TOP_GUN 0 #1 Публикувано 23 Декември, 2007 Колеги, след 6 месечно безпроблемно използване на новопридобитата хондичка, ми се случи да не запали. Анамнеза на заболяването: Една хубава вечер на прибиране от работа, заредих 95 H от Лукойл. След това си я паркирах и несъм я бутал 4-5 дена. Междувременно времето стана яко студено. Една хубава утрин решавам, че ще ида с нея на работа. Вкарвам ключа, врътя уверено, стартерът почва да върти но двигателя не се и сеща да заработи. Медицински преглед: Днес най-после ми остана време да и обърна внимание. Установих следното: Бензин - има, искра по кабелите - има, стартерът- върти... двигателят - ОТКАЗВА да заработи. Назначено лечение: След дълго обмисляне, синтез, анализ, индукция и дедукция.... взех решението да си сменя свещите, тъй като не съм ги поглждал откак съм купил колата. Не бях в положение да избирам много, затова взех единственото, което ми предложиха в близкия магазин... BOSCH за 4.50 лв парчето . Както и да е. Сложих ги. Колата запали и работи безупречно, така както си я познавам. Вярно е, че колата заработи, след като смених свещите, обаче продължавам да изпитвам гадното чувство, че в Лукойл са ми налели вода вместо бензин. Като антидот, отидох и налях в резервоара 100 октана от ОМВ. Надявам се горното да е полезно на други колеги с подобен проблем. PS: Свещите които извадих си бяха NGK-Japan, обаче бяха яко зацапани в черно. Доколкото знам това не говори добре за работата на двигателя, но пък до сега не съм имал проблеми с него. Дърпа яко и харчи малко. Дали е възможно да съм зацапал свещите при многобройните ми неуспешни опити да запаля ?? И другото... с тези "BOSCH" за сега работи, но не ме радват много... някой може ли да ми даде съвет какви свещи да си взема и къде да търся във Варна ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #2 Отговорено 23 Декември, 2007 За NGK не знам но във Косер на Битоля (май така беше улицата) има Denso. Можеш да вземеш от там те са дистрибутор до колкото знам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hooligan_sk 0 #3 Отговорено 24 Декември, 2007 Бензина на всякъде е еднакъв и идва от Бургас... Вода може да ти продадат на някоя малка безименна бензиностанция, но не и на Лукой Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #4 Отговорено 24 Декември, 2007 За бензина не знам, Дизела е под всякаква критика... баща ми си купи чисто нов Citroen и зареждаше само и само на OMV. Преди една седмица ходи в сервиз, защото компютъра отчете вода в дизеловия филтър и спешна нужда от сервиз. Като източиха водата се събра една пластасова чашка Айде сега правете си сметката що за боклук ни се продава. НОоо както и да е, много офтопик стана. По въпроса със свещите знам, че Denso Iridium са много добри, NGK също са на ниво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #5 Отговорено 24 Декември, 2007 denso iridium към 30лв бройката.... NGK иридиум към 25... по добре с обикновенни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове