The Scarecrow 0 #1 Публикувано 21 Януари, 2008 (Редактирано) Здрасти на всички , Искам да си взема Акорд по възможност поне 95 година с малкия мотор 1.8 115 коня ако не се лъжа . Интересува ме горе долу какви пари да си приготвя ? Разполагам с около 5000-6000 лева но се чудя дали ще ми стигнат за посочената машина ? Предимства и недостатъци на модела също ще ми бъдат от полза . Разход на гориво , цени на части , здравина всичко каквото знаете за Акорд ще бъде добре да ми го кажете Предварително благодаря на всички отзовали се на темата ми Гледам в нащо мобиле се намират за по 5000-6000 хиляди лева но се чудя дали не са малко парите ... Редактирано 21 Януари, 2008 от Stoian Govedarov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bob 12 #2 Отговорено 22 Януари, 2008 Вземи си 2,0 защото е много по икономичен от 1,8 /може да ти звучи парадоксално но е факт/ и да я огледа разбирач хондаджия. И късмет!!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
STD 0 #3 Отговорено 22 Януари, 2008 Здравей,Поздравявам те за избора. Наистина красива кола.Парите би трябвало да ти стигнат да го вземеш.Не би било зле да си приготвиш поне още 1000-1500 за да я постегнеш и да смениш консумативите: ремъци, филтри, масла, свещи, ако се налага спирачки и нещо по окачването, + музика, Каско, регистрация, данъци, и други екстри.Това е валидно за всяка кола на старо не само за акорда.Принципно колата е много здрава и ако е читава не би трябвало да имаш проблеми с нея.Моят е 95-а 2.0 ако не се лъжа 135 коня. Колата е много удобна и доста пъргава за размера си.съшо както колегата каза по добре си вземи по големият мотор. Карал съм Корола 1.8 и Акорда въпреки че е по голям и по тежък е в пъти по пъргав.Относно горивото не е най икономичната но все пак е 2 литров двигател и на 5-т аускорява по баир нагоре :Па също и е нормален размер а не някоя теснотийка.Разхода на безин е може би около 12-13 градско, на газ малко повече.Извънградското е по икономично, със средна скорост 140 пада до 7-8 на газ.Официалният сервиз е на приемливи цени и ако не се изциганиш да спестиш особенно от частите няма да ти се налага да я правиш често. Ако те интересува мога да се разровя да ти кажа какво съм правил по моята и колко пари е било.А и има нещо друго ще вземеш да се вманячиш после и няма да признаваш друг модел за кола изобщо ))))Все пак нашта е най красивата на паркинга :П.Айде успех , ако те интересува друго пиши на ЛС. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sabinski 2 #4 Отговорено 22 Януари, 2008 (Редактирано) Здравейте фенове на Акорд,Поздравления за добрия избор вапреки че сигурно момчетата със Сивици не мислят така ама важното е че всички ние сме си фенове на Хонда без значение каде е сглобявана или колко и пише километража Значи и аз с риск да повторя колегите ще кажа че тва което е написано по горе е верно а и моя опит е и по скромен от този на момчетатаСлед цяло лято търсене и аз намерих мойта кола и все повече започвам да си я харесвам - големо тарсене падна и голямо избиране И мисля 4е успях да си намеря кола на добра цена - Акорд 1995 2.0 IS без клима - с тенденция да има Първо като си купиш колата моя съвет е да си я застраховаш / ако разбирасе не я взимаш от 4овек в БГ/Регистрация - 80 лв , 160 лв - аларма /но може и по евтино да я намериш моята излезе толкова защото бързах да се оттарвавам/ , каско на вноски - 90 лв тримесечие , маркиране - 40 лв и евентуално гражданска 40 лв първа вноскаСмяня на ремъци + ролки + труд - 350 лв. Смяна на феродов диск + лагер + труд - 300 лв Масла и филтри на скорости и двигател - 120 лв Накладки задни дискови - 25 лв - Делфи - ама не си взимай точно такива ако не искаш да спираш като трамвай и ти Смяна на шарнир горен - 55лв Всички тези манипулации са извършени в сервиза на Омбре като само накладките сам си сменял сам Няма да ти посочвам цените на допълнителните циганий по колата като музика и светещи пръскалки или лепенка ГТ щото тва е вапрос на личен избор Щях да забравя за разходаИзванградско - 8-9л. с добро ръчкане при изпреварване и скорост на Магистрала 140-160 км/чГрадско - Софийско - 12 л . зимата с добро загряване сутрин Айде успех в тарсенето и да сложиш една снимка та и ние да знаем с каква красавица си се докарал Редактирано 22 Януари, 2008 от sabinski Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове