Jump to content
chopper1969

Неприятен шум от спирачките

Recommended Posts

Здравей, виенето от двигателя при кола на место може да е от обтяжната ролка на ремъка, водната помпа , лагери на динамото , нещо по хидравликата или... знам ли какво друго. Стърженето при натискане на спирачки по време на движение може да се дължи на износени накладки. Предните накладки на Хонда (поне на моята) имат едни метални пластини които опират на диска и издават силен дразнещ звук когато свърши феродото, направо ти бърка в мозъка този звук, целта е да ти се привлече вниманието че нещо не е на ред по спирачките а именно че феродата са за смяна. успех :offtopic:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам VW със задни барабанни спирачки и съм забелязал ,че при влажно време когато колата не е карана 2-3 дни при първите примерно десет спирания отзад се чува стържене. Онзи ден карах един Civic ,който е стоял две седмици заровен в снега,значи същото стъргане в първите няколко спирания-иначе бях впечатлен -спира перфектно!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега скърцането със сигорност е от вляния въздух,но не спирането за кратко и мекия педал на спирачките .... нужно е специалист да я види :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...