Jump to content
slav1983

разликите между D15b2 и D15z6

Recommended Posts

някои знае ли какви са разликите в двигателите между тези два мотора мв самите двигатели имам предвид не в електрониките има ли разлики в главите в буталата и други неща знам че единият е инжекцион а другият моно но моторите изглеждат напално еднакви

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Д15З6 си е 1,5л ВТЕК 115к.с., така че главата е напълно различна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И д15з6 е пълна инжекция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dangler

D15Z6 се слага на 6 г японки и се води икономичен в-тек аутодатата ми се бъгна но май се прави от 95-00D15B2 е сред най разпространените 5г 90 кс без в-тек тоя май е 90 - 95разлика в главата на в-тека от нормалния имаимаше в 1 форум снимки ако ги намеря ще ги постна да видиш и точната разликапотърсих но нещо не мога да открия точно тази статия сайта е hondaswap.comако искаш потърси си го ти но много добре беше обяснена разликаташом чак аз го разбрах :lol:

Редактирано от Dangler

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

олеее пак сам збъркал разликите между д15з5 на купето мотора и д15б2 на хечбека мотора знам че единия е пален а другия моно инжекцион интересува ме блока и главата различни ли са или пък вътре хода на буталата още веднаж sorry за грешката:drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

олеее пак сам збъркал разликите между д15з5 на купето мотора и д15б2 на хечбека мотора знам че единия е пален а другия моно инжекцион интересува ме блока и главата различни ли са или пък вътре хода на буталата още веднаж sorry за грешката:drunk:

Купето 5та ген, до колкото знам е само с Д15Б7 и Д16З6 мотори. Иначе разликите на Б2 и Б7 са пълната инжекция, кутията на Б2 е малко по-къса. Като блокове, до колкото знам са без разлика, а за главите - нямам идея, но най-вероятно и там да са еднакви.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да мерси аз тази тема я осрах цялата напално обарках означенията на двигателите моля модераторите да я затрият :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сам с д15з6 и е пален инжекцион.Но колегата каза че е японка,за това не сам сигорен,и не знам как да разбера.!За сега сам много доволен.

Редактирано от 1.5iLs vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко стара тема вдигна :offtopic: Ето виж ТУК и ще разбереш твоят какъв е :thumbs:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес си купих Хонда Сивик англичанка, по обява 98-ма ама по документи 97-ма година. На колата пише V-tec 1.5 и трябва да е 115 к.с

обаче видях че има и 1.5 90 к.с. което ме кара да се замисля дали не са излъгали...на самия двигател пише просто Honda. То и с документите на колата има малък проблем....колата е тъмно зелена а на документите пише червена ( на немски са) а колата не е пребоядисвана. Утре ще сравня номера на рамата и документите може да са ги объркали нещо.....но все пак въпроса ми е за двигателя?

Как мога да разбера моя v-tec ли е?

И какъв е смисъла от 1.5 90 к.с, когато има 1.4 90 к.с?

П.С. това ли е отговора на въпроса ми: D15Z6 1493 16 MPFI 75 x 84.5 SOHC VTEC-Е 96-00 Civic LSi 114@ 141@

Редактирано от nch

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

номера на двигателя се намира в ляво, долу, отпред .. под делкото ;) на камбаната на скоростната кутия ... равна повърхност върху която е гравирано ... ако пише д15з6 - не си излъган .. ако пише з1 или з3 значи си

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

з6 е економичен в-тек и е пална инжекциа а б2 е моно инжекциа нямат ништо общто

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама аз имах предвид, че след като колата е след 96-та и е с 1.5 то той е v-tec, по данните за двигателите или по-точно тези:

D15Z1 1493 90 SOHC, VTEC-E Civic 92/95

D15Z3 1493 90 SOHC, VTEC-E Civic 95-96

D15Z6 1493 114 SOHC, VTEC Civic 96/00

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...