Naz 0 #1 Публикувано 18 Февруари, 2008 Значи изправен съм пред следния проблем, имам акт, който изтича днес 18.2.08 г. , проблема е там, че имам общо 5 акта на обща стойност около 400 лв. (средно съм смятал). Но преди последните 2 ми бяха възстановени точки напълно, защото 2 г. не съм правил нарушения. Първите три акта са от 2005 г., последният от които с дата: 21.05.05 г. Искам да питам, като ида сега в КАТ ще ме карат ли да плащам и тези 3 от '05 г. или само последните 2, които са написани след встъпване на закона, че трябва да си платиш всички актове за да си земеш талончето? т.е. питането ми е могат ли с този, новия закон да ме накарат да си платя и актовете от 2005 г., които практически са написани преди приемането на този закон, и според мен не би трябвало да ме задължат по никакъв юридически начин да ги платя. Моля, компетентните да ми отоговорят, че ми е малко на зор. Мерси в аванс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
artifuckt 0 #2 Отговорено 18 Февруари, 2008 Колега, след като ти изтича днес акта моят съвет е до отидеш в кат и да провериш дали ти е излязло наказателното постановление. Ако е готово те там ще ти въведът ЕГН-то и ще ти изкарат разпечатка колко трябва да платиш за да си вземеш талона. Има случаи, в които стари актове не излизат (поради каква причина незнам). След като ти дадат тази разпечатка имаш право да караш още месец без да си платил глобите и без контролен талон. А ако не ти е излязло наказателното постановление ще ти презаверят акта и продължаваш да си караш с него.Дано съм ти бил полезен и успех с глобите. Дано не излязат за плащане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #3 Отговорено 18 Февруари, 2008 (Редактирано) Давностния срок е 5 години !Значи отговора на твоя въпрос е отрицателен. т.е. Ще плащаш всичко Редактирано 18 Февруари, 2008 от hondю Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #4 Отговорено 18 Февруари, 2008 Давностния срок за глобите към КАТ е 2 /две/ години! Ако е с прекъсвания до 3 /три/ години.Какво ще рече с прекъсвания? Защото 2 г. имам... но 3 не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SuN`HiGh 20 #5 Отговорено 18 Февруари, 2008 Отиди в агенцията по държавни вземания,там поискай да ти извадят справка дали има заведени дела срещу теб за миналите актове,ако няма заведени с тая справка отиваш в КАТ и плащаш само последните актове,които са след приемането на новия закон,ако обаче има заведени дела за старите актове ще трябва да ги платиш и тях Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #6 Отговорено 18 Февруари, 2008 @Animal Прекъсвания ще рече ако са недай си боже междувременно са ти взели книжката. Тогава +1 година. В момента трябва да си платиш само последният акт за да си вземеш талона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #7 Отговорено 18 Февруари, 2008 Капоун, това ми го каза и на ЕКОто преди време, ноо ако нещо се направят на разсеяни на какво да се основавам??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #8 Отговорено 18 Февруари, 2008 на закона Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonsterOOD 100 #9 Отговорено 19 Февруари, 2008 Те го и него http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-33...1/0/ZDvP_BG.pdf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #10 Отговорено 19 Февруари, 2008 от 350лв актове ми направиха "отстъпка за редовни клиенти" т.е. опростиха ми 70 лева поради давност от 2 (две) години Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #11 Отговорено 19 Февруари, 2008 gin, какво ще рече това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #12 Отговорено 19 Февруари, 2008 Че е бил съвестен и си е платил всички актове за две години назад считано от датата на плащане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #13 Отговорено 23 Февруари, 2008 Те го и него http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-33...1/0/ZDvP_BG.pdfТук не намирам някъде да пише,че мога да си платя само последния акт, а Джин хубаво са му напражили отступка, но моите са от ПРЕДИ две години ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #14 Отговорено 23 Февруари, 2008 2 г. Ако нямаш нарушения, точките ти се възстановяват, глобите не са изискуеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #15 Отговорено 23 Февруари, 2008 По последни изисквания ,плащаш всичко по КАТ и си взимаш талона.Мисля беше две години назад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #16 Отговорено 23 Февруари, 2008 По последни изисквания ,плащаш всичко по КАТ и си взимаш талона.Мисля беше две години назад. Точно това е моя въпрос, 2 години назад от кой момент? Последния акт преди тези сегашните ми е от 21.5.2005 г., след това следващия ми е от 28.11.2007г. за неправилно паркиране.... Точките ми ги възстановиха, да смятам ли че и първите ми актове са опростени? Т.е. трябва да си платя сега тези новите само които са ми? Мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #17 Отговорено 23 Февруари, 2008 Мисля да.Отиди и питай най-добре,къв е проблема?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest kicko #18 Отговорено 23 Февруари, 2008 По последни изисквания ,плащаш всичко по КАТ и си взимаш талона.Мисля беше две години назад.А как се удостоверява че си платил, ако си го направил по банков път с онлайн банкиране? Някой може ли да каже? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Animal #19 Отговорено 24 Февруари, 2008 Мисля да.Отиди и питай най-добре,къв е проблема?!Проблема е че КАТ не работи събота или неделя, и проблема е, че като отидох 3 пъти и се имаше 354 човека опашка (казвам го точно, защото има табла с номера на чакащите) и освен това е такъв хаос там, че който питах къде да питам, никой не знае или не иска да ми помогне... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове