Jump to content
Miroslav.Ivanov

Данък за автомобил

Recommended Posts

Колеги, до колко време след покупката на автомобила трябва да се плати данъка? И какво следва ако не се плати на време.Аз мойта я взех средата на февруари, но все още не съм й платил данъка - и с кеф не бих го платил, ама няма начин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз питам ? :fun: и на моята не съм платил данък...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hondÑŽ

До два месеца от датата на придобиване трябва да декларираш автомобила в "Местни данъци и такси" към съответната община.Можеш да платиш данъка когато си искаш, но не забравяй че текат лихви. И още не можеш да минеш преглед без разписката от платения данък :fun:.До 30-ти юни ако платиш данъка в пълен размер има 5% отстъпка.

Редактирано от hondю

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tols

Това със данъка дали е платен се иска преди преглед!Ако си минавате колите на преглед при ваши хора,може с години да не плащате данък на колата :fun: А иначе при не плащане има минимална наказателна лихва,както е при данък згради :fun:

Редактирано от tols

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Miroslav.Ivanov

Мерси колеги!Еми ще ме прощава държавата, ама от как я взех, 2 пъти влизах за ремонти по ходовата част - дребни, но ремонти. За тия дупки ще им платя, когато ми скимне, щом лихвата е минимална.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има глоба, ако не се лъжа 20 до 200 лева ако не си прехвърлиш данъка на свое име до 2 месеца след покупката.за целта се редиш при инспекторите в местното ти данъчно по постоянен адрес, като си извади ВСИЧКО на ксерокс преди да отидеш - талони, договор, абе всичко - мен ме връщаха 2 пъти тъпанарите щото нямаха ксерокс. едва ли се заяждат за глобата, но все пак имат законово право да те оръсят, тъй че иди възможно най-скоро!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ам... колата е внос, а не съм знаел, че трябва да я регистрирам в данъчното... вече 5 месеца от покупката... какво да правя, какво да очаквам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

избираш ден, когато няма да има навалица в данъчното, редиш се, усмихваш се, даваш кутия бонбони/бутилка или от рода и ако служителите не са станали с г*** нагоре ще минеш с 20лв глоба или само с почерпката (трява да прецениш какво да почерпиш, нали знаеш че например системните администратори бонбони не пият :lol:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даааа има 2 неща в живота от които не можеш да избягаш а именно:1.Данъчна служба и данъци.2.Смъртта.П.С. Ал Капоне не го гепиха за редица убиййства и ...., но за данъци го сгащиха накрая :lol: Трупат се, трупат се и накрая ще си платите всичко накуп.... и вместо да мислите как да прескочите плащането, просто помислете как може да плащате по-малко данък на автомобила си??? :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hondajapan

Трупат се, трупат се и накрая ще си платите всичко накуп.... и вместо да мислите как да прескочите плащането, просто помислете как може да плащате по-малко данък на автомобила си??? :lol:

това е истината!аз плащам даньк от сумата 15 лева на година за моета бабка! :lol::lol: па то и на бани4арката(shuttle-а)пак и е толкова данька,с мотор d16a7 е!става номера,ако знаеш кога и улу4иш правилния 4овек!(все пак живеем в BULGARIA) Редактирано от hondajapan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Даааа има 2 неща в живота от които не можеш да избягаш а именно:1.Данъчна служба и данъци.2.Смъртта.П.С. Ал Капоне не го гепиха за редица убиййства и ...., но за данъци го сгащиха накрая :)

Е айде ся глупости :) Още не са ме гепили и без бой няма да се дам :)А ето тук има една темичка по въпроса с данъците цък тук. В която има обяснения по въпроса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...