Jump to content
Guest kleni

Акорд

Recommended Posts

Guest kleni

как се сваля самото огледало от корпуса.някакви щтипки ли има? :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако питаш само за стъклената част...различни са начините за ел. и без ел. настройка. Без ел. настройката се сваля силово, като се подпъхне шпатула обвита в кърпа под стъклената част и се напъне докато излезе от ябълката. Ако огледалото е ел. тогава се сваля застопоряващият винт до който се стига през сервисният отвор (малка дупка) от долната част на пластмасовият корпус на огледалото...след това се вади стъклената част. Поне на моята е така. :rolleyes:

Редактирано от chopper1969

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм с акорд 2.0 тди взех я със счупено ляво странично огледало беше спукана и кутията и липсваше парче от нея. отремонтирах го сам по следния начин: (да вметна само, че съм с ел огледала) първо се отвива болтчето което държи ел механизма за целта с кръстата отвертка се бърка в дупчицата отдолу на кутията на огледалото. Не се отвива целия болт а само се разхлабва колкото щипката да отпусне механизма. След това с клещи с остър връх се издърпва ствола на ябълката вижда се в задната част на ел. механизъм и се вади едно тъничко щифтче (ако го загубиш ползваш джамджииско пиронче с отрязана глава). след това с клещите издърпваш двете ябълки на задвижващия механизъм и огледалото е свалено. за кутията: след като махнеш огледалото и ел. механизма се виждат 5 те болта които държат предната и задната части на кутията за огледалото, отвиваш и ги сваляш. точно под оста на огледалото (на която огледалото се прибира до купето) има 3 болта за кръстата отвертка сваляш ги тях и самата кутия и механизма за завъртането на цялата кутия падат. Триъгълната част която е на вратата се сваля отвътре като се махне кората и се отвият 3 те болта с които е захванат механизма но за да изключите кабелите за захранването се налага сваляне на кората на вратата (което не е нито удобно нито практично но...така решил самурая...). Лично аз спуканата кутия възстанових с епоксидна смола и стъклен бинт за гипсофазер може да се ползва и мрежа с която правят термоизолацията на апартаментите но е хубаво да бъде със стъклени влакна и по ситна. използвах такава мрежичка която е като тиксо от едната страна залепих я по овала на кутията дори и сложих за по голяма якост една медна тел която служи за арматура на овала. намазах обилно със смолата и след изсъхване китосване шкурене и пребоядисване на кутията...стана като истинско...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...