Jump to content
Rosso

Няколко проблема с Хонда Акорд '96

Recommended Posts

Здравейте колеги!От около една седмица съм горд собственик на Хонда Акорд '96 1.9i Ls . Като цяло съм доволен от колата...много ми харесва, но имам няколко проблемчета с нея които ме ядосват ;) 1-вият най-притеснителен проблем е следният: преди няколко дена както и днес сутринта се случи нещо доста странно... паля колата сутринта към 6:30 (както и миналия път като стана) и тръгвам... и след около 1-2 километра ми светва жълтата лампа на компютъра :) като изгася колата и я запаля-изгасва :) немога да си обясня от какво е получава...ако някой има идея какво от какво може да се случва това и може да помогне обещавам да почерпя ;) 2-ри проблем : На предна дясна и задна лява врата не им светят червените лампички долу когато ги отвориш и не ми отчита на таблото че са отворени тези две врати. Предпочитам първо да попитам тук преди да започна да разглабям врати и да търся проблема. предложението от първия проблем важи и за този ;) 3-ти проблем : гледам че всички си пишете някакви номера на двигателите за да сте по изчерпателни и точни. Аз как мога да разбера моя какъв е? Просто това ми е първата Хонда и още не съм запознат с разни подробности от този сорт.4-ти проблем : Не ми работи Ауто режима на сваляне на шоф. стъкло. имам подозрения че може да е от копчето но натискайки го усещам че си ги има и двете степени на натискане но просто не иска автоматично да се сваля ;) 5-ти проблем : Оборотомера ми изостава с около 300 оборота ;) закарах я да и направят диагностика.... независимо дали е на ниски или високи обороти.... оборотомера си показва по малко ( прочетох че един колега е имал същия проблем само че неговата понякога е показвала точно). какво може да се случва? има още едно две неща но нека първо да обсъдим тези и тогава ще задам следващите въпроси ( а и все пак трябва да се сетя какво още имаше ;) )Благодаря от сега на тези които имаха нервите да прочетат всичките глупости които съм написал...и дано да се намери някой който да помогне ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3-ти проблем : гледам че всички си пишете някакви номера на двигателите за да сте по изчерпателни и точни. Аз как мога да разбера моя какъв е? Просто това ми е първата Хонда и още не съм запознат с разни подробности от този сорт.

.... в талона ти пише номера на ДВГ-то гледаш първите 5 знака примерно F20B3 тоя например е 136 коня..... не съм чувал да има 1.9 двигател

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

грешката е моя...извинявам се...вместо 1.8 съм написал 1.9.....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

карам наред накратко -1 рестартирай си компутъра - откача се минуса на акумулатара, след това вкл на контакт и натискаш спирачки 1 мин, после оставяш така половин час, след това гасиш контакта и вкл менуса и палиш2 разкараи и промий с контактен спрей бутоните на вратите на предните конзоли3 виж си талона4 до колкото помня от стария ми акорд няма автоматичен режим на сваляне на стъклата5 това ще си остане така - явно си е честа болежка за модела

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майната е компетентен по акордионите :) Само един съвет, махай + на акумулатора не - ;) Това е просто ако трябва да остане колата без ток. Ако трябва да е точно - съветът ми неважи :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах какъв е проблема с вратите...датчика както е един правоъгълен и от него излиза една пластмасова пръчица която като се затвори вратата я натиска...та тези пръчици ги няма на двете врати :) А колкото до Ауто свалянето на стъклото незнам обаче на мойта на копчето за шоф.стъкло пише Auto. може просто ти да не си имал...незнам.а това за рестартирането на компютъра...ще помогне ли или просто ще разбера дали не е полудял нещо ако спре след като направя продцедурата. Ако има някакъв проблем би трябвало пак да започне да свети нали ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...