Jump to content

Recommended Posts

възможно е да си изкривил оста и затова да не работи :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

възможно е да си изкривил оста и затова да не работи :thumbs1:

Гледах ги цял ден вчера не ми изглеждат изкривени , пробвах да сложа и другата осичка от километража и пак така а километража си бачка ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега ако не успееш да си го оправиш имам цял комлект табло (уредите) за 6 генерация , непипорено работещо абе както си трябва(с немахани стрелки поне не и от мен) ..... ако имаш интерес свиркай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега ако не успееш да си го оправиш имам цял комлект табло (уредите) за 6 генерация , непипорено работещо абе както си трябва(с немахани стрелки поне не и от мен) ..... ако имаш интерес свиркай.

Ако исках да си зема др щях да пиша че си търся а не че ми трябват съвети за това как да го оправя ... Ноооо все пак мерси за инфото :bash: Някой др идей някви ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж дали не опира някъде, махни циферблата и сложи само стрелката да видиш дали пак така ще се движи :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , ей сега пробвах и пак е същото .. :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer

махат се, ама има точно определен начин. GeFi, ти твоите как ги маха?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GeFi

Ми с 2 отверки подпрях отдоло лекичко и с почукване малко по малко ги извадих .. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:( Дай малко снимков материал ако може че нещо не мога да зацепя къде си пробивал .... километража го мернах с един авер и е верен(освен ако и неговия не е верен :P ) Имам здрави нерви и не 20 ами към 200 пъти я вадих и слагах .. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Съжалявам не съм правил снимки, но ще обясня.

Така, корпуса на уреда е пластмасов и отгоре върху него са навити намотките на електромагнита

а в средата е пробит отвор за оста на стрелката и като го обърнеш от задната страна в средата го дупчиш с

1 мм бургия на ръка ( буквално хващаш с пръсти бургията) и въртиш много внимателно,аз пробих

някъде около милиметър, милиметър и половина пластмаса и стигнах до съчмата ( внимавай да не изпадне че няма намиране :P ).

След това вкарваш оста и я натискаш докато побутне малко съчмата, провери колко е свободния ход на оста нагоре надолу, и след това леко я връщаш натискайки съчмата така че да е в средата на свободния си ход.

Отвора от бургията го запушваш с парченце рибарско влакно с нужната дебелина и заливаш отгоре с каноколит, но лепиш

след като нагласиш да отчита вярно.

Ами това е цялата процедура по дупченето остава само да се нагласи да отчита вярно :angry: ,ето тук вече влизат в употреба здравите нерви. :rolleyes:

Редактирано от Nikolcho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така , тая тема ми се струва че умря , но нека я вдигнем малко ... след дълго борене и неуспех да го оправя закупих цяло друго табло което по една или друга причина с един колега прецакахме отново :P Което обаче доведе до заветния ремонт в който и двете работят перфектно вече :P Работата беше там че когато слагахме стрелките ги слагахме заедно с осичката и при натиск явно осичката се забиваше повече в стрелката и не си лягаше добре в леглото за това насичаше и правеше другите си мизерии ... след около 3-4 часа вадене и слагане ми писна и си викам ей така ако не стане ще карам без табло(верно бях решен да го метна!!!) слагаме осичката натискаме я хубаво и усетих едно пукане(щракане) викам си , Аааааа нещо ново(може би обнадеждаващо) турям стрелката паля и брум брум-та-та-та-та всичко е "6" :P Викам не може да бъде , на другия ден хващам другото табло турям го повтарям операцията и пак така ;) Надявам се да съм полезен на някого :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я обясни по-добре какво точно си направил че да се оправи? нещо дупчил ли си ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не съм дупчил , заварявал или каквото и да е :P Махаш стрелката от осичката , слагаш осичката на място натискаш докато не усетиш или чуеш щракане(поне при мене така стана) и после си нагласяш стрелката и си готов ;)

Редактирано от GeFi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...