Guest kleni #1 Публикувано 2 Юни, 2008 как се сваля самото огледало от корпуса.някакви щтипки ли има? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #2 Отговорено 2 Юни, 2008 (Редактирано) Ако питаш само за стъклената част...различни са начините за ел. и без ел. настройка. Без ел. настройката се сваля силово, като се подпъхне шпатула обвита в кърпа под стъклената част и се напъне докато излезе от ябълката. Ако огледалото е ел. тогава се сваля застопоряващият винт до който се стига през сервисният отвор (малка дупка) от долната част на пластмасовият корпус на огледалото...след това се вади стъклената част. Поне на моята е така. Редактирано 2 Юни, 2008 от chopper1969 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inferno 0 #3 Отговорено 11 Юни, 2008 аз съм с акорд 2.0 тди взех я със счупено ляво странично огледало беше спукана и кутията и липсваше парче от нея. отремонтирах го сам по следния начин: (да вметна само, че съм с ел огледала) първо се отвива болтчето което държи ел механизма за целта с кръстата отвертка се бърка в дупчицата отдолу на кутията на огледалото. Не се отвива целия болт а само се разхлабва колкото щипката да отпусне механизма. След това с клещи с остър връх се издърпва ствола на ябълката вижда се в задната част на ел. механизъм и се вади едно тъничко щифтче (ако го загубиш ползваш джамджииско пиронче с отрязана глава). след това с клещите издърпваш двете ябълки на задвижващия механизъм и огледалото е свалено. за кутията: след като махнеш огледалото и ел. механизма се виждат 5 те болта които държат предната и задната части на кутията за огледалото, отвиваш и ги сваляш. точно под оста на огледалото (на която огледалото се прибира до купето) има 3 болта за кръстата отвертка сваляш ги тях и самата кутия и механизма за завъртането на цялата кутия падат. Триъгълната част която е на вратата се сваля отвътре като се махне кората и се отвият 3 те болта с които е захванат механизма но за да изключите кабелите за захранването се налага сваляне на кората на вратата (което не е нито удобно нито практично но...така решил самурая...). Лично аз спуканата кутия възстанових с епоксидна смола и стъклен бинт за гипсофазер може да се ползва и мрежа с която правят термоизолацията на апартаментите но е хубаво да бъде със стъклени влакна и по ситна. използвах такава мрежичка която е като тиксо от едната страна залепих я по овала на кутията дори и сложих за по голяма якост една медна тел която служи за арматура на овала. намазах обилно със смолата и след изсъхване китосване шкурене и пребоядисване на кутията...стана като истинско... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове