Jump to content

Recommended Posts

Колеги от известно време имам странен проблем с колата. Значи случва се само когато отида на бензиностанцията и заредя бензин - давам контакт чека светва и не угасва (просто си седи включен) при което ако опитам да стартирам само върти на едно място - няма значение за колко зареждам, няма значение колко съм имал в резервоара, просто като заредя и немога да запаля - пролема се оправя като оставя малко на контакт (около 5 мин) чека примигва и изгасва и тогава чак може да запали и всичко си е нормално до следващата бензиностанция !!! . ПОнякога като запали и изгасва след 1-2 секунди и пак трябва да чакам така докато изгасне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой да има идеи :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно е от главното реле. Като дадеш на контакт не се чува помпата, нали? Пробвай като ти направи следващия път номер да чукнеш по пластмасите около бушоните или върху кутията на самото реле.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно е от главното реле. Като дадеш на контакт не се чува помпата, нали? Пробвай като ти направи следващия път номер да чукнеш по пластмасите около бушоните или върху кутията на самото реле.

ами не се чува да , отначало си помислих да не е помпа но няма логика иначе да си бачка нормално - а това за главното реле можеби е възможно но незнам каква е връзката да спира и то за малко като зареждам :unsure: , но мерси ще бъде проверено :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах проблем с паленето на Прелюда, проблема беше точно че не ми включваше помпата,но при мен връщаше грешка на автоматика. Оказа се точно слаби спойки на главното реле (при мен главното реле се намира точно отред под таблото от страната на водача, така че провери в сервизното ръководствокъде се намира и пробвай да го чукнеш/размърдаш).Ето и темата с моя проблем http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=21821

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Егати проблема!Пробва ли да я излъжеш: спираш на паркинга и се правиш че зареждаш :unsure: (отваряш капачката, симулираш работа с пистолета, затваряш капачката) и пробваш да запалишА ще се сцепя от смях. Сериозно, пробвай го тоя номер и кажи дали пак се бъзика. Ако пак ги прави тия номера, огледай хубаво жилото, бутончето на капачката и кабелите около тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз имах такъв проблем и се оказа някво реле което стой под кормилото:unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предлагам, само предлагам, простете невежеството ми и не ме хранете по селски а ми обяснете, защото се опитвам да помогна. Има ли връза поплавъка с бензиновата помпа? Логиката ми тръгва от там, че когато се вдигне поплавъка според новосипания бензин, да се меси из веригите на помпата и тя да не включва докато не се изравни поплавъка? Не ме разпъвайте, моля ви!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на теория всичко има връзка, ама реално аз лично много бих се учудил има такава връзка. Освен ако разбира се няма нещо сбъркано в окабеляването или има късо/липсва маса и т.н.Колегата обаче споменава че проблемът не зависи от това колко сипва. Затова и исках да не сипе нищо при следващия опит.Проблемът може наистина да е в релето, но както и да го гледам релето не би трябвало да се виляе от помпата и/или поплавъка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На мен автоматика ми връщаше грешки на двата му елетромагнитни клапана (Lock-up solenoid valve и Shift solenoid valve), а проблема беше че точно заради релето бензиновата помпа не включваше и сбъркваше компа на скоростната кутия. ;) Нека си свали релето - става лесно и бързо и тогава ще си покаже.

Редактирано от Alexandro

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мини през сервиза да ти реша проблема с бензиостанциите :) ще ти отнеме около 10 минути :cry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...