Jump to content

Recommended Posts

Имам джанти 15-ки с офсет 40 и са 7J, колицата е 5 ген. сивик купе седан американка, ориналните са 185/60/14 сега съм решил да и бодна 205/50/15 гуменца, дали ще има проблеми? Гледам , че доста колеги по подобни теми пишат , че опират при пълен ляв и десен, но офсета е 40..дали този офсет няма да предпази това опиране...и дали на тези джанти може да се сложи 195/50/15...?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

колега и аз имам 7J джанти и 195/50/15 може да се сложат. може би това е минималната ширина, но може :) за другото колегите да кажат, не съм вчасаз реших компромис - отпред 195, а отзад 205 :P хем по-йофтенийка :D

Редактирано от Stancho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имаш проблем с тоя размер :rolleyes: Аз карам с 225/45/17 и ми закачат малко - преди бях с 205/40/17 и нямаше ядове... може да сметнеш разликата между различните размери гуми с калкулатор.. има доста калкулатори по нета за размерите на гумите .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай 195/50/15, този размер се доближава най-много до оригиналния като диаметър. С 205/50/15 километража и скоростомера ще отчитат по-малко. За спъването на колата, разхода и сцеплението няма нужда от коментар - ясно е на всички. А за опирането несъм много сигурен но предполагам, че няма да има проблем но ти препоръчвам да ги пробваш преди да ги сложиш. Също и малкия офсет не е много добре, тък като за да избегнеш търкането в каниците, мжеш да постигнеш търкане в подкалниците при пълен. Също зависи и с какво окачване си. Но както ти казах вече най - добре първо пробвай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...