donDido 0 #1 Публикувано 30 Април, 2008 Здравейте. Преди 3 часа я взех, покарах я, екстра е количката, понеже другата ми кола е Пежо мога да кажа че возят еднакво мекичко Сивик 2000-та, с D14Z4 двигателне и работи нито километража, нито скоростомера.. какво може да е? потърсих, видях че може да е или датчик или бушон. сега слизам да махна таблото, ще има и изгорели крушки, та ще погледна и бушоните, но датчика за километрите и скоростта един и също ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #2 Отговорено 30 Април, 2008 Да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KU4E_DUX 2 #3 Отговорено 30 Април, 2008 разгледаи си предпазителите и като отвориш таблото отзад някои куплунг данетисе е откачил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #4 Отговорено 30 Април, 2008 сигурно си я купил на "114000км" виж докато са бърникали вътре джамбазите, да не би да не са вкарали хубаво някой от конекторите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donDido 0 #5 Отговорено 30 Април, 2008 сигурно си я купил на "114000км" виж докато са бърникали вътре джамбазите, да не би да не са вкарали хубаво някой от конекторитемай май така се получава само дето таблото не можах да го изкарам, страх ме беше да напъна. горе отвих 2-та болта, отдолу вляво се освободи лесно, но точно над волана нещо го задържа... някаква помощ по това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #6 Отговорено 30 Април, 2008 По лесно е да разглобиш самият километраж. Свалянето на таблото е сложна и неблагодарна работа, може да почне да скърца след като го върнеш обратно. Самият километраж се държи ако не се лъжа на два винта които са в горният край. За по лесна ориентация опипай горната част на километража и трябва да ги намериш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest donDido #7 Отговорено 30 Април, 2008 Самият километраж се държи ако не се лъжа на два винта които са в горният край. За по лесна ориентация опипай горната част на километража и трябва да ги намериш.точно тях махнах. опитвам се да махна пластмасовата декорация пред километража, 2-та болта развих но долната част по някакъв начин се захваща с таблото.. някакъв нея2сен все още за мен стана ракиено време и се отказах, утре с нови сили Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #8 Отговорено 30 Април, 2008 http://www.xtuners.com/phpBB2/viewtopic.php?t=750 Ето ти инфо с картинки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donDido 0 #9 Отговорено 1 Май, 2008 инфото от сайта не е особено точно. отдолу не са 2 щипки, ами са си 2 видии. за да се стигне до тях се маха копчето на халогените отляво, и декоратовното капаче отдясно. махнах километража, куплунзите са ОК. разбрах че въпреки механичния начин на показване на изминатото разстояние километража е електронен. което ме навежда на мисълта че може да има изгорели бушони, или някое реле, или датчик. бушоните са наред (проверени), релето не знам, датчика не занм.. идея как да го проверя него?мисля си да дам на контакт, и да му подам някакъв ток, той ще отчете нещо и стрелката ще се отмести (ако бачка) но дали е хубав метод не знам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Olmy 35 #10 Отговорено 1 Май, 2008 (Редактирано) ....мисля си да дам на контакт, и да му подам някакъв ток, той ще отчете нещо и стрелката ще се отмести (ако бачка) но дали е хубав метод не знам...Здрасти колега 'donDido'! Няма да стане така, защото на самият уред му идват импулси от датчика на хол, който се намира в VSS (спийд сензора)! А самият той се намира отзад на скоростната кутия, виж тук това в дясно ограденото с пунктир (Е-6). Провери дали евентуално буксата му не се е извадила, макар че е малко вероятно! Другият вариант е да не работи самият VSS сензор. Варианта е да свалиш от някой колега с такъв сензор и да пробваш с него. Ще ти отнеме 15-20 минути за самата смяна и проба! Айде успех. Редактирано 1 Май, 2008 от Olmy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donDido 0 #11 Отговорено 1 Май, 2008 свързан е, освен да намеря друг такъв датчик.. освен по D14Z4 на какви други двигатели се слага?нов съм още при хондите и както знаете отнема време да се научат съвместимости и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Olmy 35 #12 Отговорено 1 Май, 2008 (Редактирано) Става от всички модели на ACCORD от 1994-2001 г., CIVIC от 1994-1999 г., PRELUDE от 1994-2001 г. Поне така излиза по Honda EPC, а Part Number-а му там е: 78410-SV4-003 SENSOR SPEED ASSY. П.С. Попълни в профила си откъде си, за да може колегите от твоя регион да ти оказват помощ и съдействие при нужда! Редактирано 1 Май, 2008 от Olmy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове