EAGLE EYE 0 #1 Публикувано 12 Април, 2008 Здравейте, искам съвет да ми дадете за проблема ми! Става въпрос за Англичанка с ABS- четери дискови спирачки! Не съм доволен как спира изобщо, феродо си имамм , дисковете са в добро състояние, ABS-a си работи, ! Но когато карам примерно с 60-70 и тръгна да спирам , спирачния път ми е много голям, не спира както трябва , усещам абс-а ,че ме рито леко присвирват гумите, но неспира както трябва тоз сивик !дайте ми съвет как да постъпя! Сигурно ще ми кажете да сменя накладки и дискове , НАЛИ ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Iceman 40 #2 Отговорено 12 Април, 2008 Пич, като те слушам, почти сам си си отговорил. За да ти присвирват гумите и АБС-а да се вкл., значи гумите са ти пласмасовки. На колко години са и колко живот има останал в тях. Ако си с кофти гуми и със спирачки от WRC автомобил - пак няма да спираш като хората. Ако все пак искаш диагностика на спирачките - срещу ТЕТ-а има едно сервизче - само със спирачки се занимават, може да ги посетиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #3 Отговорено 12 Април, 2008 Iceman е прав........ наистина не винаги проблема е в спирачките А да не би да си още с зимните гуми??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer #4 Отговорено 12 Април, 2008 едва ли проблема е в това че гумите са "зимни". то ако беше това случая щеше да спира даже по-добре. възможно ли е обаче проблема да е в това че колегата не е свикнал с ABS-a. аз на моя нямам и съм много доволен че е така. карал съм веднъж-два пъти кола с ABS и ми е доста некомфортно. усещането е точно описаното, имам чувството че спирачния път е много дълъг. самата кола не ми дава да спирам. връща ми педала и така и не успях да свикна. за справка колите които съм карал са фолксваген пасат комби и бмв 5-ца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sa8o 63 #5 Отговорено 12 Април, 2008 Ако не ти се дават пари, намери някой колега с хубави предни гуми, разменете ги и направи сверка.Аз досега съм карал доста хонди и съм останал с впечатлението че хонда която спира хубаво със сток спирачки - НЯМА П.П. Лично мое мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #6 Отговорено 12 Април, 2008 ....ми моята старата си беше със сток спирачки и спираше страхотно даже докато и свикна да натискам по леко пътниците се оплакваха,че ще им строша вратовете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EAGLE EYE 0 #7 Отговорено 12 Април, 2008 хехе! Момчета , благодаря за съветите! 1. Гумите са ми добри/стават/ на един сезон са! Не са зимни Летни са и са добра марка, 195/55/15 !2. Карал съм кола с ABS !Карал съм пет сивика до сега , не като моя , жабки купета и т.н , всички koito са с ABS наистина май спират кофти! Интересува ме дали попринцип хондичките са слаби от към спирачки! Ако си сменя дискове накладки , гуми и спирачна течност -примерно сигурно ще има ефект, но дали си струва ,дали да очаквам нещо добро ?!?!?! Попринцип карам по - често автомобил 2007 японски, и той е с ABS ! Разлика има естествено , но е фрапиращо голяма тази разлика , имам чусвството ,че хондалячето ми изобщо не спира ,особено ако падне малко дъждец и съм пълен самоубиец! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest gin #8 Отговорено 12 Април, 2008 Ако си сменя дискове накладки , гуми и спирачна течност -примерно Оно си требе... Поне накладки и течност... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #9 Отговорено 12 Април, 2008 EAGLE EYE, иди на диагностика за да локализираш проблема, както ти каза колегата Iceman. Възможно е да спираш само с предния мост и затова да е така. Докато не кажеш какви са показанията на стенда, съветите ще са много общи. А ръчната държи ли ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #10 Отговорено 12 Април, 2008 Можеш и да пробваш да спираш без ABS, вадиш бушончетата за A B моторчетата, и пробвай да спираш пак при същите условия като така ще сравниш със/без ABS-а. (само не спирай с/у стена ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #11 Отговорено 13 Април, 2008 Колега EAGLE EYE - погледни дали е чиста течността в казанчетоТова може да ти даде отговор на някой въпросиОгледай добре помпата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове