Jump to content
Guest Ивайло Петков

Доливане на спирачна течност

Recommended Posts

Guest Ивайло Петков

В казанчето за спирачната течност нивото не е на Max, а е по средата между Max и Min.Преди си беше на Max. Преди да почна да се притеснявам - дано се е свило от студа, а да не е теч - искам да го допълня да си стане пак на Max.Та въпросът ми е с какво да доливам - старата не съм я сменял откакто съм купил автомобила и не знам каква е.Благодаря.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

май Дот 5.1 е "съвместима" и с Дот4 и с Дот5 ... дот3 малко вероятно да е сипана

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм в това положение и дълго се чудех какво да направя. Надявам да остискам до пролетта за промивка на системата. На мойта 5г японка на капачката пише "Use DOT3 only" и дано тези преди мен да са го спазвали. Би трябвало и при теб да има нещо написано, но това разбира се не е гаранция.

Редактирано от NASAKOTO.YAKATA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си мисля 4е имате износени накладки и за това те4носта е спаднала.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен наскоро ми сменяха отзад големите тампони и откачаха задните спирачки, след което незнам си кво правили обезвъздушавали системата и майстора каза 4е са наляли течност и даже ми показа на капачката където пише USE ONLY DOT *** и така.. така че едвали ще има някакъв проблем да си долеете ? :angry: ..щом те са го направили

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DOT3, DOT4 и DOT5.1 са напълно съвместими едни с други, няма проблем да си доливате каквото и да било от тях.за спадането на нивото, колегата K1r1L е прав, износени са ти накладкитене доливай сега, защото след като ги смениш, ще ти се вдигне нивото на спирачната течност много

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Благодаря колеги. Диагнозата за износените накладки е абсолютно вярна.Въобще не ми хрумна , че влияе на нивото.Вече се бях писал в сервиза да ги сменят, като ми сменяха съединителя, но по една или друга причина пропуснаха. А бе то причината е в навалицата, ама кво да правиш. Още можело да карат.Моля дайте съвет за изпитано хубави 'меки' накладки, както и магазина където да ги намеря.Автомобилът е семеен и не се използва за спорт, но това не значи , че не искам хубаво спиране. :) В момента няма проблеми, но налкадките са си за смяна.И още - получих противоречиви съвети да сменям или не дисковете - мойте са оригиналните, но вече имат ръб.Някои ми препоръчват да ги сменям , а други да не ги сменям, че после почват проблемите. Това съм го изпитал вече на старата ми кола - след смяна на дискове - от добър магазин уж - почна едно тресене - накрая си върнах оригиналните.Засега съм решил да изхабя още едни 'меки' накладки на тези дискове, пък после ще му мисля.Колко е критичното износване на дисковете?Бих заложил на оригинала, но предполагам, че за малко по-малко от 2x260 лв има дискове които не създават проблеми?Благодарен съм за всякяви мнения - най-вече налкадките и конкретен магазин в София.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди месец и половина питах в Heed 91 - там ми казаха че дискове на National Auto Parts за 5г сивик са 61лв с до 1 месец доставка. Уж било английска фирма... http://www.heed-auto.com/Brakes.htmВ каталога има за всякакви Хонди, предполагам просто не поддържат на склад за нашите коли.Идея си нямам тази фирма "свястна" ли е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смених налкадките.Нивото се вдигна.Проблемът е, че имаше леко протичане около гумичките.Дали ще се оправи с новите накладки - старите бяха бая износени.Сега ще го наблюдвавам - дано спре, но ако не се оправи какво ще препоръчате:1. Омбре2. Сваляне и при Настев3. Друго

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля за мнения - не може на никой да не се е случвало.(Настев е "нещо като "Омбре"" :hondarulez: на всякакви протекли помпи и какво ли не)Все ми се струва, че такива гумички трябва да се намират оригинални за Honda?Ако изобщо е от тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля за мнения - не може на никой да не се е случвало.(Настев е "нещо като "Омбре"" :rolleyes: на всякакви протекли помпи и какво ли не)Все ми се струва, че такива гумички трябва да се намират оригинални за Honda?Ако изобщо е от тях.

Трябвало е да смениш гумичките щом сте ги видяли, че са протекли.продават се ремонтни комплекти и не са скъпи.На мен като ми сменяха накладките ми раздвижиха и смазаха буталцата на спир.апарати.Гумичките си бяха окНа Симеон 139 имат и за предни и за задни апарати ремонтни комплекти(гумички,маншон опръстник...) за твоя сивик Цената е около 20 лв.на апарат Сменяш които тече и си ОК Редактирано от fanaticeti

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...