Jump to content
vulgar display of power

Проблем с ламбда сондата:(

Recommended Posts

Двигателя ми е D16Z6,и имам грешка 41 в компа,подгрев на сондата демек,и намерих една листа от предлагани сонди за този двигател но на някои дори и повечето от тях цените са прекалено добре и за това се усъмних,ето ви и ЛИНК така че ако някой знае дали ще станат тези сонди много ще ми помогне,благодаря ви :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От изброените на този саит, първата - Denso е тази за теб, според мен :rolleyes:парт номера съвпада и в саита на Денсо за D16Z6.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле дано да стане,че като се сетя в бултрако колко пари е и ми призлява,а в моя случай универсална няма да стане със сигурност :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше няколко случая на прецакали се колеги от форума с универсални ламбда сонди.И до колкото си спомням един от случите беше точно с Д16З6/7.Така, че моят съвет е: ориентирай се към нещо оргиналдъъъъъъ.... :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при универсалните може да се наложи добавянето на допълнително съпротивление, ако потдгяването на универсалната сонда е по-нискоомно от това на оригиналната. Не че е някаква болка за умиране, просто е добре да се знае.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Кой от четирите кабела на оригиналната си инсталация трябва да отреже колегата за да пасне този 3 изводен универсален датчик :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за оригинална, дори ако не нова, да е поне втора ръка. До колкото си спомням можеш да си намериш от прелюд, само разликата е в буксата, че на него е женска а на сивик е мъжка. Дори 1net ми слага една с малки преправяния, но поне знам че не е универсална ... нямам грижи с нея. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса ми е основно за линка който приложих в началото,защото излизат няколко ,марки сонди...та DENSO ta BOSCH и други като цените започват от 53$,та интересужа ме дали тези сонди са оригинални и колата ще работи нормално с някоя от тях и ще ми изгасне чек лампата,защото всичките в листата ги дават за D16Z6 но просто са на различни марки???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera
Кой от четирите кабела на оригиналната си инсталация трябва да отреже колегата за да пасне този 3 изводен универсален датчик :rolleyes:

нямам идея може да попита, исках да помогна само :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vulgar display of power

OK но дори да излъжа компютъра с някво съпротивление на мястото на подгрева самите показания и характеристики на универсалната сонда дали ще са както трябва,не е ли по различна от оригиналната,щото ако само в подгрева е проблема може и в краен случай да се прежаля и да сложа универсална,но до последно ще търся нещо оригинално :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега със същият двигател съм и имах същата грешка ! Докато не сложих оригинална ламбда нищо не помогна !!! Ето ти партидния номер 36531-P1H-E01. Ако имаш въпроси питай. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колко я намери и от къде :D аз проверих в бултрако но ми обявиха 500 лв но проблема е че са ми много,има ли алтернативен вариант с оригинална сонда и какъв е той,дали само една фирма прави оригиналните,не съм много сигурен но мoйта трябва да е NTK,просто до колко минимум мога да намеря сонда която да работи добре на колата и да се изчисти грешката (41) за подгрева,благодаря за парт номера пич :D;):rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...