TOP_GUN 0 #1 Публикувано 26 Декември, 2007 (Редактирано) Колеги, сигурно звучи ужасно тъпо, но откак съм си купил колата има две странни електроники дето не мога да ги разбера за какво са и това не ми дава мира. 1. Първата е сложена в двигателния отсек. Бяха ми казали че е аларма и има логика да е такава. Когато купих колата под капака освен тая джаджа имаше сирена, а в купето обемни датчици. В България и сложих аларма при наши си алармаджии, и очаквах тая електроника след това да я няма, ама ЦЪК. Пак си е там и е още свързана. При вкл. на стартера светва червения и диод, при работа на двигателя премигва жълтия с честотата на двигателя. Като се увеличат оборотите мига много бързо и все едно постоянно свети. 2. Втората пластмаса е залепена на предния ми джам. Представлява нещо като щипка, с куплунг с шест женски извода от страната на стъклото. Приемам всякакви предложения и предложения. Ето ви и снимки: Редактирано 26 Декември, 2007 от TOP_GUN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KU4E_DUX 2 #2 Отговорено 26 Декември, 2007 Пич много са ти лоши снимките и малки ,но до колкото си мисля това на огледалото мисля че е куплонг да някакъв анти радар и се сваля а за другите работи нищо несе разбира.А междо другото ако имаш аларма оригинална която е изклучена принодително НЕСИ СЛАГАЙ ТАРАЛЕЖ В ГАщИТЕ да я махаш ако не прави проблем несе знае как е вързана и затова никои несе занимава с нея щом работи а просто слага нова . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #3 Отговорено 26 Декември, 2007 Ако си с газова, това с лампичките може да е емулатор! А мога да предположа, че това зад огледалото е нещо, което е слагано допълнително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TOP_GUN 0 #4 Отговорено 26 Декември, 2007 (Редактирано) Ъммм, имаше малко проблеми със снимките... не се отваряха в голям формат, но сега вече всико е точно... почти де Ето линк към втората, която не се отваря:ЦЪКНе съм с газова.Е ? Някакви идеи ? Редактирано 26 Декември, 2007 от TOP_GUN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stanimir 0 #5 Отговорено 26 Декември, 2007 Хи, За онова при двигателния няма идея , но за огледалото предполагам че е или активна антена или има електронен часовника в него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ShEfA #6 Отговорено 26 Декември, 2007 Е... щом стават две колите, значи е някаква екстра, която се поставя рядко.. разровете се в service manual-ите! Но щом пък е махнато явно... уф, сложна работа но може да се разбера ако наистина искахте да знаете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Demon 4 #7 Отговорено 27 Декември, 2007 (Редактирано) Значи джаджата при мотора е някаква италианска дивотия за икономия или за газова оретба. Не мога да кажа със сигурност, защото не им разбирам езика. Ето ти малко информация от Google по въпроса, ако се светнеш, сподели и с нас да понаучим нещо повече http://www.google.bg/search?hl=bg&q=se...D0%B5&meta=http://books.google.com/books?hl=bg&lr...XzpDPxEmM_r-8W4http://scholar.google.com/scholar?q=semina...amp;oi=scholarthttp://it.wikipedia.org/wiki/Grimaldi_Campaniaп.п. Съжалявам за гадните линкове, но не ми работят от известно време бутоните за линкове и картинки във форума и не мога да приложа описание към тях. Редактирано 27 Декември, 2007 от Demon Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TOP_GUN 0 #8 Отговорено 27 Декември, 2007 Абе хора, какъв емулатор за газ... колата НЯМА ГАЗОВА УРЕДБА! Да е нещо за икономия !? Хмм.. може... Колата наистина има много приличен разход, но трябва да призная, че я чувствм мааалко скопена. Все пак е 90 коня и с леко купе. Другата ми кола Рено 21 - 1600 кг само ламарината + газова бутилка, карбуратор пак е 90 коня, но като че ли на газ на дръпка от 100-150 метра ще бие хондата... или поне няма да изостане. Иначе, това за транспондера за тол-такси го приемам като възможен вариант. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #9 Отговорено 27 Декември, 2007 Защо не проследиш каде отиват кабелите на това "нещо" под капака. Относно дръпката с реното - не се заблуждавай колата ти се струва скопена защото най вероятно не я изпъваш над 4к Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове