Jump to content
rocnogap

Грешка при вкарване на предавки !

Recommended Posts

Колеги днеска малко се поизложих след което мотора се понатовари , та карах на 5-та с 110 и вместо 4-та вкарах 2-ра и ми тресна прекъсвач за секунда удари 2 пъти и веднаха натиснах съединителя . Интересува ме прекъсвача непозволява по никаквъв начин качването на по висоги обороти от определените ли ? Попринвип прекъсвача ми удря на 100км/ч . Има ли вероятност да съм счупил нещо и да ли прекъсвача изпълнява тази функция да не позволява прекалено високите обороти? мерси вякакви мнения приемам :P относно колата за момента нищо и няма но се поизплаших д16з6 е двигателя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен нищо и няма щом още се движи( и не се счупила) и ще те посъветвам едно прекасвача е наистина да пази двигателя:P но все пак избягваи да го достигаш:huh:(наи вече в такива ситуации)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за съвета :P просто аматиорска грешка всичко стана за секунди . :huh: мерси за коментара!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо и няма колега, те са го измислили.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въпрос на късмет .. аз вкарах 2-ра със около 150 .. превъртях оборотомера, бях на газ и натисках педала до дупка, а там прекъсвача на важи, и на двигателя нищо му няма - от тогава минаха поне 10 000 км , но има двигатели, при които доста по-ниски обороти водят до трагични последствия ... късмет

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекъсвача не те спасява в тази ситуация , защото единственото което прави е да спира подаването на гориво за да не вдигаш по-високи обороти. В твоя случай двигателя е вдигнал високи обороти не от подаването на газ , ами от това че трябва да достигне оборотите които съответстват със скоростта на колата при дадената предавка.Ама щом не си се прибрал пеша ... :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Аз при около 6500 оборота от втора съм вкаравал първа - само за около 2-3 минути беше потънал педала на съединителя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

за да не вдигаш по-високи обороти.

и за да се върне бързо и безпроблемно от високи ... а в моя случай аз се постарах колата да не забие нос а да ги сваля бавно :P демек агонията продължи повече от секунда две ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...