Jump to content
pocketrocket

Мода ли да карам с бензин 99+

Recommended Posts

Зареждам на една бензиностанция с 99+ вече 8-9 месеца и чак вчера си зададох въпроса дали този бензин не е прекалено силен на колицата ми. Нали там, можело нещо да прегори или де да знам и аз.Карам civic D16Y3 95 година, англичанка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo

спокойно, нищо и няма на колата даже добре правиш!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега споко така колата варви повече и харчи по малко :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това ще те успокои, колега, откакто съм взел колата я карам почти само с Шел Ви Пауър Рейсинг 100 октана (кой знае дали е толкова, ама нейсе) и за една година не съм имал никакви проблеми (освен понижен разход на гориво) :dry: ! П.С. Хондичката ми е 1.3, така че с твоя 1.6...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно с рейсинг на шел едва ли ще имаш понижен разход,тъй като той е 80% бензин и 20% етилов алкохол,или 85 15 зависи ама горе доло са такива пропорциите на сместа :( А етиловия алкохол както се знае за двигатели с вътрешно горене се изисква повече количество,абе накратко ако с бензин караш и дава разход 5 на етилов алкохол ако караш чист !!!без бензин ще ти трябва 10 литра ама ще излети колата направо :D затова с тези пропорции не е такав огромен разхода а минимално завишен ако си с чист бензин,но пък с етилов алкохол в бензина ще тича повече колата :( пробвай колега с друго 100 октаново гориво което е само бензин ако цента ти е икономията, но с на шел горивото имаш и друг + който е много по голяма чистота в двигателя заради алкохола :dry:ПП: забравих да добавя че и да има добро изгаряне ще ви трябва и малко предварение :(

Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Все пак виж какво си пише в книжката на колата - на моята примерно пише 92 октана :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Противошоковите съставки, по-принцип тетраетил се добавят в повечето бензини за да предотвратят тропането което се причинява в крайните неконтролирани нива на изгаряне при, които може да се получи повреди по двигателя или да се намали производителността му. Противошоковото качество се измерва по октановото число на бензина. Октановото число на автомобилният бензин зависи от силата на налягането в двигателя, но също е афектирано и от дизайна на запалителната камера. В началото на 1990г обикновеният бензин имал октаново число 87.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак виж какво си пише в книжката на колата - на моята примерно пише 92 октана :)

Не пише ли минимум 92 октана? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...