Jump to content
Guest Rocko

пружини

Recommended Posts

Guest Rocko

колеги предните пружини на англичанка '96 д16у3 еднакви ли са,имам в предвид взаимо заменяеми ли са.мога ли ако едната е "скапана" да си намеря само такава каквато ми трябжа втора употерба.?другото което ме интересува е при сменени предни амортисиори преди 3 седмици и прескочим момента с пружините имали от какво друго да не ми е хоризонтална предницата?благодарско за отговорите!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сменяй и двете- с нови!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rocko

е никой ли незнае???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

историята е следната зимата ми блокира левият амортисиор,смених ги по-късно,но след смяната дясната страна е "по-надолу" половин пръст.затова немога да съм категоричен в отговора си.имах време и минах през познат майстор и той ми каза че това не фатално,повече го притеснявало че на задните гуми разликата е един пръст,та ме прати да ми прегледат предния и задния мост на стенд,което и ще свърша малко по късно.и сега и идея си нямам какво става :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Притеснява ме да не са сглобени наопаки.... За съжаление не помня точните детайли, но мисля че при обръщане на... вилицата май беше... може да се получи такъв ефект.Друг проблем със същия ефект е да ти липсват някои от подложките на пружините, но тогава разликата във височината е много малка примерно 5ммИзключвам варианта пак да ти е блокирал амортесьор щото предполага щеше да го познаеш след като веднъж си го ял той. Освен това от горенаписаното личи че и двата си сенил или бъркам?Последно, все пак погледна ли пружините да не е счупена някоя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за смяната купих нов чифт Tokico(или нещо подобно :offtopic: ),не не е блокирал,а дали ми е счупена пружината е** ли го,истината е че не знам как да разбера,но според мен всичко е ок.А дали са наобратно също незнам.

Редактирано от Rocko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

навий пълен ляв или десен и огледай от двете страни дали всичко изглежда еднакво. Огледай хубаво и драсни един ред.а забравих в предишния пост да ти кажа че това със единия пръст разлика отзад е малко притеснително. Просто имаи предвид, че проблем в предницата (наклонена) спокойно може да се отрази повече на задницата където пружините принципно са по-меки. Наистина неприятното е, че може проблемът ти да е в задницата и това да се отразява на предницата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rocko

навий пълен ляв или десен и огледай от двете страни дали всичко изглежда еднакво. Огледай хубаво и драсни един ред.а забравих в предишния пост да ти кажа че това със единия пръст разлика отзад е малко притеснително. Просто имаи предвид, че проблем в предницата (наклонена) спокойно може да се отрази повече на задницата където пружините принципно са по-меки. Наистина неприятното е, че може проблемът ти да е в задницата и това да се отразява на предницата.

е ти да не си се чул с моя майстор :offtopic: и той ми каза същото за задницата.а иначе тази сутрин ги огледах пружините,пробвах да ги "бутна" с ръка нямаше хлабивана (нензам защо очаквах такова нещо).сега остана само стенда,а?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ок, иди някъде да ти измерят диагоналите, ако колата е блъскана кофти и са избягали , нищо чудно центъра на тежестта да се е изместил и колата да ти кляка на една страна леко след като й е направен реглаж ... това може да се види и когато някой кара зад теб - колата ще ходи леко като рак

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси,ще ходя на стенд то се е видяло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...