dido_dimov 0 #1 Публикувано 3 Април, 2008 Добрутру колеги,Срещнах един проблем при опита да сглобя нещо интересно. Направих аз мигачите, слагам единия страничен ... всичко е наред. Слагам единия преден на същата страна и стават чудеса. Започва да мига като на изгоряла крушка. Вярно, че товара е по-малко и сигурно е от това, но незнам как да си реша проблема. Споменаха ми за "нещо" подаващо само импулс, което заменя релето за мигачите.Има ли някой идея за решение на този проблем ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro_bul 1 #2 Отговорено 3 Април, 2008 Добрутру колеги,Срещнах един проблем при опита да сглобя нещо интересно. Направих аз мигачите, слагам единия страничен ... всичко е наред. Слагам единия преден на същата страна и стават чудеса. Започва да мига като на изгоряла крушка. Вярно, че товара е по-малко и сигурно е от това, но незнам как да си реша проблема. Споменаха ми за "нещо" подаващо само импулс, което заменя релето за мигачите.Има ли някой идея за решение на този проблем ? http://www.amarabg.com/bg/others.phphttp://www.amarabg.com/pdf/Tech_Characteristics_10_6sf.pdfуспех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
L&R 0 #3 Отговорено 3 Април, 2008 Трябва лек хак на релето или товарен резистор, първото е за предпочитане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
L&R 0 #4 Отговорено 3 Април, 2008 защо не искаш да преработиш оригиналното реле Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido_dimov 0 #5 Отговорено 3 Април, 2008 Нямам нужните познания. По-лено ми е да си направя ново управление, което действа на малко по-различен принцип. Не казвам, че отхвърлям идеята, но незнам как да я осъществя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest johnyboy #6 Отговорено 3 Април, 2008 Много по-лесно е с R Мериш консумацията на диодите, смяташ едно съпротивление ( 20-30стинки) и си готов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest L&R #7 Отговорено 3 Април, 2008 хондажийско не съм виждал, но ми го отвори и снимай от двете страни да умуваме кой кондензаттор или резистор да увеличиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov #8 Отговорено 3 Април, 2008 Съгласен съм johnyboy, но така консумацията ще си остане голяма. Вярно, че за всичките мигачи е 100W i to на пресекулки, но преди това искам да опитам другия вариант. В крайна сметка ако не се получи ще съпротивлявам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest johnyboy #9 Отговорено 3 Април, 2008 По-добре с тримерче, като му испука някоя група, да си го регулира Ти къф си маниак Имам реленце. Ако искаш да му го направиш, свиркай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest L&R #10 Отговорено 3 Април, 2008 ами ако дойде до мен някакси ще го анализирам и ще напиша подробно и за други мераклии какво се променя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido_dimov 0 #11 Отговорено 3 Април, 2008 Аз едва сега се освятках, че съпротивлението на модула може би е по-високо от съпротивлението на крушката ... все пак при изгоряла крушка го прави този номер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov #12 Отговорено 4 Април, 2008 (Редактирано) Това е релето. в галерията ги има по-големи. Незнам дали от начина на свързване на диодите може да се промени нещо. Редактирано 4 Април, 2008 от dido_dimov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
L&R 0 #13 Отговорено 4 Април, 2008 (Редактирано) много са малки, но пробвай първо с увеличаване на стойността на кондензатора x2 на втората снимка(електролитния под шунта) и репорт.иначе релето е стандартно напълно Редактирано 4 Април, 2008 от L&R Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #14 Отговорено 4 Април, 2008 Колега, така както гледам този чип от долу, трудно ще успееш със свето-диоди. Тяхното съпротивление е далеч по голямо и си е най добре да си направиш отделна верига с едно елементарно генераторче. Така ще знаеш, че ти си го направил и че всичко е както трябва, а ако нещо се прецака ще знаеш къде да търсиш проблема. Такива неща е най добре да се направят както трябва за да си сигурен че ще имаш 100% резултат. Представи си че на някое кръстовище ти откаже или не свети, пък ти си мислиш че си дал мигач. Опасно ми звучи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest cls #15 Отговорено 5 Април, 2008 Аз не разбирам много от елктронни работи, но това няма ли да свърши работа: ЦЪК1 ЦЪК2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
L&R 0 #16 Отговорено 5 Април, 2008 Схемата на мигалка с чипа U643B твоя случай. http://www.ortodoxism.ro/datasheets/atmel/doc4727.pdf C1 или R1 по желание увеличаваш всичко си е описано в дейташита на чипа има и формула за периода на мигане. Работата е за 10 мин максимум. C1 e електролитния под шунта, R1 ти е 43килоома в момента можеш да пробваш със 100к , за улеснение прилагам и снимка кой резистор трябва да се увеличи(R1) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
L&R 0 #17 Отговорено 5 Април, 2008 При положение че си имаш готово реле е лудост да правиш отделно на ново + това това реле с този чип е подходящо за автомобилни приложения и има нужните защити Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido_dimov 0 #18 Отговорено 9 Април, 2008 Готовото реле може и да проработи, но е малко по-голямо от мястото в кутията с бушоните. Ще трябват малко преработки. Междувременно реших да се похваля с две по-незначителни постижения по осветлението на автомобила. Ефекта, които имат ми допадна. По осветлението на багажника: и осветлението на купето: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #19 Отговорено 9 Април, 2008 Браво за багажника. И аз мисля да те последвам, особено за купето. За мигачите мислиш да слагаш жълти светодиоди, така ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov #20 Отговорено 9 Април, 2008 (Редактирано) В купето 6 диода са достатъчни да светне в студено бяло и то по-силно от 5W крушка. В багайника са 3, но вършат работа. Мигачите са с по 26 жулти, но трябва да направя релето и втория мигач за да мога да ги подкарам. По проект след тях са задните светлини. Стоп и мигач. Това може и да не стане тази година. Гледах във форума на Опел са си правили плафоните с нормални 5мм диоди. Супер ярки де. Но ми се струва, че пираните светят по-добре. Другото хубаво на тези е, че са на 120 градуса видими, докато онези са на 15-20 и едва ли не правят точка на пода. Тези светят повече като лименисцентна лампа в купето.Съответно за мигачите са жулти, малко по слаби от тези и за стоповете червени. Още несъм решил какви червени ще ползвам. Редактирано 9 Април, 2008 от dido_dimov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido_dimov 0 #21 Отговорено 3 Юни, 2008 (Редактирано) Най-сетне постигнах някакъв напредък с мигачите. Може да е интересно за някого. Останалите снимки са в галерията. Все още има какво да се довършва. Отпред трябва да има предпазен плексиглас. Редактирано 3 Юни, 2008 от dido_dimov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov #22 Отговорено 3 Ноември, 2008 Творението е завършено. Ето и резултата: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове