Tino 293 #1 Публикувано 23 Март, 2008 Здравейте колеги , преди време бях питал за промивка на двигател , който е зле ( гори масло яко ) , сега искам да се посъветвам с по-запознатите колеги дали е уместно да промия двигател , който никога не е отварян и , който не гори масло Говорим за старото ми телевизорче , което след половин година ( включително зимния цял сезон до вчера ) стоя паркирана и нито се палеше , нито движеше Запали безпроблемно , зареден акомулатор и запали от раз Сега съм замислил да му направя тотален ребилд защото го заслужава и защото си го обичкам и започвам от по-лесната част двигателя . На въпроса , трябва да му сменя всички консумативи , които от има няма 2-3 години не съм ги и поглеждал ( маслото включително ) Първи въпрос - уместно ли е да промия двигателя , който е на около 350 000 км и има бая наслоявания по стените , не гори масло , но ми се иска да се доближа да заводско състояние , стараейки се да не направя пълен ремонт ?! Втори въпрос - искам да изчистя всмукателната система на колата , която е с карбуратор , какви почистващи апарати да ползвам ?!По нататъка сигурно ще имам още въпроси , но ще ги пиша впоследствие , сега съм отворен пред по-компетентните от мен да ме посъветват и напътстват Тоталния ребилд ще включва всичко От - до Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #2 Отговорено 23 Март, 2008 За карбуратора кораселин и памучен парцал, след това изплакване с бензин. Ако имаш къде може и в ултразвукова вана да го сложиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
naskogt 0 #3 Отговорено 23 Март, 2008 За двгто промивка с масло за промиване на приста ще ти излезе по тънко.За наслояванията по бутала и клапани някоя добавка за почистване иначе отваряне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове