Jump to content
Калоян Кателиев

Изпратиха ме в космоса

Recommended Posts

Днес реших да си напиша името на латиница в Google и видях, че NASA са взели името ми и са го изписали на корпуса на космически кораб, който е летял до Comet Wild 2 през 2004-та. :unsure:Ето линка:http://stardust.jpl.nasa.gov/overview/micr...p/names2k3.htmlПотърсете в списъка "Kaloian Kateliev". Също проверете и за вашите имена. Нищо чудно и вие да сте космонавти без да сте разбрали. :lol:P.S.: Сайтът не е шега, съвсем си е истински.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах колега и аз го видях :unsure: Поздравления ти си първия хондажия от БГ посетил космоса :lol: Честито :lol: Много интересно как ли са те намерили,в смисал от каде са видяли името ти..имаш ли регистрации по чужди сайтове , по-специало щатски ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честито как е минало пътешествието ? за колко взема космическият кораб 400 метра ? :unsure: еееехххх мен ме няма може би полета ми те първа предстои :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ха-ха-ха, имам регистрации в чужди сайтове, да. Пощи и форуми, най-вече. А полетът сигурно е минал добре, ама аз съм го проспал. :unsure: Колега activity, 400 метра от стоящ старт ги взима чувствително по-бавно, отколкото Civic VTi. :lol: Много трудно отлепва от земята и в ниските обороти е доста задъхан. Но веднъж влязъл в оборот, направо лети! :lol:

Редактирано от Калоян Кателиев

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а защо взимат тез имена и ги изписват? с каква цел?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха и космонавт имаме вече от форума, жалко, че си проспал полета бая абележителности си пропуснал като например Луната, Сатурн и т.н. :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязах. че има по трима-четирима човека с една и съща фамиля...те семейства ли си избират за да им пишат имената ...и изобщо за какво е цялата тази работа...с каква цел?! ;):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Кало�н Кателиев
Отговорено (Редактирано)

Колеги JeepersCreepers и Honda_Racing, ето извадка с обяснение на целта с имената:What is the purpose of sending names into space?Placing the names onto the STARDUST spacecraft was a public outreach effort. It allowed people to be personally involved with the STARDUST Mission and helps to promote public interest, awareness and support of the space program. It also provided a way to honor individuals by enabling them to be associated with mankind's most advanced technological endeavor and to be part of the quest of the human species to reach for the stars. демек:Каква е целта на изпращането на имена в космоса?Поставянето на имената върху кораба "Звезден Прах" бе опит за досег до обществото. Позволило е на хората да бъдат лично ангажирани с мисията "Звезден Прах" и спомага за увеличаването на обществения интерес, знание за и поддръжка на космическата програма. Също така, това предостави начин за удостояване на личности като им се позволи да бъдат свързани с технологично най-авангардния човешки стремеж, както и да бъдат час от похода на човешкия вид за досег до звездите.

Редактирано от Калоян Кателиев

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...