Jump to content
Guest puma

Грешка ЕКУ д13б2

Recommended Posts

Guest puma

колеги след като изчетох всички теми пускани за грешни така и не разбрах какво точно и има на моята д13ка та такамотора е д13б2 и като дам на контакт еку-то мига 14пъти на равни интервали????? ако някой може ми каже за каква грешка става въпорос ще съм ви много благодаренБлагодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешка 14 при Д13Б2 означава проблем с EACV клапана.

Тази грешка се получава също когато се разкачи буксата на ЕАЦВ-то и се даде на контакт или се запали двигателя.

Пробвай първо да нулираш грешката,запали колата, виж пак дали дава тази грешка.

Ако я дава пак значи има някакъв проблем(може и връзките нещо,може и ЕАЦВ-то).

Как се нулира за Д13Б2 е описано тук: ЦЪК

Успех!

Ето това е то:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги след като изчетох всички теми пускани за грешни така и не разбрах какво точно и има на моята д13ка та такамотора е д13б2 и като дам на контакт еку-то мига 14пъти на равни интервали????? ако някой може ми каже за каква грешка става въпорос ще съм ви много благодаренБлагодаря предварително

Преди да ти дава грешката сватваше ли ти лампата като дадеш на контакт.Штот на мян до ся несам видял да ми свети тая лампа и се замислям да не е изгоряла

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги след като изчетох всички теми пускани за грешни така и не разбрах какво точно и има на моята д13ка та такамотора е д13б2 и като дам на контакт еку-то мига 14пъти на равни интервали?????ако някой може ми каже за каква грешка става въпорос ще съм ви много благодаренБлагодаря предварително

Преди да ти дава грешката сватваше ли ти лампата като дадеш на контакт.Штот на мян до ся несам видял да ми свети тая лампа и се замислям да не е изгоряла
ами аз днес я погледнах просто не знам от кога свети или дали е светела но днес ми се стори че колата нещо не е като обикновенно и нещо ме ръчна да погледна и ей на резултата (грешка14)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги изчетох всички теми които могат да помогнат но не намерих точен отговор! АКО НЯКОЙ ЗНАЕ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest puma

не рбоя само миганията след пъвото мигане на диода! И МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ И БЪРЗ ОТГОВОР!ЗАЕМАМ СЕ ОЩЕ ДНЕС ДА ГО ПРОВЕРЯ И ОПРАВЯ ТОВА НЕЩО ЧЕ НЕ ПРЕЧИ НА КОЛАТА НО МНОГО МЕ ДРАЗНИ ЧЕ КАТО ПУСНА ФАОВЕТЕ И ОБОРОТИТЕ СА СИГУРНО КЪМ 300

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги изчетох всички теми които могат да помогнат но не намерих точен отговор! АКО НЯКОЙ ЗНАЕ???

Валидни числа за грешки при Д13Б2 са: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 14
до сега не съм намерил някъде да са описани грешките на компа на D13 ако знаеш от къде са описани или да ги опишеш щото маи ти си наи разбиращия за наште машинки :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

^ Няма проблеми - каквото мога помагамЕто грешките(източника съм го загубил,защото правя грешката да копирам само каквото ми трябва :P )Добавих ги и в темата за ЕЦУ-то на Д13Б2 в "Полезни технически..."(като потъне тази да се намират лесно)Кодове за грешки за D13B2/Д13Б2 :

SELF-DIAGNOSIS
INDICATOR BLINKS
SYSTEMINDICATED
1 OXIGEN CONTENT
2 VEHICLE SPEED PULSER
3 MANIFOLD ABSOLUTE PRESSURE
4 VACUUM SWITCH SIGNAL
5 MANIFOLD ABSOLUTE PRESSURE
6 COOLANT TEMPERATURE
8 IGNITION COIL SIGNAL
9 ELECTRIC LOAD DETECTOR(ELD)*
10 INTAKE AIR TEMPERATURE**
11 A/T LOCK-UP CONTROL SOLENOIDVALVE A/B*
14 ELECTRONIC AIR CONTROL
*: D15B4 Engine**: D13B2 Engine

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...