Jump to content
vassilplp

Пребоядисване Джанти

Recommended Posts

Здравейте, Понеже се здобих с комплект лети джанти (оригинални 15" от Honda) та съм решил да се бребоядисат на прахово. Но не съм сигурен оригиналната боя дали е прахова или обикновенна. Защото ако не е прахова ще трябва да минат на песъкоструйка, пък тия се е**т с воговете 40лв.на парче.Та въпроса ми е някой знаели дали оригиналната боя след затъркване ще понесе ли да се пръсне отгоре прахово?Мерси предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако не държиш на пълна прецизност леко на водна шкурка една по една и един спрей за джанти (10-15лв) пръскаш ги и ще станат дпста свежи :bounce: поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако не държиш на пълна прецизност леко на водна шкурка една по една и един спрей за джанти (10-15лв) пръскаш ги и ще станат дпста свежи :bounce: поздрави!

Този спрей за джанти цветен ли е ? Че и аз имам желание да си пребоядисам моите.Но се чудех дали няма да се лющи много лесно боята после.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този спрей за джанти цветен ли е ? Че и аз имам желание да си пребоядисам моите.Но се чудех дали няма да се лющи много лесно боята после.
Не си заслужава праховото боядисване е х10лв на джанта, а здравината и качеството са несравними. Това което аз успях да разбера днес е че над 90% от оригиналните джанти били прахово боядисвани-така поне ми казаха:bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да минеш тънко, получава се и със спрейче. Първо взимаш една водна шкурчица, да речем 800 и търкаш с нея, докато се позаревни поврхността, едновременно с това поливаш с вода. След това всимаш една по-ситна шкурка (1600-1800) и пак по същия начин, докато повърхността стане гладка на пипане. После взимаш един шприц-кит под формата на спрей и ги пръскаш равномерно, докато повърхността се покрие добре( това служи за основа на боята, така се лющи по трудно). Отново следва изглаждане със ситната водна шкурка до получаване на идеално гладка повърхност. Следва самото боядисване със спрей - желателно е да се пръска от около 20-30см и без да задържаш на едно място иначе боята се стича. Чакаш да поизсъхне и после пак. Така нанасяш 2 или 3 ръце боя. Накрая взимаш лак (отново под формата на спрей) и започваш отново същата процедура, както с цветния спрей. С него постигаш гланц, иначе ако го направиш само със спрей, стават матови. И ако имаш нерви и добра ръка да направиш всичко това резутата е доста приличен, знам го от личен опит. Ако сметнеш, че не ти се занимава, всеки бояджия може да ти ги направи, но си приготви минимум 100-120 български левчета. И не е задължително боядисването да е прахово.Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала, за доброто обяснение, страшно полезно е!А само един въпрос, джантите ми се струват лакирани вече с нещо, по същия начин ли да действам с шкурката или трябва да ги третирам с нещо друго за да махна лака?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едрата шкурка ще свърши тази работа, само че си иска яко търкане :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си боядисах моите със боя за кола - база цвят по избор и после лакиране с лак = станаха перфектни-цялата работа ми костваше малко кит - купих флакон със шприц - комплект от 100 гр боя и лак за нея за 17 лв - и това е - самонякой трябва да ти ги напръска с пистолет

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така става дори и по-добре от колкото със спрей, тъй като базата става по-напластена но в този случай пак се посещава бояджия. И все пак ще излезе по-евтино, отколкото да ти ги направи изцяло той. Но и спрея е добър вариант, стига да го направиш както трябва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ето това беше преди:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и след като обербатих стълбището по следния начин

Публикувано изображение

резулатът:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

В понеделник или вторник ще бъдат пръснати прахово ще кача снимки с резултата.

Стискаите палци да се получи защото старата боя ако не е прахова ще си :P майката.

Редактирано от vassilplp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Стискаме палци браточка, дано се получи добре ;) Гледам че доста си се потрудил. И да кажеш какви пари ти е излязла цялата работа, защото има колеги, на които ще им е от полза! Снимчици чакаме! :lol: П.П. бях забравил да ти кажа - ако не си ги занесъл още на прахово ги прегледай от вътрешната страна за стари лепящи тежести за баланс, ако има такива ги изчисти добре (ако не си го направил де), че ако ги боядисат, както са там, при следващо балансиране се махат и от долу познай какво остава...Добре си се сетил да си махнеш вентилите.Поздрави!

Редактирано от ivch0ni

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не само съм маханал старите тежести ами ми се взе здравето докато изчиста полепналото феродо от вътрешната страна.Търкай-търкай, докато не ми хрумна една щура идея да пробвам с АМБ или кореселин и парцал- ВОАЛЯ получи се.

Редактирано от vassilplp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Такааа джантите са готови и за моя най-голяма радост старата боя издържа в пеща на 200 градуса Целзий.

Малко ме е срам от себе си че, при положение съм бил бояджия съм си оставил ръцете при китосването т.е има малко пропуски ама от самолет не се виждат. Това първо ама резултата който очаквах беше друг. Незнам дали са станали по-лошо или по-добре ама на мене много не ми харесват. Както и да е втори път няма да ги боядисвам , поне за сега;) . Оставил съм капачките за сравнение и за пореден път се убеждавам че няма нишо по-хубаво от оригиналното.

Ето и малко снимки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от vassilplp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се е получило, единствено дето се различават капачките, иначе е супер. Хубавото е, че са ти ги боядисали от всякъде, а не както повечето правят само от лицевата страна.И в крайна сметка колко парички излезе цялото това упражнение, че ми стана интересно?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се е получило, единствено дето се различават капачките, иначе е супер. Хубавото е, че са ти ги боядисали от всякъде, а не както повечето правят само от лицевата страна.И в крайна сметка колко парички излезе цялото това упражнение, че ми стана интересно?

Цялото удоволствие 50лв за боядисване и 5 за AL кит и 2-3 лв за шкуртка, сега трябва да отида до едно магазинче и там ми обещаха да ми направят спрей по цвета на джантите и да си прусна капачките. Малко съм скиптичен към това ама ще се пробвам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич вземи си попълни профила от къде си и кажи къде ти ги боядисаха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vassilplp

Пич вземи си попълни профила от къде си и кажи къде ти ги боядисаха.

Джантите ги боядисаха на 7-ми километър ГСМ за връзка с човека 089 824 78 48

а ето и крайния резултат:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...