не знам какво е.Отделно от "стандартното"трополене -при около 80-100 км/ч - като давам газ,се чува някакво тупкане начесто,като отпусна педала - изчезва.Що е то ?????????Факт е ,че веднъж в Юби ко и 2 пъти в Омбре казаха,че по ход.част всичко е наред и няма какво да тропа !!!!! Да, ама не.Много мразя да тропа нещо по колата!!!!!Дайте някакви съвети и идеи,щото аз съм изчерпан вече откъм предположения,а и майсторите и те ???Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord F18A3

Залагам за втулки на рейката. Това им е проблем на нашите машинки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dimitar Petrov

Тропането което е свързано с подаването на гас може да е от тампоните на двигателя. Виш си и тампоните на задния мост. На моя сивик в аутодатата ги дават като чест проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не можеш да си представиш , ако не знаеш как тропат накладките , ако са разхлабени скобите , който ги държат .Когато ми казаха че ми тропат накладките можех да се закълна , че не са те и че тия дето ми ги разправяха тия са се сбъркали нещо. Аз бях убеден , че нещо много жестоко се е счупило :) , а по ходовата част нямах никакви проблеми.Мисълта ми е да погледнеш дали не е от тях - покарай малко по неравен път и виж от къде точно трака ... може и да е това . Дори ти го пожелавам , защото само се стягат скобите и заминаваш.Ако не е това покарай малко по неравности и се ослушвай на свалени джамове за да можеш да ги насочиш майсторите , ако трябва разходи и майсторите с теб. Всичко друго баце е несериозно .... Иначе тука диагнозите ще заприличат на канал 2001 , сивия маг , светлина, гадателите и всички чародейци :) ....Имаш ли газова ? поогледай се за някакви висящи маркучи .... знае ли се знае ли се ....

Редактирано от cK1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сирачни апарати или втулка на рейката!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми е тропала два пъти задницата, по-точно е да кажа дрънчеше яко. Първия път беше точно от накладките, там има едни тънки пластини, под и над самата накладка, едната я нямаше и беше някакъв кошмар как дрънчеше. Втория път беше при амортисьора, горе където се крепи за калника, там има една шайба дето при английските сивици е много крехка. Та дрънчеше и оттам, ама не знаех още, мислех, че е кората нещо, докато влязох в една по-мащабна дупка и тая шайба се пръсна и амортисьора влетя в багажника. Като го оправихме спря да дрънчи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СПИРАЧНИ АПАРАТИ / ЗАДНИ /

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз го имам същия проблем със същия акорд съм цялата ми ходова част е перфектна и тропането си го има!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички колеги за идеите и съветите.Ще ги проверя при Омбре всичките !!!Май не ми пролича да са тампони на двигател-по рано карах Пасат и там тресеше най-много при потегляне,а тук не тресе, а при висока скорост+подаване на газ се чува някакво тупкане????Ама кой знае,при Хондите може и да са баш тампоните.. :D Дано да не е цифра това с тропането,че... :D Някой да знае някакви суми + работата за :втулки на рейкатампони на двигател и заден мост

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stanislav stanchev

до Sobi3sk1:а с тропането ли си караш?Щото мен много ме притеснява,ако и всичко да ми казват,че е здраво :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за :DНяма смисъл от разтягане на повече локуми. Просто иди на свястен стенд и ще ти кажат какво е било то :апарати, накладки или рейка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

до станислав: да ве4е 2години си карам така всичко здравп а колата тропа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord F18A3

СПИРАЧНИ АПАРАТИ / ЗАДНИ /

ако е от спирачните апарати или накладките като дръпнеш ръчната и караш или пък натиснеш спирачката с левия крак ще спре да тропа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...