Jump to content
honda_huliganka

една тема за размисъл

Recommended Posts

Парадоксът на нашето време е,

че имаме високи сгради, но ниска търпимост,

широки магистрали, но тесни възгледи.

Повече удобства, но по-малко време.

Имаме повече знания, но по-лоша преценка,

повече експерти, но и повече проблеми,

повече медицина, но и по-малко здраве…

Увеличихме притежанията си,

но намалихме ценностите си.

Добавихме години към човешкия живот,

но не добавихме живот към годините.

Покорихме космическите ширини,

но не и душевните.

Пречистихме въздуха, но не и съвестта си.

Подчинихме атома,

но не и предразсъдъците си.

Научихме се да бързаме, но не и да чакаме.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане,

големите мъже и дребните души,

лесните печалби и трудните връзки…

Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи,

повече къщи и по-малко домове.

Времето на еднократните памперси и еднократния морал,

кратките пътувания и връзките за една нощ…

цитирано от неизвестен автор

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доволен че живея днес :rolleyes: най-малкото ако бях в друго време можеше и да не мога да карам хонда.Някой от твърденията са прекалени, други даже фантастични.Но като цяло да, обществото днес не е безпроблемно, ама то никога не е и било.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много точно казано, Рейсър! Евала!Ети, ти да не искаш да кажеш, че си живяла във време когато нещата са седяли по друг начин? :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ади, живяла съм в друго време, като дете обаче. Имам чувството , че скоро ще спрем да се усмихваме, защото затова не ни плащат!.............................................Рейсър, сори брат, наистина не съм я видяла другата тема :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ети ..... това е положението кака !Затова по-добре да се радваме на това, каквото и да е ... отколкото да се вайкаме :D И ... дори по-малко да е хубавото отколкото може да ни се иска ... и света да не е перфектен ... пак е повече от нищо :)

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все се надявам поне малко да се подобрим...и все пак не забравяй че ако живеехме в друго време да речем назад във времето..дори нямаше да съществува този форум примерно и нямаше да сме всички приятели.А също така и щеше да пришпорваш горкия кон а не Хонди...а пък ако живеехме в бъдещето също нямаше да можем да си караме колите,но щяхме пък да се стремим към още повече мангизи и пари...и щяхме д аимаме едно забързано ежедневие...което никой не иска.Животът не е перфектен ! да това е много вярно...НО представете си какво щеше да ни бъде в едно абсолютно перфектно време.....не мисля че щяхме да сме много по добри

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човека е започнал да се самоизяжда отдревни времена,когато е живеел на стада. Обърнали са се в племена, за да може мякой да стане деректор. Гадостите започват от там, но въпреки хилядите години проблеми, възходи, падения, златни векове и зверски рецесии всичко продължава. Хулиганке, знаеш ли как установих, че започвам да застарявам - ами започнах да казвам "ние едно време...","преди беше...","помните ли...". Мисля, че просто е дошъл момента да немога да разбирам напълно идното поколение. По зле ще става, ама за мен. Света си се наглася по някакви правила, които си се формират от самия него и процеса е напълно неконтролируем.Пожелавам на всички баби и дядовци по една Легенда от новите за утеха

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе работата е да гледаш резервоара наполовина пълен, а не наполовина празен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем закачливо го казах - с мечтателска нотка. Както Rust казва - това е положението! Според мен човек трябва да се радва на това, което има и да търси по-добрата страна на нещата! p.s. детството отмина - добре поне че си спомняме добрите моменти :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

много хубава тема. дано да не се отплесна много, ще се постарая да бъда кратък. тези всичките неща съм ги срещал като изрази по отделно някой от тях. моето лично мнение е че нещата стоят точно така. мнозинството сега се грижи по-скоро за парите си от колкото за нещо друго и ценности, морал и разни други понятия започват все повече да изглеждат като останки от средновековни разбирания без място в модерния живот. и това става в последно време. спомням си и време когато хората бяха усмихнати и се поздравяваха сутрин като се срещат. масово си ходеха на гости едни на други. а сега има хора които виждаме само по празниците, както и такива които не виждаме изобщо. дори не си спомням кога за последен път съм се запознавал с представителки на нежния пол които не се движат от финансови мотиви. имаше и време когато колите не се нуждаеха от аларми за по 300лв за да можеш да си спокоен като отидеш на кафе и оставиш колата някъде където не я виждаш. измислихме алармени системи, но не и общество което да не краде ...дано успяваме с такива мисли от време на време да се стараем повече, макар че едва ли ще сме последното поколение което ще се замисля за нещата които са загубили от времето когато са били деца и света е бил различен ...

Редактирано от Shadow^Dancer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога нещата няма да бадат както преди...............................................:D!!!??????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека се вгледаме в себе си и да се опитаме да бъдем по-добри. Винаги можем да бъдем малко по-добри.PEACE BROTHER :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

p.s. детството отмина - добре поне че си спомняме добрите моменти :)

Аз пък обичам да казвам, че си оставаме деца, само дето играчките ни стават по-скъпи :) Иначе живота е нормално да се променя, към по-добро или по-лошо не е ясно. Но за мен е по-добре да гледам оптимистично на нещата, отколкото да се вайкам по отдавна отминали неща :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...