Jump to content
Guest Alexandro

Обезвъздушаване на спирачки (abs)

Recommended Posts

Guest Alexandro

Трябва да опитам да си обезвъздуша спирачките. Според сервизното ръководство това става по лседния начин:

Публикувано изображение

като са ми необходими следните инструменти:

Публикувано изображение

Някой има ли идея как да го направя с някакви "подръчни" средства (т.е. без специалнит инструменти). Въпроса е важен за мен, тъй като нямам АБС :-( Бих отишъл при Омбре, но скоро не ми се очертава път към София.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NIO

Трябва ти съотевтния размер ключ маркуче, съд някакъв и един човек дето да се напича на спирачката докато се извършва цялата тази процедура :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ключ 8, кламер, маркуч и съд в който да събереш изтеклата течност. С повече сръчност може да направиш процедурата без да слваляш въздуховода към дроселовата клапа. След като закачиш маркуча и се приготвиш с ключа да отхлабиш пробката намираш човек който да даде долните два контакта от буксата за релето на АБС-а накъсо за не повече от 10 секунди - през това време отхлабваш пробката (без маркуч не отвивай пробката, има голяма вероятност течността да е под налягане) - и така няколко пъти, като не забравяш да доливаш спирачна течност. Ако после сработи абс-а отново трябва да долееш течност.Защо първо не провериш за кода на грешка на АБС и тогава да пробваш?

Редактирано от Ogi_Stoev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Въпроса е важен за мен, тъй като нямам АБС :-(

Защото си е написал че няма ABS :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има, но не работи... :unsure:

Кода за грешката на АБС-а е 1-0 (pump motor over-run), като следвам следният алгоритъм:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами пробвай, дано е само обезвъздушаване

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:unsure: Дано, дано... След работа ще огледам какво е положението, че снощи не открих тая RED CAP където да развивам, но аз и нямах много време да оглеждам. Ще проверя какво е положението, че щом ще изтича течност сигурно ще трябва да вкарам на канал някъде. Ще ме улесниш ако ми кажеш какъв маркуч да си взема, за да се оборудвам още навръщане от работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

red cap е нищо друго освен гумената тапичка в/у болта за обезвъздушаване (може и да е изпаднала) а той е точно под казанчето/под кабелите (гледано отпред). Канал не ти е нужен. Маркуч от системи не става - тесен е... търси друг - пробвай (аз ползвах някакъв за вакуум от жигула-примерно но беше леко широк). Най-добре да свалиш въздуховода от филтъра към дроселовата клапа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно... Отхлабих пробката без маркуч, защото с обикновено гаечно ключе не успях да я отвия и трябваше да взема един дванадесетограм. Течността обаче не беше под налягане, а едвам сълзеше. Спирачната течност в резервоара на АБС-а е дори над максимума. След това с отвита пробка пробвах да дам накъсо долните два накрайника на релето, промяна нямаше никаква. Накарах някой да помпа на педала докато дам накъсо пак тези два накрайника - пак нищо - компресора си вие лекичко, а от пробката едвам сълзи спорачна течност.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич,за съжаление си болен от общата болест-Помпа на АБС-а :o Аз имам същият проблем.Помпата не прави налягане и не бачка АБС-а.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм имал до сега хонда ,и да го няма този проблем,също и на ровер 6та серия,но и никога не съм взимал мерки да ги оправям,карай така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста хора и в щатите са изревали от помпи на абс-а-явно си е слабо място. При мен беше същото положение-наложи се да я сменя. Това което ме изненада (поради хубавите български пътища), че горе-долу на ден по веднъж задействам абс-а при това без екстремално спиране.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз поразгледах щатските форуми и забелязах, че много страдат от помпа АБС (мирише ми на англичани някакви). Там говореха за някакви хиляди долари за подмяната на АБС-а. С един приятел май ще я разглобяваме тая помпа да видим какво ще излезе. Ако има развитие по ремонта на помпата ще пиша

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...