Jump to content
Guest Al_Capone

Метан

Recommended Posts

Guest Al_Capone

Цената на инжекциона за пропан-бутан и за метан е идентична разликите са козметични.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената на инжекциона за пропан-бутан и за метан е идентична разликите са козметични.

Да но мисля че за моно какъвто е д15б2 е по евтино.И тай или инъче карам на газ, метана повече ли ебава ДВГто отколкото газта ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Защо си мислиш че и двете го ебават! На метана са му доста по тежки бутилките и ебават окачването.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest automotive

Защо си мислиш че и двете го ебават! На метана са му доста по тежки бутилките и ебават окачването.

Аз не го мицля а го чета и аз не смятам .За окачването в България кое не ебава окачването едни нови пружини и Амортесьори след време и ок.Единственото мисля че сега бутлката ми 30 литра и е в нишата от ляво почти не се забелязва а голямата на метана е доста голяма но все пак е Седан и ще ми остане някакъв багажник.На старите 60 литрови бутилки на Ладите да не са по малки и по леки като ги напълниш???Ако една бутилка газова е 60 литра тя е поне 30-40 кг и ако се напълни става 100 и е с габаритите на 50 литра метанова която тежи около 50-60 кг и като се сложи 10-12 кг метан става 70 кое е по тежко ???? Или греша?Все пак има ли някой с Такъв Двигател на Метан да сподели ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Ладата е на ресори, за нея не бери грижа. Малките метанови бутилки са по около 50 кила пълни до към 65. Което си е един човек в багажника. А с по големи бутилки може да стигнат и до към 200 килограма. 40 (тя събира заради предпазния клапан около 30-32 литра) литрова бутилка за 5-та седна до някой от калниците е идеално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ладата е на ресори, за нея не бери грижа. Малките метанови бутилки са по около 50 кила пълни до към 65. Което си е един човек в багажника. А с по големи бутилки може да стигнат и до към 200 килограма. 40 (тя събира заради предпазния клапан около 30-32 литра) литрова бутилка за 5-та седна до някой от калниците е идеално.

добре де да не е лада пежо 405 на ресори ли е дори по лошо на торсиони ,лада казах просто ей така.Все още питам дали има някой от форума с този мотор на метан.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

И аз това за ресорите го казах ей така. За този мотор за пропан-бутан мога да кажа много но за метан за съжаление не мога да кажа нищо ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest automotive

И аз това за ресорите го казах ей така. За този мотор за пропан-бутан мога да кажа много но за метан за съжаление не мога да кажа нищо ;)

Aз сега съм на газ и разхода ми извън града ако карам до 3000 оборота е 6лв на 100 км но в града е 10 за тва искам метанче ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

За нашите коли няма смисъл. Прекалено голяма инвестиция е метана за такава стара кола. Поне според мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Z A R I N е на метан не слиза от нея!!!D15В2 хеч няма багажник но Плевен-Русе по малко от 8лв мисля че няма какво да коментирам!Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Z A R I N е на метан не слиза от нея!!!D15В2 хеч няма багажник но Плевен-Русе по малко от 8лв мисля че няма какво да коментирам!Поздрави

това е добре аз ще имам багажник щото е седан ;) И вече май твърдо реших а и май ще съм първи с кола която е вървяла на бензин газ и метан ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте подписа на Z A R I N втората снимка на зверо в багажника!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам и метанови уредби на цена около 420 лв. без монтаж.Монтажа е 180 лв. Регистрация на метан е 30 Лв. Пълен инжекцион на метан базовата цена е 1295 лв без бутилките. Имам възможност за "улекотените" бутилки на метан с карбоново покритие (до 20-30 % по-леки от обикновените), но всичко зависи колко място има в багажника, колко пробег на колата се очаква и др. По-добре е да рагледам колата за да бъда по-точен в преценката.GSM: 08998 03330 или инфо на http://www.ecarc.eu/gallery/index.php

Редактирано от charlie

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам на Civic 4g 1,6 16v 110cc От 3 месеца я карам на метан ами мога да жи кайа че за тия 3 месеца съм навъртял 15000 км не я спирам, верно нямам багажник ама редуцирано с 4 човека и багажа ходихме до чепеларе и по магистралата си дърйеше 160 170км без проблеми. От към разхода след като смених филтър свещи кабели дистрибуторна капачка и палец вече минавам 230км с 10,40лв. Еми който каквото иска да казва ама каквато и кола да си взема метана е с мен. Моите познати които ми правиха метана я направиха супер при -15 градуса пали без проблем. около 1200 1300 лв излиза с бутилка която мойе да миниш средно 150км. Инвестицията е голяма ама ако сметна колко пари за бензин щях да дам... нека да е стара колата ама върви нали, не може всички с нови да движим. Е това е от мен с метана ако има някой въпроси мога да помага. Безавариен път.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момчета никой с нищо не искам да засягам . но моите впе1етления за метан са отрицателни .карам корса -метан-сивик-бенз.на корсата и са бракна в здравето след 40 000 км. ама отвсякаде.сивика не е мраднал,дайе и маслото не пипа.корсатра вар4веше хараби.сложихме метан.карам я секи ден поцял ден.заминаха сегменти ,фложки по4на да качва маслото горе.абе нямам думи.които от вас е на метан знае как е колата и как варви по баирите ,как се чува двигателя и как пали. верно чве е етинко с метана,ама ако по ьцял ден караш.а за личен автомобил който смяташ да пазиш не мисля че е удачно.МЕТАНА ТОРМОЗИ повече от пропана.той е за икономия на служебни задалжения .на бакшишите ко им са случва на колите с метан ,разпитаите ги.това е мое мнение.аз не сам заможен но гледам да се саобразявам с карането на бенз-по малко я карам и по малко се троши. ето колегата сам казва не я спирал и като почне да сменя ходова 4аст с ментетата... той си знае поздрави :sick1:

Ходова част от метнаа нещо не ми се връзва,Пак казвам една пълна 60 литрова бутилка метан тежи около 70 кг а една пълна 60 литрова бутилка газ 100.Другото което всичко е до настройката аз съм карал корса А 1989 година 1.4 моно на метан и си беше пушка.Бакшишите навъртат по 300-400К километра на метан без сериозни ремонти а за тия километри си избиваш не метана а колата че да не кажа и две коли .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XmartiX

Аз пък чух от нептвърден източник, че метана е забранен в ЕС и метановите уредби ще бъдат незаконни и в БГ до две години. Някой може ли да потвърди или отрече тази информация категорично?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Аз пък чух от нептвърден източник, че метана е забранен в ЕС и метановите уредби ще бъдат незаконни и в БГ до две години. Някой може ли да потвърди или отрече тази информация категорично?

аз знам че примерно Зафира до 2006-а се е продавал и с мотор 1.6 бензин+метан, фабрично.А от догодина ФВ груп ще предлага двигатели с метан в почти цялата си гама от Поло до Туран (за Туарег се съмнявам).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Големи глупости си чул,Евросъюза се чуди как да накара хората да карат на алтернативни горива.По екологично чисто гориво от природният газ няма,затова бъдещето му е най-сигурно,в Европа почва да се налага все-повече,данъците се обмисля да са по-малко и т.н.Моята 626 2.0 е на метан и на брат ми 323-ката е на метан и сме забравили кво е тва бензин.Моята си върви със 180 на метан,повиших налягането на бензина в инжекциона и като ми трябва вървене си включвам на бензин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На метан произвеждат и ситроен имаше го на изложението във варна преди 2 години. Относно паленето аз нямам никакви проблеми, пали като на банзин. А човек можеш ли да сравниш двигателя на една корса с двигателя на една хонда нека да не се разсмиваме :P Лека и безавариина

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си говорите за метан колеги и аз да питам нещо :P Знаете ли дали има ли олекотени бутилки които да могат да се слагат на мястото на резервната гума(както за LPG) или според естеството на бутилките това е невъзможно.Тези олекотените не би ли трябвало да ги правят и в кръгла форма? ;) Нормалните са правят от дебела безшевна стомана някаква, ама тези как са? Ако някой знае да ме светне моля, че е интересно...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно дали е забранен метана в ЕВРОПА:Твърдо НЕ! Декември месец ходих до Испания и минах през Унгария, Австрия, Германия, Франция и във всяка една от изброените имаше метан станции, а в германия е фраш.Относно окачването за метана аз съм със сивик англичанка и 85 литрова бутилка метан, много тежи!!!!!!Осезаемо се преебава окачване, колата е нон стоп с 3-4 см навдигната предница и със това "бебче" минавам 330 км точно колкото бих минал с 30литрова на пропан-бутан та и пове4е, а 30л не са нищо.Вярно 2 пъти по-евтино от газта е, но аз сега съм решил да преминавам на газов инжекцион, мисля си хондичката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо това,не може ли да си намалиш литража!Аз съм със 60л и по нищо не личи че съм с бутилки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли дали има ли олекотени бутилки които да могат да се слагат на мястото на резервната гума(както за LPG) или според естеството на бутилките това е невъзможно.Тези олекотените не би ли трябвало да ги правят и в кръгла форма? :) Нормалните са правят от дебела безшевна стомана някаква, ама тези как са? Ако някой знае да ме светне моля, че е интересно...

Taкива във формата на рез. гума за метан няма. Налягането е твърде високо и тази форма не би издържала.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...