Jump to content
Naz

Актове

Recommended Posts

Значи изправен съм пред следния проблем, имам акт, който изтича днес 18.2.08 г. , проблема е там, че имам общо 5 акта на обща стойност около 400 лв. (средно съм смятал). Но преди последните 2 ми бяха възстановени точки напълно, защото 2 г. не съм правил нарушения. Първите три акта са от 2005 г., последният от които с дата: 21.05.05 г. Искам да питам, като ида сега в КАТ ще ме карат ли да плащам и тези 3 от '05 г. или само последните 2, които са написани след встъпване на закона, че трябва да си платиш всички актове за да си земеш талончето? т.е. питането ми е могат ли с този, новия закон да ме накарат да си платя и актовете от 2005 г., които практически са написани преди приемането на този закон, и според мен не би трябвало да ме задължат по никакъв юридически начин да ги платя. Моля, компетентните да ми отоговорят, че ми е малко на зор. Мерси в аванс. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, след като ти изтича днес акта моят съвет е до отидеш в кат и да провериш дали ти е излязло наказателното постановление. Ако е готово те там ще ти въведът ЕГН-то и ще ти изкарат разпечатка колко трябва да платиш за да си вземеш талона. Има случаи, в които стари актове не излизат (поради каква причина незнам). След като ти дадат тази разпечатка имаш право да караш още месец без да си платил глобите и без контролен талон. А ако не ти е излязло наказателното постановление ще ти презаверят акта и продължаваш да си караш с него.Дано съм ти бил полезен и успех с глобите. Дано не излязат за плащане :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давностния срок е 5 години !Значи отговора на твоя въпрос е отрицателен. т.е. Ще плащаш всичко :P

Редактирано от hondю

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давностния срок за глобите към КАТ е 2 /две/ години! Ако е с прекъсвания до 3 /три/ години.

Какво ще рече с прекъсвания? Защото 2 г. имам... но 3 не.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиди в агенцията по държавни вземания,там поискай да ти извадят справка дали има заведени дела срещу теб за миналите актове,ако няма заведени с тая справка отиваш в КАТ и плащаш само последните актове,които са след приемането на новия закон,ако обаче има заведени дела за старите актове ще трябва да ги платиш и тях

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

@Animal Прекъсвания ще рече ако са недай си боже междувременно са ти взели книжката. Тогава +1 година. В момента трябва да си платиш само последният акт за да си вземеш талона.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капоун, това ми го каза и на ЕКОто преди време, ноо ако нещо се направят на разсеяни на какво да се основавам???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от 350лв актове ми направиха "отстъпка за редовни клиенти" :thumbs1: т.е. опростиха ми 70 лева поради давност от 2 (две) години

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Че е бил съвестен и си е платил всички актове за две години назад считано от датата на плащане.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Тук не намирам някъде да пише,че мога да си платя само последния акт, а Джин хубаво са му напражили отступка, но моите са от ПРЕДИ две години ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 г. Ако нямаш нарушения, точките ти се възстановяват, глобите не са изискуеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По последни изисквания ,плащаш всичко по КАТ и си взимаш талона.Мисля беше две години назад.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По последни изисквания ,плащаш всичко по КАТ и си взимаш талона.Мисля беше две години назад.

Точно това е моя въпрос, 2 години назад от кой момент? Последния акт преди тези сегашните ми е от 21.5.2005 г., след това следващия ми е от 28.11.2007г. за неправилно паркиране.... Точките ми ги възстановиха, да смятам ли че и първите ми актове са опростени? Т.е. трябва да си платя сега тези новите само които са ми? :tease: Мерси.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да.Отиди и питай най-добре,къв е проблема?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kicko

А как се удостоверява че си платил, ако си го направил по банков път с онлайн банкиране? Някой може ли да каже?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Animal

Мисля да.Отиди и питай най-добре,къв е проблема?!

Проблема е че КАТ не работи събота или неделя, и проблема е, че като отидох 3 пъти и се имаше 354 човека опашка (казвам го точно, защото има табла с номера на чакащите) и освен това е такъв хаос там, че който питах къде да питам, никой не знае или не иска да ми помогне...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...