REDPOWER 4 #1 Публикувано 26 Януари, 2008 Пичове имам следния проблем.Не ми работи бензиномера(уреда отчитащ нивото на бензина в резервоара).Някой от вас имал ли е подобен проблем и как го е отстранил.Дали има отделен бушон за него,дали не е заседнала сондата или просто нещо в таблото се е бъгнало.Трябва ми инфо,който с квото може да помага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #2 Отговорено 26 Януари, 2008 Вдигна ли седалката за да видиш датчика дали подава сигнал. Той е точно под задната седалка. Може там да е проблема. Иначе мисля че са на 1 бушон сичките уреди Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER #3 Отговорено 31 Януари, 2008 А възможно ли е нещо в самото табло по точно стрелката за бензина да е блокирало?Защото като сваля таблото стрелката не пада в начално полужение,а би трябвало при условие че няма ток и импулс.Един пример какво направих.Свалих стрелката в начално полужение и запалих колата.Стрелката се вдигна да нивото в което стоеше и преди това и си седи там и не мърда.Лампата за бензина светна което показва,че той е намалял но стрелката си седи на същото ниво.Казвайте каде да търся проблема в таблото или в резервоара,че така не си е работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDPOWER 4 #4 Отговорено 31 Януари, 2008 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #5 Отговорено 31 Януари, 2008 Колега имах подобен проблем с едно табло на Сивик 5 генерация .Уреда седи на едно и също място независимо от количеството бензин ,а като го бутна с ръка мръдва малко и пак остава на същото място оказа се че предишния собственик на колата е вадил стрелката и я е разместил .Така и не успях да я центровам и разчитах само на брояча.Възможно е при теб да е същата ситуация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER #6 Отговорено 1 Февруари, 2008 Мерси колега,може би и при мен ще се окаже същата ситуация.Други предложения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #7 Отговорено 1 Февруари, 2008 След като се вдига значи от някъде идва сигнал. Ако не е центрирана ще показва нещо но няма да е вярно. радо при теб как е? Винаги си показва 1 положение или не показва вярното? Ако е само калибриране ето една идея. Пълните догоре и гледате къде отива стрелката. Хонда не се слави с най-верните бензиномери и при мен на пълен резервоар стрелката е 5мм над максимума... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDPOWER 4 #8 Отговорено 1 Февруари, 2008 След като се вдига значи от някъде идва сигнал. Ако не е центрирана ще показва нещо но няма да е вярно. радо при теб как е? Винаги си показва 1 положение или не показва вярното? Ако е само калибриране ето една идея. Пълните догоре и гледате къде отива стрелката. Хонда не се слави с най-верните бензиномери и при мен на пълен резервоар стрелката е 5мм над максимума...Да вдига се до средно полужение но не пада като намалее банзина,което ме кара да си мисля,че или е сондата или нещо в самото табло.Айде помагайте че вече веднъж се изложих и свърши бензина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #9 Отговорено 1 Февруари, 2008 Виж нещо поплавъка да не засяда. Другия вариант е самия уред да е повреден. Ако намериш табло за тест ще се разбере лесно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bObChU 1 #10 Отговорено 1 Февруари, 2008 да попитам аз нормално ли е стрелката на бензина да НЕ остава в нулева позиция при загасен автомобил? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDPOWER 4 #11 Отговорено 1 Февруари, 2008 Виж нещо поплавъка да не засяда. Другия вариант е самия уред да е повреден. Ако намериш табло за тест ще се разбере лесноПрав си за проба с табло но нема от каде да намеря такова от прелюд 5-та.Със сигурност не е от подплавака,защото вчера смених крушка на таблото и почна да свети лампата за бензина,което ме кара да си мисля,че подплавака си е наред Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDPOWER 4 #12 Отговорено 2 Февруари, 2008 Намерихме проблема къде е.Оказа се че на самия бензиномер отзад беше скъсана една от жичките на намотката.Запоих я но ефекта е нулев,сега дори стрелката не се покачва както преди.Да не би да съм прецакал нещо заради това,че махнах стрелката и сега леглото и да се е прецакало и да върти но да не я движи?Айде помагайте че това не си е работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #13 Отговорено 2 Февруари, 2008 Мисля че уреда не подлежи на ремонт. Смяна с нов... уви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest kaliostro #14 Отговорено 26 Септември, 2008 Мисля че уреда не подлежи на ремонт. Смяна с нов... увимноооого неприатно имам съ6тият проблем - абсолютно след 4 4аса и половина ровене в колата се оказва 4е уреда се е попрецакал и да непослежи на ремонт след на няколколко пъти мноооого продължително раздвижване на стрелката по4ва да от4ита но не за дълго !! като поседи малко и пак запи4а не6то и неможе да помръдне сама !! та ми е 4удно bro REDPOWER как си ре6и проблема ??? за сега търся уред или табло за проба ??!?!?!?!??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
theworst 0 #15 Отговорено 22 Февруари, 2010 Вдигна ли седалката за да видиш датчика дали подава сигнал. Той е точно под задната седалка. Може там да е проблема. Иначе мисля че са на 1 бушон сичките уредиИ аз даже пуснах подобна тема.От два дена гледам форума и в-са ми към теб е има ли такув датчик под седалката при д13б2 и как да разбра дали подава сигнал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове