den40 0 #1 Публикувано 20 Май, 2008 Здравейте колеги,От известно време забелязвам, че антената на радиото не се прибира до край, а след това не излиза.След няколко опита на включване и изключване на радиото- излиза.Проблемът се появява понякога- когато си поиска, както се казва.Въпросът ми е: Дали това се дължи на дефектирал ел.мотор на антената или просто трябва може би да се смажат секциите на антената?Уточнявам,че колата е Акорд 1,8 2000год. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Katsko 1 #2 Отговорено 20 Май, 2008 имах същия проблем, ако си чуваш машинката - значи най-вероятно бачка и проблема е самата антена и мръсотия - смазка и почистване му е майката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inferno 0 #3 Отговорено 11 Юни, 2008 При първото вкарване на хондата (акорд 2.0 тди 98 г.) в гаража (бях забравил да изключа радиото и да се свали антената) тя се закачи и при опита на моторчето да я прибере не стана... Свалих целия механизъм (не е сложно държи се от един болт за шасито, маха се кабела за към си ди то и се отвива чашката която е над калника. Оказа се че жилото което води сегментите навън и навътре (то е пластмасово и има вид на зъбна рейка) се е счупило при опитите на моторчето да вдигне или прибере антената счупената част която се прибира в машинката закачаше другата и сваляше или вдигаше антената до където си иска или може....няма да е лошо ( не е сложно за изпълнение) да си свалиш машинката да я разглобиш и да видиш какво и е ако всичко е ок я смажи с технически вазелин и ще се оправи. Да спомена нещо друго. В долната част на механизма има маркуче което извежда водата към калника (ако в машинката евентуално проникне такава но при старите антени задължително си влиза вода). Така че внимавай първо свали това маркуче и тогава откачавай машинката... Вероятността да имаш мръсотия в серво-механизма е голяма и това може би е причината да не ти работи добре антената. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ШМИРГЕЛ 9 #4 Отговорено 11 Юни, 2008 Имах същия проблем, беше ми счупено пластмасовото жило. Изпълнението е такова, че не подлежи на ремонт.Реших си въпроса с антена от пазара. Струва 25 лева и работи вече месец без проблем. Пояснявам, че карам градско като побъркан цял ден и антената се вади и пребира многократно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inferno 0 #5 Отговорено 12 Юни, 2008 Всъщност оправия има но не всеки може да го направи. Аз използвах една пластмасова тръбичка. Двете крайчета на водача ги запилих и ги залепих вътре в тръбичката със епоксидна смола. След като стегна направих отвън с една пиличка същите зъбчета и се получи....Но тръбичката трябва да е със същия диаметър като водача за да не задира в каналчетата на антената Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
den40 0 #6 Отговорено 12 Юни, 2008 Благодаря на всички за съветите! Мисля,че ще ми помогнат да реша проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Katsko 1 #7 Отговорено 12 Юни, 2008 това да се чува колега, като го оправиш кажи какво точно е било и как си се справил да го има написано за всички, мож да помогне на някого тая информация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan bs 0 #8 Отговорено 15 Юни, 2008 Аз имах същия проблем.При мен се чуваше щракане от машинката и антената не излизаше/прибираше до край.Просто антената беше леко изкривена,пуснах радиото издърпах антената изправих я (леко на ръка ВНИМАТЕЛНО), малко смазка и се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest STD #9 Отговорено 15 Юни, 2008 Виждам че някой си е купил нова направо.. Я кажете от къде мога да си купя такава .. че и моята може би е леко крива и/или повредена..и остава на 10-15 см неприбрана.Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest AERO-ШМИРГЕЛ #10 Отговорено 16 Юни, 2008 В Пловдив има едно "понятие" наречено "Руския пазар". Това е ефтинджос пазар с много боклуч, сергийки с дънки, въздушни пушки, авто аксесоари и каквото можеш да се сетиш. Мойта от там я купих и цената беше мисля 25 лв. Антената е направена универсална. С много лека и лесна доработка стана на Хондата. Ако някой иска, мога да му купя. Пишете ми и Н.П. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #11 Отговорено 19 Ноември, 2008 Здравейте,Явно това е проблем на Хондачките ,и на мен не ми се прибира антената докрай.Тук всеки говори за смазване,бихте ли казали какво използвате за смазка???Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #12 Отговорено 27 Декември, 2008 Колеги имах същия проблем преди месеци, но почистих антената.Това става като напръскаш цялата антена с почистващ спрей и като я вдигаш и сваляш няколко пъти да се раздвижи и подсушаваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове