Jump to content
ceco100

Възможно ли е да купя кола с подменен двигател?

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам спецовете и евентуално препатилите. При покупки на коли на старо има ли такава практика? Примерно имам продавач, който има 6 Хонди, маниак. Баща му и той има 3 Хонди. И двамата поназнайват и поразбирват от монтаж и ремонти. Та има ли вероятност да закупя от такъв човек кола, която е модел 2003 година, но реално в нея има двигател от 98, алтернатор от 96, карбуратор от некя друга и така. Има ли такива случаи в търговската практика? И респективно - може ли да се избегне такава покупка, пример: по номера на мотора да се установи дали е за същото шаси и дали е от същата година?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно е възможно,колега да провериш,колата която решишвсяка Хонда има едно номерче-ВИН,идентификационен номер за по накратко.Сигурен съм че тук във форума го имаше в технически въпроси ако не се лъжа?!пишеш рамата на автомобила и ти се показва доста инфо за колата,каде е сглобена ,двигател,година,с или без А/С

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но аз в момента карам едно Волво и при тях ВИН-а не ми дава никаква информация за двигателя. Въпросът ми е конкретен: може ли по ВИН-а на колата или някой друг документ да разбера дали това, което купувам е с оригиналния двигател?;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Draik

Да!ВИН-а ще ти каже доста работи, а също така има една програмка Honda EPC Europe 13.02.iso тя пък ще ти каже абсолютно всичко само по ВИН номера.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

Аз пък си мисля, че VIN номера няма да му каже номера на блока, нито дали ти е сменен алтернатора или главата на двигателя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest activity

Аз пък си мисля, че VIN номера няма да му каже номера на блока, нито дали ти е сменен алтернатора или главата на двигателя?

това е ясно ама нали се сещаш ,че ще разбереш ако VIN-а ти каже ,че двигателя ти е 1.4 пък теб са ти казали ,че е 1.6 който може и да е такъв но след като е сменен а именно това искаше момчето да знае ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

Е да, ама никои не обясни че това работи само ако кубатурата е различна ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви, колеги. Харесал съм ето тази кола:http://www2.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmen...208125307897792В момента съм с Опел/Волво. Мисля да минавам във вашия лагер.Била на 68 хиляди, има даже сервизна книжка за доказателство. На мен ми се вижда абсурдно, но както и да е. В купето няма никакви забележки, грее като слънце с тая златиста тапицерия. Човекът обясни, че била чукната отпред вляво, сменен бил носачът. Знам, че моделът е уникален и чета само суперлативи за него.Ще се радвам ако получа още мнения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

закарай я на преглед в сервиз, изглежда много добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително,Tова й е ВИН-а:SHHCH7840YU005374Произведена е в Англия. Това не би трябвало да ме притеснява, след като там им е централата за Европа, най-вероятно Суиндън.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да!ВИН-а ще ти каже доста работи, а също така има една програмка Honda EPC Europe 13.02.iso тя пък ще ти каже абсолютно всичко само по ВИН номера.

От къде може да се свали тази програма?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...