Jump to content
FreekManiak

лампичката на бензина

Recommended Posts

Пичове, имам един въпрос. Не знам точно от кое положение на стрелката на бензина лампичката трябва да светне. Става въпрос за Хонда Акорд 94 2.0 V16 . Във всички случай опитвал сам да проверя ама не ми се остава на пътя без бензин. Преминавал съм червеното секторче с малко и пак не светеше. Имам приятели който ми казват ,че при тях светва чак преди да стане вертикално надоло :angry: но те не карат хонда а ОПЕЛ и затова със склонен да вярвам ,че онова подобие на кола може да го направи тва нещо. Споделете нещо ако знаете по върпоса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята е същото - стрелката пада почти до долу и чак тогава лампата започва да просветва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята е същото - стрелката пада почти до долу и чак тогава лампата започва да просветва.

Е значи ще има още да си пада докато светне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта е същатата като твойта .Лампата не ми свети от доста време година-две - явно още една моделна болка :) добре че е нищо съществено .. ми не свети какво да ти кажа и аз чаках да светне и си мислих че трябва да намалее още бензина ама просто си е изгоряла или датчика .....Хубавото е че стрелката си работи нормално - карай и да не ти пука - аз не бих барал на твое място ... ама...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта е същатата като твойта .Лампата не ми свети от доста време година-две - явно още една моделна болка ;) добре че е нищо съществено .. ми не свети какво да ти кажа и аз чаках да светне и си мислих че трябва да намалее още бензина ама просто си е изгоряла или датчика .....Хубавото е че стрелката си работи нормално - карай и да не ти пука - аз не бих барал на твое място ... ама...

Приятел, аз ако знам ,че е от лампичката тя се сменя много барзо. Само си сваляш таблото (2-3 видийки развиваш) и е сменяш за нула време. Аз не знам дали е изгоряла или просто не й е дошло времето да свети ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1

Ами приятел, нали и аз това казвам де :ebanjeee: - не свети - първо си мислех че трябва да намалее още бензина и така както си описал ти ..... абсолютно същите симптоми. Първоначално си светеше нормално и светваше ПРЕДИ червения сектор няколко милиметра (3-4)... - стрлката обаче си отчита вярно и сега.

Само че - щом стрелката отчита съществуват 2-а варианта

1. Има си още един датчик , който е само за лампата (мойта свети слабо в началото и постепенно засилва) - и щом не свети лампата значи не работи -

2. няма си още един датчик и разчита на този , който си е свързан със стрелката - при този вариант остава единствено да е изгоряла крушката ....

Аз не го намирам за съществен проблем затова и не се занимавам...

Редактирано от cK1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...