tison 2 #1 Публикувано 15 Април, 2008 (Редактирано) Попаднах на един много интересен модел рекс. Колата е производство 91година и е с двигател D14a1 с два карбуратора и ръчен смукач. Отначало помислих че е със сменен двигател, защото по каталозите няма такъв модел, но така си е оригинално и отзад е с барабани. Кажете нещо за този двигател- характеристики, подръжка ,вървене, горене. Изобщо сполучлив ли е и заслужава ли си рекс с такъв двигател, който е технически поостарял. Колата е внос от Испания ако това има значение Редактирано 15 Април, 2008 от tison Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Neophyte #2 Отговорено 15 Април, 2008 не знам колко е технически остарял,но аз съм с такъв двигателза разхода,мен ми дава 10 градско и то с не много пърженеза вървенето,ще ти кажа срядата,щото ще сменям тогава съедините и ще и вида пълния потенциал но и с кофти съединител си върви доволно,като за 90 коня като е студена предполагам,че няма да смисъл да казвам,че е отвратителна,заради карбураторитеза подръжката не мога да ти кажа особенно,щото е имам от скоро и съм сменял само консумативиангренажа и ролката са някъде около 80 и малко леватоя CRX така като го описваш,се едно слушам Сивик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest honda_huliganka #3 Отговорено 15 Април, 2008 поразгледах се из табличките за двигатели на хонда и навсякъде пише Civic GL/GLX, Concerto.... Колега ако имаш възможност постни една снимка на това интересно рексче да го разгадаем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hronos 20 #4 Отговорено 15 Април, 2008 Опа още един интересен екземпляр.Карал съм Сивик със тоя двигател за кратко и за 90-те си кончета вървеше повече от доволно.Със карбовете има доста голямо поле за изявава и ако срещнеш подходящият човек да ги настрои както трябва или да ги пипне леко тая кола тръгва доста силно и избиваш всичко живо до 1.4 та и малко нагоре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tison 2 #5 Отговорено 15 Април, 2008 поразгледах се из табличките за двигатели на хонда и навсякъде пише Civic GL/GLX, Concerto.... Колега ако имаш възможност постни една снимка на това интересно рексче да го разгадаемСнимки нямам но мога да я опиша горе долу лошото е че е пребоядисвана и то в жълто като има малко ръждички, оригиналният цвят е бил червен и може би собственика и е искал да кара жълта кола, защото удар не личи. Иначе двигателя беше на 98000 км и отгоре е със смазката още- което ме навежда да са оригинални Звука на гърнетата не ми хареса особено. Иначе колата е с всички екстри без клима и много запазен кожен салон, по талон е 91 регистрация ама не съм я проверявал по вин. Ама най ме смути смукача- макар че викат че пести гориво, пък и кола с ръчен не съм карал от жигулата Иначе в мобилето до скоро се продаваше още една с този двигател само че автоматик. Колата си заслужаваше ама доста парички ще дръпне за добър вид. Ама би си струвало ако е рядкост. Та някой ако е чувал за този модел нещо да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sa8o 63 #6 Отговорено 15 Април, 2008 като си представя че 1.6 не са кой знае какво , просто незнам как японците са сложили на тази спортна кола 1.4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wierdo 1 #7 Отговорено 16 Април, 2008 В книгите се споменават някой доста странни изпълнения на CRX като например D12B, D13B, D14A, D15B с един и два карбуратора Някой от тях май са само за американския пазар. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове